Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:42 07.07.25 
Професионални
   >> Преводачи
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Добронамерени находкинови  
Автор Spidercho (Audi Entusiast)
Публикувано13.02.02 15:09

До Албена Захманова (моля за извинение, ако името не е точно) от Български текст ООД

Във филм за Bentley забелязах, че бъркате

с .
ABS се разпространява в автомобилостроенето преди 15 години, докато ESP направи това преди 2 години.

Кое ме кара да мисля, че бъркате:
1. Ставаше дума за Bentley Turbo R, който модел според филмът е най-модерен и спортен => не е логично с гордост да се изтъква присъствието на ABS в него.
2. Руският превод каза, че става дума за система против странично приплъзване. (знам, че се дразните от цитиране на руския превод, но ...).

Надявам се да съм бил полезен.

Тема Re: Добронамерени находкинови [re: Spidercho]  
Авторbsb_2 (Нерегистриран)
Публикувано13.02.02 18:09

Абе, това да не е просто активно окачване, само че маскирано под друго име? Щото нали разните фирми винаги гледат да се правят на оригинални и надали биха използвали за име нещо просто, като може да се каже сложно.
Нали си фен на автомобилите, съдейки по прякора ти, ако можеш, просветли ме.

Боян

Тема Re: Добронамерени находкинови [re: bsb_2]  
Публикувано15.02.02 13:31

Тук не съм 100% сигурен, но: ESP е програма, която казва на ActiveSuspensionControl какво да прави.

По въпроса за прякора ми: в моя речник пише spider - паяк

Публикувано15.02.02 16:46

Да бе, грешка - имах предвид коментара "Ауди ентусиаст", който неправилно съм свързал с "прякора". Знам, че си ме разбрал де...

Боян

Тема Re: Добронамерени находкинови [re: bsb_2]  
Публикувано15.02.02 19:42

Така е

Тема indianнови [re: Spidercho]  
Публикувано19.02.02 15:10

Днес гледах филм за убийство на жена с артрит, която била дадена от похитителите на прасетата (тая гадост я казах, за да се сетят за филма).
Там единия (поне) от похитителите беше индиец, а БГ Текст ООД го преведе като индианец. Ако искате ще ви дам телефона на алианса

Тема 20 гр. взривнови [re: Spidercho]  
Публикувано20.02.02 12:48

Днес от субтитрите на БГ Текст ООД разбрах, че през Втората Св. Война, немците са имали мини с 20 гр. взрив. То като пиратка бря Тва войната да не е коледна веселба Понимаещите по рускии разбраха за 200 грама

АвторЙoxниeBaлkep (Нерегистриран)
Публикувано20.02.02 16:33

Филмът "13 дни" - "20 000 feet" е преведено като 20 000 метра. В случая се касае за височина на полет на самолет.
Между другото тази грешка, да се бъркат футове и метри, се прави доста често при по-големи стойности като в горния случай. Когато става въпрос за човешки бой, обикновено преводачите се сещат, че 6-метрови хора няма.

Тема Re: Добронамерени находкинови [re: ЙoxниeBaлkep]  
АвторLilly (Нерегистриран)
Публикувано20.02.02 17:23

Това е проява на преводачески мързел... Струва ми се, че всички мерни единици, които не се употребяват в БГ, при превод, трябва да бъдат преизчислени към килограми, метри, литри и т.н Ама за тая работа трябва да се отвори справочника, да се вземе калкулатор......

Тема Re: Добронамерени находкинови [re: Lilly]  
Публикувано20.02.02 19:19

Принципно съм съгласен, само че трябва да се внимава. Най-малкото метричната система е на някакви си 200 години. Все пак не върви някакви монаси в Средновековието да ходят пеша 10 километра до съседното село при температури под нулата и да се стоплят в кръчмата с литър вино.

Боян

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.