|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Добронамерени находки
|
|
Автор |
Spidercho (Audi Entusiast) |
Публикувано | 13.02.02 15:09 |
|
До Албена Захманова (моля за извинение, ако името не е точно) от Български текст ООД
Във филм за Bentley забелязах, че бъркате с .
ABS се разпространява в автомобилостроенето преди 15 години, докато ESP направи това преди 2 години.
Кое ме кара да мисля, че бъркате:
1. Ставаше дума за Bentley Turbo R, който модел според филмът е най-модерен и спортен => не е логично с гордост да се изтъква присъствието на ABS в него.
2. Руският превод каза, че става дума за система против странично приплъзване. (знам, че се дразните от цитиране на руския превод, но ...).
Надявам се да съм бил полезен.
| |
Тема
|
Re: Добронамерени находки
[re: Spidercho]
|
|
Автор | bsb_2 (Нерегистриран) |
Публикувано | 13.02.02 18:09 |
|
Абе, това да не е просто активно окачване, само че маскирано под друго име? Щото нали разните фирми винаги гледат да се правят на оригинални и надали биха използвали за име нещо просто, като може да се каже сложно.
Нали си фен на автомобилите, съдейки по прякора ти, ако можеш, просветли ме.
Боян
| |
Тема
|
[re: bsb_2]
|
|
Автор |
Публикувано | 15.02.02 13:31 |
|
Тук не съм 100% сигурен, но: ESP е програма, която казва на ActiveSuspensionControl какво да прави.
По въпроса за прякора ми: в моя речник пише spider - паяк 
| |
Тема
|
|
|
Публикувано | 15.02.02 16:46 |
|
Да бе, грешка - имах предвид коментара "Ауди ентусиаст", който неправилно съм свързал с "прякора". Знам, че си ме разбрал де...
Боян
| |
Тема
|
[re: bsb_2]
|
|
Автор |
Публикувано | 15.02.02 19:42 |
|
Така е 
| |
|
Днес гледах филм за убийство на жена с артрит, която била дадена от похитителите на прасетата (тая гадост я казах, за да се сетят за филма).
Там единия (поне) от похитителите беше индиец, а БГ Текст ООД го преведе като индианец. Ако искате ще ви дам телефона на алианса 
| |
|
Днес от субтитрите на БГ Текст ООД разбрах, че през Втората Св. Война, немците са имали мини с 20 гр. взрив. То като пиратка бря Тва войната да не е коледна веселба Понимаещите по рускии разбраха за 200 грама 
| |
Тема
|
|
|
Автор | ЙoxниeBaлkep (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.02 16:33 |
|
Филмът "13 дни" - "20 000 feet" е преведено като 20 000 метра. В случая се касае за височина на полет на самолет.
Между другото тази грешка, да се бъркат футове и метри, се прави доста често при по-големи стойности като в горния случай. Когато става въпрос за човешки бой, обикновено преводачите се сещат, че 6-метрови хора няма.
| |
Тема
|
[re: ЙoxниeBaлkep]
|
|
Автор | Lilly (Нерегистриран) |
Публикувано | 20.02.02 17:23 |
|
Това е проява на преводачески мързел... Струва ми се, че всички мерни единици, които не се употребяват в БГ, при превод, трябва да бъдат преизчислени към килограми, метри, литри и т.н Ама за тая работа трябва да се отвори справочника, да се вземе калкулатор......
| |
Тема
|
[re: Lilly]
|
|
Публикувано | 20.02.02 19:19 |
|
Принципно съм съгласен, само че трябва да се внимава. Най-малкото метричната система е на някакви си 200 години. Все пак не върви някакви монаси в Средновековието да ходят пеша 10 километра до съседното село при температури под нулата и да се стоплят в кръчмата с литър вино.
Боян
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|