Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:30 14.07.25 
Фен клубове
   >> Тери Пратчет
*Кратък преглед

Тема ВОЛНИЯТ НАРОДЕЦнови  
Автор BLACKDlVER (spewer)
Публикувано06.12.11 18:30

Беда грози чифлика на Сболки. От чукарите се спускат кошмари. А братчето на Тифани Сболки е отвлечено от кралицата на феите (макар че според Тифани това не е чак толкова зле).

Тифани обаче трябва да го върне у дома. За целта разполага с оръжие (един тиган), магическата книга на баба си (е, всъщност "Болести по овцете") и...

Кривунци! Ами назе, бе, главо улава!

...о, да. С нея са и Нак Мак Фигъл, Волният народец, войнствените, крадливи дребни синьокожи пиктсита, които са изхвърлени от странат на феите за пиянство и размирици...

Находчива, остроумна и чудно изобретателна, "Волният народец" е втората новела за млади читатели от поредицата "Светът на Диска". Първата, "Изумителният Морис и неговите образовани гризачи", е удостоена с медал "Карнеги" през 2002 г.

Тема Re: ВОЛНИЯТ НАРОДЕЦнови [re: BLACKDlVER]  
Автор petia8 (...)
Публикувано06.12.11 21:17

хубаво, че е излязла. Дали официалният превод е по-добър - ако може някой с поглед върху двата да сподели?

И накрая на книгата, пише ли кои още се очакват в скоро време - дали ще издадат "Снъф" - вече съм към края, но ще се радвам да я прочета на български, че се измъчих с тоя английски и докато разбера някоя шега, вече не ми е смешно...

Тема Re: ВОЛНИЯТ НАРОДЕЦнови [re: petia8]  
Автор BLACKDlVER (spewer)
Публикувано06.12.11 23:03

Преводът бива - на Катя Анчева е. Следват втората за Тифани и Нация.

Тема Re: ВОЛНИЯТ НАРОДЕЦ [re: BLACKDlVER]  
Автор petia8 (...)
Публикувано07.12.11 08:36

Ок, благодаря.

Тема "Дребнио волен народ"нови [re: BLACKDlVER]  
Автор Mъглишeв (Демодератор)
Публикувано15.12.11 02:14

"Дребнио волен народ" (в превод на De Cyrvool) не бива да се забравя.

Но и новият вузевски превод на Катя Анчева не е никак лош. Слава Богу, че издателят е наел кадърен преводач - макар и с огромно закъснение. Да се надяваме, че ще излязат и останалите книжки за младата Тифани. В също толкова хубав превод.

Мен Тифани и Нак Мак Фигъл си ме кефят

Разбира се, "The Wee Free Men" си е олекотена версия на "Lords and Ladies" ("Господари и господарки").

Коля и беся

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.