Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:54 16.07.25 
Фен клубове
   >> Тери Пратчет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Второто писмо от Бард!нови  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано11.02.10 18:17

"Писмото Ви попада точно където трябва.
За, и мое, най-голямо съжаление вече 8-а година не може да се преборим за
правата за издаване на ТП на български език. Иначе прекрасно пасва във ВМФФ.
Ако се сещате за нещо друго - пишете смело

За ИК БАРД
д-р Йордан Антов"

Знаех си, че това издателство е най-подходящо за тази работа ! В крайна сметка те издават всички известни фентъзита и фантастики у нас (или почти всички).
Дали не може да се направи нещо по-съществено в тяхна полза, за да започнат да издават Т.П.? Сигурна съм, че ще са много по-активни в тази работа.Очевидно не липсва интерес...

Тема Re: Второто писмо от Бард!нови [re: petia8]  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано11.02.10 20:07

Добре, дойде ми една идея - кажете какво мислите. Видях, че преди две години фен на Пратчет се е опитал да му изпрати писмо(не мога да се сетя за сайта, но лесно се намира) , обаче не е имало особен ефект. Да напишем сборно писмо - за по-голяма тежест, по следния начин : всеки , който иска да се включи , ще напише собствено послание до Т.П. - каквото му е на сърце, като който може да пише на английски ще го направи, а който не може (аз , например) ще очаква едно рамо от можещите (не е нужно писмата да са дълги, или сложни, така че вероятно ще е лесно да се преведат). Който иска може да се подпише с имейла си (във въпросното писмо ), за да може евентуално да дочака отговор. Накрая, или в началото - според както решим, ще наблегнем на проблема с издателството, и ще го помолим да удари едно рамо, за да им бъдат отнети правата и някой друг да се заеме с издаването на неговите книги.
Според мен, дори да няма резултат , е добре да се опита. Четох в "Изкуството на Света на Диска", че Пратчет обича да получава писма от фенове, като някои от тях дори си окачвал в къщи, така че - защо не?Аз ще се разтърся из нета за подходящ имейл, на който да изпратим посланието си.

АвторKill-op (Нерегистриран)
Публикувано13.02.10 01:57

аЗ съм съгласен :) брой ме

Тема Re: Второто писмо от Бард!нови [re: Kill-op]  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано13.02.10 11:33

Вчера реших да потърся някой подходящ имейл - има такива, но ми се струва, че ще е по-лесно да се намери истинския му адрес . Чудя се, дали не е по-добре да се изпрати писмо по пощата? (или И по пощата - за по сигурно )

Автор glishev (Immoderatus)
Публикувано15.02.10 18:34

Не, само не "Бард" :) Техните преводи също са невероятно странни.

Тема Re: Второто писмо от Бард!нови [re: glishev]  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано15.02.10 19:27

не знам, чела съм "Властелинът", "Дюн", книгите на Дан Браун и др. - все издадени от Бард , и не се сещам за нещо неразбираемо или неадекватно. Бард издават книги всеки месец. На мен ми е все едно дали ще са конкретно те, или друго издателство, но най-важно е да бъде издателство, в което кипи живот, а те със сигурност отговарят на това изискване.

Автор magnitar22 (непознат)
Публикувано15.02.10 23:38

Пиши ме и мен в тази инициатива. И на мен безкрайно ми се иска да не се налага да чакам с години за нова книга както стана с "Поощряване" която излезе две години след предишната. Също така знам и английски така че съм готов да ти ударя рамото за което спомена. Само дано наистина да успеем да се организираме не всичко да си остане едно добро пожелание

.

Тема Re: Второто писмо от Бард!нови [re: magnitar22]  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано16.02.10 09:12

Супер! Тъкмо взех да разпитвам колко горе долу струва писмо до Великобритания - продължавам да мисля, че истинската ( ... ) поща е по-сигурна.
Не че съм се разбързала, и до месец да стане пак ще е добре.

Автор Pagerist (жаден)
Публикувано16.02.10 12:08

Писмо с обратна разписка, предимство и препоръка е около 6.50 съгласно

таблица.
Ако го пуснеш като обикновено писмо, е 1 лев.

Тема Re: Второто писмо от Бард!нови [re: Pagerist]  
Автор petia8 (непознат)
Публикувано16.02.10 12:54

Мислех че ще е доста повече?! По някакви таблици четох, че сравнително малък колет до Великобритания е към 50 лв, така че идеята да изпратя някакъв сувенир отпадна. И без това щеше да е кичозно ...

Редактирано от petia8 на 16.02.10 12:55.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.