Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:53 13.07.25 
Фен клубове
   >> Тери Пратчет
*Кратък преглед

Тема Кой си мрази името?нови  
Автор Haplio ()
Публикувано12.11.09 09:42

Наскоро прочетох "Нация" и "Волнио малък народ" на бай Дьо Цървул и в двете книги главната героиня се самооплакваше от името си, убедена на на такова скучновато име не му подхожда весел и изпълнен с приключения живот. В "Нация" това е Ерминтруд (Ermintrude) и Тифани във "Волнио..."

Та се сетих още за Маграт, за Пердита, дето се самонарича Агнист Кс Нит и няколко други такива случая в Света на диска. Вие спомняте ли си останалите?

Vulnerant omnes, ultima necat!

Тема Re: Кой си мрази името?нови [re: Haplio]  
Авторxara (Нерегистриран)
Публикувано12.11.09 11:03

Аз не съм намирала превод на Нация. Ти откъде го взе?

Тема Re: Кой си мрази името?нови [re: xara]  
Автор Haplio ()
Публикувано12.11.09 16:08

Четох я в оригинал.

Тема Re: Кой си мрази името?нови [re: Haplio]  
Автор Haplio ()
Публикувано21.11.09 16:39

Спите ли бре хора? Защо никой не се включе, не си каже мнението (е, освен въпросчето за превода на БГ от Xara)? Не ви ли е интересна темата за имената и тяхното мразене.

Аз лично не си мразя името поради ред пречини, но не му е тук мястото да се хваля. Но явно има хора, които си го мразят. И не говоря само за герой в художествено измислени книги, а за реални хора. Богати. Световно известни. Вдъхновители. Ъ-ъ-ъ-ъ, ами че аз затова я подхаванах тази тема, ама никой не си размърда малко акълчето... Според мен един от тези богати, световно известни вдъхновители е сър Теранс Дейвид Джон Пратчет, който поради някаква си причина си надписва над 50те книги до момента просто с "Тери Пратчет".

Да сте се замисляли по въпроса? Да сте се чудили защо така? И защо в немалко книги чрез героите си се оплаква от неправилното именуване.

Алооо, има ли някой тук?

Тема Re: Кой си мрази името? [re: Haplio]  
Автор Tony Stewart (smoke)
Публикувано21.11.09 18:43

всички спят, пиши по-тихо

иначе аз си харесвам моето име

ще видя племенника, като порастне какво ще прави с неговите, че са му малко множко, не чак като в бразилия, но все пак е леко пресилено с две малки имена...

Тема Re: Кой си мрази името?нови [re: Tony Stewart]  
Авторxara (Нерегистриран)
Публикувано22.11.09 22:06

Аз мисля, че на определена възраст всички си мразят имената. Аз моето много го мразех като бях на 14. Сега много си го харесвам. Колкото до сър Пратчет, мисля, че е въпрос на звучене. Ако първият път е публикувал под съкратения вариант на името си, така си и остава. Издателите винаги търсят някаква звучност. Знам, че той издава книгите си сам, но може би просто се е наложил под по-звучното име Тери.

Автор Tony Stewart (smoke)
Публикувано22.11.09 22:24

аз моето не съм го мразил :)

иначе в този клуб със сигурност имаше поне един човек (не се е мяркал напоследък), който не си харесва името, така и не разбрах защо :)

Автор нaив (тя)
Публикувано24.11.09 15:24

"Аз мисля, че на определена възраст всички си мразят имената. Аз моето много го мразех като бях на 14. Сега много си го харесвам."

Същото.:)) На мен ми изглежда като неизбежна част от развитието.

Тема Една моя...нови [re: нaив]  
Автор ABe (речникаря)
Публикувано26.11.09 12:35

съученичка си мразеше името доста. Това мразене се задълбочи яко и като завършваше ВУЗ си смени личното име. По съдебен път. Та трябваше да и преиздават дипломата.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.