|
Тема
|
Black list of ...
|
|
Автор | Enthusiastin (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.09.07 00:28 |
|
Колеги, дали има нужда да направим Черен списък на некоректни преводачески агенции, издателстав и др. възложители на преводачески поръчки? Ако смятате, че "Да", напишете го тук. Чета, че някои имат неприятни случки. Нека споделим опит и да се предупредим/предпазим взаимно. Трябва да сме солидарни. вижте колко много преводачи са в професионалния клуб тук, в срявнение с останалите професии си е направо бум на участници. Имате думата.
| |
|
Аз съм За.
| |
Тема
|
Re: Black list of ...
[re: Enthusiastin]
|
|
Автор | nierika (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.09.07 14:51 |
|
Твърдо "ЗА"!
| |
|
Тамън днес видях в Черните списъци, тук в дира, много "забавен"... диалог ли да го нарека???
Мисля, че след като е пуснато в публичното пространство, няма нищо лошо да се постне и тук. Не знам каква е истината, не съм работила с тази фирма, не вземам страна в случая!
Само си мисля, че момичето е право, що се отнася до проверката на документи и белите, които можем да направим ние, преводачите
Ето:
| |
|
Лошо няма...
Мен лично са ме "завличали" веднъж с 14 лева, но предполагам, че се дължи на факта, че агенцийката се намираше на границата с Гърция, съвсем са й секнали приходите и е хлопнала кепенците без време...
А агенции, които търсят преводачи, взимат декларации и после ни вест, ни кост - и тях ли да ги слагаме по черните списъци? Може просто да няма работа...
Та така - аз основно исках да кажа, че все с интелигентни и коректни хора ми се е случвало да работя и пожелавам същата благодат и на останалите колеги на свободна практика . Peace
| |
Тема
|
[re: metafrasi]
|
|
Автор | Aлekcия (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.09.07 08:05 |
|
- И аз съм "ЗА" да се пише за некоректните възложители, с единствена цел да се предпазваме взаимно (случката с колега Зайче наскоро), НО в онова дет се цъка, посочено от Чавдарче има много арогантност. Не съм от София, не познавам цитираната агенция, ала е грозно. Не съм "ЗА" да четем нападки, обиди, красоти на майка и др. от сорта. Има далеч по-приятни и важни неща.
| |
Тема
|
[re: Aлekcия]
|
|
Автор | Eнa (Нерегистриран) |
Публикувано | 19.09.07 11:33 |
|
Твърдо "ЗА"!!! Мисля си, че няма да е лошо и накратко да посочваме обстоятелствата по случая.
| |
|
Аз съм ЗА.
Но нека срещу името на агенцията да следва и кратко описание на промблема, въз основа на който според даден преводач тя заслужава да бъде включена в този списък. Именно така, според мен, друг преводач ще прецени да работи или не с нея. Ще е наясно какъв проблем може да го очаква и сам ще реши дали за него това е важно или е готов да направи компромис и все пак да рискува.
Редактирано от Ja на 03.11.07 12:49.
| |
Тема
|
Re: Да - но...
[re: Ja]
|
|
Автор |
BlackWolf (минаващ) |
Публикувано | 03.11.07 12:50 |
|
Всичко това е в ГОЛЯМА степен субективно.
| |
|
|
|
|