|
Тема
|
Drop gear
|
|
Автор |
Tas (непознат) |
Публикувано | 27.01.06 08:04 |
|
Моля за помощ! Има ли някакъв термин на български за това чудо? Давам единствения контекст, в който се намира. Надявам се за някого да е достатъчен.
"Drop gear - the drop gear drops the overall ratios of your car so that it is better suited to a particular style of rally stage."
Освен това искам да питам кака бихте превели "oversteer"/ "understeer"? Това ми е ясно какво е, но не се сещам за добър превод. Може би "загуба на контрол над автомобила" ??? Дайте предложения.
| |
Тема
|
Re: Drop gear
[re: Tas]
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (културтрегер) |
Публикувано | 27.01.06 08:23 |
|
за последните две мога да ти помогна
oversteer - презавиване
understeer - недозавиване
първото се отнася за коли със задно предаване (т.е. винаги са по-маневрени в завоите)
второто за коли с предно предаване
| |
Тема
|
|
|
Автор | Eric (Нерегистриран) |
Публикувано | 27.01.06 15:05 |
|
Drop gear - Редуктор
| |
Тема
|
[re: Eric]
|
|
Автор |
Tas (непознат) |
Публикувано | 28.01.06 12:30 |
|
Благодаря много и на двамата!
Искам да попитам и още нещо: Какво може да е mount? Ето цитат:
"Top mount position: the mount at the top of the strut (where it is connected to the car). Move this back and forth to cange the caster"
Твоа е опция в рали симулатора за пренастройка на автомобила според особеностите на трасето.
Предверително много благодаря за вниманието и отзивчивостта!
| |
Тема
|
|
|
Автор | Eric (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.01.06 14:24 |
|
Mount - Буквално е инсталиране, поставяне в позиция. В този смисъл окачване.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vens (малко странен) |
Публикувано | 28.01.06 14:34 |
|
Хм, странно...
Погледнах в няколко технически речника (включително автомобилен такъв) и тия термини не фигурират.
По повод drop gear - ако скоростната кутия се води gear box, то drop gear мисля, че може да се преведе просто като "редуктор".
Относно mount - няма ли начин да дадеш някакъв Screenshot, за да видим какво представляват тия mount, strut и caster, че нещо не ми се връзват??
Специално mount - единственото смислено значение, което намирам, е гнездо (вилка или друго), в което лагерува колелцето (caster). Но това са свободни съченения, ако няма картинка, за да се ориентирам.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ClD (акъл wanted) |
Публикувано | 28.01.06 17:44 |
|
Strut е част от амортисьора, заедно с shock-absorber. Въпреки че е само част от амортисьора, мисля, че може да бъде преведано като "амортисьор".
Поне така ми обясняваха механиците, като ми оправяха колата (източник - практиката )
| |
|
|
|
|