|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Кения?
|
|
Автор |
ivz (любопитен) |
Публикувано | 28.04.03 10:33 |
|
Ако си спомняте в петък (25.04) имаше въпрос: Коя страна е получила името си от най-високия връх на територията й (или нещо в същия смисъл). Предложенията за отговори бяха: Тунис, Еритрея, Кения и Гамбия. Верният отговор бе: Кения, на името на връх Кения - вторият по височина в страната (след Килиманджаро, естествено).
Как ви се струва това?
T-shirt slogan:
To err is human, to really foul things up requires a computer
| |
Тема
|
Re: Кения?
[re: ivz]
|
|
Автор | mercurial (Нерегистриран) |
Публикувано | 28.04.03 12:40 |
|
Килиманджаро е в Танзания. Кения си е в Кения.
| |
|
Заблудил съм се (почти като състезателя).
T-shirt slogan:
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Lestat (Особняк) |
Публикувано | 29.04.03 09:42 |
|
Абе Килиманджаро не беше ли масива , а върха му - Ухуру ? Или пък да .
Най - вероятно едно от двете :)))

| |
Тема
|
[re: Lestat]
|
|
Автор | MilkaChoco (Нерегистриран) |
Публикувано | 01.05.03 14:48 |
|
i az sym nawit che beshe Uhuru, a planinata Kilimandjaro...sega me murzi da rowq iz neta :)
| |
|
И аз малко се пообърках на този въпрос 4удех се между Еритрея и Кения,но се сетих,4е Еритрея има голяма граница с 4ервено море и следователно терените са и по равнинни и няма високи планини там
Глупостта е също толкова безграни4на,колкото и мъдростта
| |
|
По този повод...
Еритрея:
Най-ниска точка: до Кулул, в границите на депресията Денакил, -75 m
Най-висока точка: Сойра 3,018 m (по-високо от Мусала!), така че...
Моята заблуда с Килиманджаро идва (подсъзнателно) от това аз бях останал с впечатлението, че този връх е в Кения. Причината е, че знаех за "Снеговете на Килиманджаро" - разказ, написан от Хемингуей през 30-те след негово сафари в Африка, и кой знае защо бях решил, че това сафари е било в Кения (следователно Килиманджаро е в Кания - без никаква логика, понеже дори Хемингуей да е ходил там, в Кения, а предполагам не се е качвал чак на върха, няма защо и действието на разказа му да е в Кения).
Т.е. заради връзката Килиманджаро-Хемингуей-сафари-Кения(?) "намерих" грешка в отговора (защото ако е връх Кения, то Килиманджаро, а не Кения е най-високият, както се искаше във въпроса).
А бе глупости, какво да обяснявам повече.
T-shirt slogan:
| |
|
az si mislia 4e kilimadjara be6e vqrha
Give A Peace Chance
| |
Тема
|
Споко, пич:)
|
|
Автор | Aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.03 00:13 |
|
Истината е, че Хемингуей е бил няколко пъти на сафари в Африка и почти винаги в Кения, Килиманджаро е изключение:)
Между другото "Краткото щастие в живота на Франсис Макомбър" е много здрава повест:))
А да, и още нещо за всички: Познайте откъде идва името на Еритрея, като имате предвид къде е разположена /по-горе някой го е споменал/ и откъде идва думичката "еритроцити" например:)) /т.е. естествено, че Еритрея не носи има не връх, това ми е мисълта:))/
| |
Тема
|
И още нещо...
|
|
Автор | Aз (Нерегистриран) |
Публикувано | 18.05.03 13:51 |
|
Килиманджаро е вулканичен масив, самият връх се казва Ухуру и е почти на границата между Танзания и Кения, но все пак е в първата:)
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|