|
Тема
|
раздразнение : мозъците на тролите.
|
|
Автор |
ikew (__[/care]__) |
Публикувано | 14.09.05 19:51 |
|
Silicon или Silicone....
Така де, "лигата за защита на силиконовия разум" винаги ми е било едно от любимите преводачески хм хм. В смисъл, да, има голяма прилика на английски, обаче КОЛКО точно трябва да си разсеян, за да пишеш ебаси за КАМЕННИ живи същества с глави, тъпкани със СИЛИКОН....
То бива нашенско отношение бива ама тва вече е престъпно! Някой го мързи да мисли докато превежда и после целия бългаски народ мисли, че тролите имат грамадни цици...
ок, наприказвах се. :/
Просто винаги много ме е дразнело, това е. А сега е подходящ момент да си спомням неща, които винаги са ме дразнили :)
closer away
| |
Тема
|
Re: раздразнение : мозъците на тролите.
[re: ikew]
|
|
Автор |
gamina (mind reader) |
Публикувано | 15.09.05 10:29 |
|
ммммм дааа. силикон-силиций...
абе преводаческа му работа
| |
Тема
|
[re: ikew]
|
|
Автор |
else (lostinthemist) |
Публикувано | 15.09.05 11:25 |
|
Да, това малко на принципа на силиконовата долина
А да не ти казвам "троли" как ми звучи. Само ще спомена, че има нещо общо с пролет, цъфнали дръвчера и песента на птичките, които се завръщат от юг.
Науката, да, науката ще уреди всичко. А ние можем спокойно да си гледаме телевизия.
| |
Тема
|
[re: else]
|
|
Автор |
Ceвepyc (Снейп) |
Публикувано | 18.09.05 00:09 |
|
А аз винаги си мисля за гнездата под ушите им. И за онова, октомврийското, дето го лочат.
В отговор на:
То бива нашенско отношение бива ама тва вече е престъпно! Някой го мързи да мисли докато превежда и после целия бългаски народ мисли, че тролите имат грамадни цици...
Представям си го как ССПГ Диблър обикаля и им продава тениски 'If these were brains...'
Понякога опитвам да крещя
със бурята, препускаща из здрача,
поглъщаща бездънните недра...
| |
Тема
|
[re: Ceвepyc]
|
|
Автор |
ikew (outbored) |