|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Сериен номер за Transit XV, моля
|
|
Автор | Kaлиoпa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.06 00:41 |
|
Много ми е неудобно, че задавам такъв въпрос, принципно не правя работя така, но ето, изникна ми проект, който трябва да бъде направен с Transit XV. Нямам възможност да си го купя в момента, а и това е първият ми проект с него. Много моля, ако е удобно, някой да ми даде сериен номер. Просто наистина не мога да си позволя в момента да купя лиценз, а така стана, че ангажиментът не търпи отлагане. 
| |
Тема
|
Re: Сериен номер за Transit XV, моля
[re: Kaлиoпa]
|
|
Автор |
xakepxakep (новак) |
Публикувано | 04.01.06 01:59 |
|
В eMule намерих 3 крака за програмата. Един се свали. Чакам другите 2 да се свалят. Дайте на лично съобщения къде да пратя. Малки са файловете - до 100 КВ.
| |
Тема
|
[re: xakepxakep]
|
|
Автор | Kaлиoпa (Нерегистриран) |
Публикувано | 04.01.06 22:27 |
|
Здравей!
Тези от eMule и аз успях да ги изтегля, но за съжаление не вършат работа. Те са за Freeware версията, а моята дори не се инсталира без да се въведе сериен номер. Въпреки че на архивите пише XV, те просто са за друга версия. Затова и реших да попитам в специализиран форум, защото се надявах някой потребител на XV да може да ми помогне. Трябва ми само сериен номер, за да го инсталирам. Ако Ви притеснява пускането на съобщение във форума, можете да ми пишете направо на e-mail kalioppa@mail.bg
| |
Тема
|
|
|
Автор |
xakepxakep (минаващ) |
Публикувано | 05.01.06 04:09 |
|
Ами това не е специализиран форум за хакери, а за преводачи все пак. 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
xakepxakep (минаващ) |
Публикувано | 05.01.06 04:11 |
|
Този Star Transit XV за какво е?
| |
Тема
|
|
|
Автор | Билka (Нерегистриран) |
Публикувано | 05.01.06 10:56 |
|
Калиопа,
за да ви възложат проект с използването на определен САТ софтуер, обикновено вариантите са два:
1. агенцията ви предоставя нужния софтуер
2. агенцията предварително се интересува дали вие разполагате с нужния софтуер (и го владеете, съответно!) и едва тогава ви възлага поръчката, въз основа на вашия отговор.
ако сте попаднали във вариант 1 - моят съвет е да искате съдействие от възложителя на поръчката за осигуряване на нужния софтуер.
ако сте попаднали във вариант 2 - значи сте подали невярна информация на възложителя и тогава се сърдете само на себе си! не е хубаво човек да е прекалено лаком. ако вие не притежавате продукта, най-вероятно и не знаете да работите с него - защо се наемате тогава???
| |
Тема
|
[re: Билka]
|
|
Автор |
xakepxakep (минаващ) |
Публикувано | 06.01.06 05:05 |
|
Точно това исках да напиша и аз. Благодаря, че ми спести писане. Преди време трябваше да локализирам софтуер на CISCO. За целта получих временен безплатен лиценз за програмата Alchemy Catalyst, с която искаха да се работи. Когато ми искат да работя например с Традос, отказвам, ако не ми го предоставят, с аргумента, че не мога в България да си позволя толкова скъпа програма. Моите лични резерви против Традос са съвсем други, но аз не ги съобщавам на възложителите.
| |
Тема
|
[re: xakepxakep]
|
|
Автор |
pro_O1 (специален) |
Публикувано | 06.01.06 10:31 |
|
"толкова скъпа програма"?
пич, колко пари изхарчи по празниците?
всъщност ще ми е интересно да чуя какви са резервите ти - може и на бележка, за да не разводняваме темата.
|
|
| |
Тема
|
[re: pro_O1]
|
|
Автор | Билka (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.01.06 11:03 |
|
най-евтиния вариант на Традос за България, според днешен поглед върху сайта на местния представител, е 309 евро.
аз лично не съм похарчила толкова за празниците :)
но, разбира се, не е в това въпросът.
резерви имам и аз, макар да обожавам Традоса като средство за повишаване на ефективността на преводаческия труд.
резервите ми идват от там, че агенциите ни експлоатират лошо чрез тоя хубав иначе Традос. от една страна ни карат да инвестираме средства в закупуването му (и ъпгрейдите, които нещо много зачестиха!), а от друга страна - о, имаш Традос, давай веднага отстъпка за съвпадения!!! и така ни карат да снижаваме цените, като същевременно ни насилват да ползваме определен продукт и никой друг.
това е общото мнение на гилдията по света по този въпрос, не е само лично мое. предполагам, че резервите на хакерхакер са от подобен характер...
| |
Тема
|
[re: Билka]
|
|
Автор | Глaдeн пpocтak (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.01.06 11:35 |
|
Ами преводаческият отговор трябва да е единен, за да има ефект. Аз като си купувам сирене от един и същи магазин, никой не ми дава отстъпка, че купувам един и същи продукт.
Като има повтаряща се дума, да не би човек да не отделя време да я прочете да речем? Четенето също е част от превода.
Заплащането трябва да се базира не на времето, отделено за извършването на някаква работа, а на времето, за което човек се е научил да я върши по този начин.
Веднъж спорехме с един клиент за интервалите и му предложих да дам материала без интервали, като толкова не му се плаща, да си го чете както може. Естествено, че отказа.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|