Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:44 05.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Умрях от смях...нови  
Автор Peйчъл (пак аз)
Публикувано07.09.02 13:33

Абе кой ги наема тези преводачи в БНТ бе!!!

Онази вечер се загледах мимоходом във "Всички обичат Реймънд" и ставаше дума за поднасяне на букет някакъв /айде нема да изпадам в подробности - все едно!/... та си поднасяха Lily of the valley! И на български това звучеше като "лилии от долината"! На няколко пъти го повториха в епизода!

Хареса ви, нали!!!

Тема Re: Умрях от смях... [re: Peйчъл]  
АвторLaik (Нерегистриран)
Публикувано07.09.02 21:27

Rachel, tam naemat samo profesionalisti, a ne laici. Izobsto navsqkade e taka. Ako si hodila po interwyuta, vse ima nqkoj koito e po dobar ot teb.

Priqtno gledane na filmi.

Laikat!!!

Тема Re: Умрях от смях...нови [re: Laik]  
Автор Peйчъл (пак аз)
Публикувано09.09.02 10:09

Първо - не ходя по интервюта за да разбера, че има и по-добри от мен! Това го знам и без да се размотавам по разните му там интервюта и намям никакви претенции.

Второ - къде им е професионализма, когато превеждат lily of the valley като лилия от долината - нещо, което дори и аз - "непрофесионалистът" не бих могла да преведа по такъв начин?

Тема Re: Умрях от смях...нови [re: Peйчъл]  
Авторпpeвoдaч (Нерегистриран)
Публикувано09.09.02 12:58

Права е Рейчъл, а ти наистина си лаик, щом смяташ, че в телевизиите, че и навсякъде, приемат професионалисти!? Приемат удобни хора, хора с връзки, роднини, курветини, такива които изповядват правилната партийна линия и т.н., но не и професионалисти. Явно обаче ти си един от тези "професионалисти". Що се отнася до простотиите в преводите по разните телевизии и други, вече ми е омръзнало да ги броя, те брой нямат. Както и лаиците.

Тема Re: Умрях от смях...нови [re: пpeвoдaч]  
Публикувано10.09.02 09:20

Естествено че съм Лаик. Вече се убедих в това. А и не смятам, че в телевизиите приемат професионалисти а "професионалистки". Пък и не съм чувал за конкус за преводачи в БНТ. Ако някой е чувал или се е явявал на такъв, моля да ме извини, все пак аз съм само един ЛАИК.

By the way попадали ли сте на английска страница на Дненик. Там е наистина горещо. Пак работа на професионалистите.

Дерзайте лаици!!!

Тема Re: Умрях от смях...нови [re: Peйчъл]  
АвторAnt (Нерегистриран)
Публикувано10.09.02 22:57

Sorry, не знам добре английски. Какво e Lily of the Valley?

Тема Re: Умрях от смях...нови [re: Ant]  
Автор malkia (char *argv[])
Публикувано11.09.02 09:17

tuj kato i az ne znaeh, purwo se dopitah do

i sled tova potursih bulgarska stranitza na google, sudurzhastha botanicheskoto ime

wtroria resultat dade tova:

i sled tova edna dulga tablitza (no resultata weche se wizhdashe na google) i slednoto:

Момина сълза, Convallaria majalis, L.Liliaceae

Pobeditel!

Тема Точно така!нови [re: malkia]  
Автор Peйчъл (пак аз)
Публикувано11.09.02 09:34

Lily of the valley означава точно момина сълза и нищо друго.

Но думите взети поотделно означават:
Lily = лилия
of = от
the valley = долината

Така че разбрахте ли сега къде е смешката?

/Знам че знаещите ще ми простят - това го обясних на онези, които нямаше начин да разберат!/

Редактирано от Peйчъл на 11.09.02 09:36.

Тема Re: Точно така!нови [re: Peйчъл]  
Публикувано11.09.02 12:54

Rachel,

Ще ти се смеят не знаещите, а тези които имат претенции на много знаещи - "преводачите". Но да не ти пука. Защо пък не - докато ние сме учили думички генните инженери да не са създали ЛИЛИИ ОТ ДОЛИНАТА. Всичко е възможно.

От Лаикът

Тема Re: Точно така!нови [re: Laik]  
Авторпpeвoдaч (Нерегистриран)
Публикувано11.09.02 13:06

Ти на умен ли се правиш?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.