|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
... и вий що не харесвате вещиците тука?
|
|
Автор |
nannet (Леля) |
Публикувано | 26.04.05 16:19 |
|
Абе хора защо ТУКА не харесвате вещиците?
:о((( ???
Много ме хвана яд като попрегледах темите. Ваймс, Керът, Смърт....Ваймс си е готин тип, но е сух като чироз. Най-смешното е, че когато четох "Стражите! Стражите!", силно ми се натрапваше образа на нещо кръгло, пухтящо и потящо се.
Моля Почитателите му да не се обиждат. Всеки си има свое собствено и правдиво въобръжение!! И това не е Колън!!!
Но някак си спойката ....абе не е.При Сам Ваймс всичко е разхвърляно.
Историите за Баба, Леля и Маграт са великолепни. Идеите и героите са ясно фокусирани. И историята е много по-навързана и плавно се развива.
И не ме разбирайте погрешно. Всички герои от Диска и техните истории са ми любими.
Но за вещици....мнооого оскъдно.
Хъм... Хъм...ХЪМ
Що не ги споменавате?
Я 'оди да питаш Леля ти Огъ... за какво иде реч?
| |
Тема
|
Re: ... и вий що не харесвате вещиците тука?
[re: nannet]
|
|
Автор |
Cлънчeвo зaйчe (мечтателка) |
Публикувано | 26.04.05 17:20 |
|
А, моля, моля! Туй аз няма да го търпя и туй то! Споменавала съм ги, защото са ми много, много любими. Лелчето Ог, баба Вихронрав, Чеснова...Страхотни са. Даже имаше скоро тема за незабравимата готварска книжка на Лелчето.
Апропо...писмата и във "Вещици в чужбина" са неповторими!
Животът те иска. Излез!
| |
|
Като се поогледаш не усещаш ли, че темите за вещиците са 1 на 20 или повече?
Готварската книга има само колекционерска стойност. (Направих бърз преглед на съдържанието, когато се появи на пазара.). Какво точно можеш да разбереш от нея? Единствено ми харесаха илюстрациите, защото графиките от този вид са ми любими. И сигурно само за това бих си я взела.
Има маняци, на които им е интересно. Ок, няма проблем. Има търсене - има предлагане. Въпрос на пазарна икономика...както се казва.
Но сериозно по въпроса. Мислиш ли, че това е достатъчно?
| |
|
Не такааааааа! Вещиците са ми най-любимите! Пък! Те са гениални, уникални и съвсем мой тип компания! И са ми още по-специални, защото с тях ме зарибиха по Пратчет.
...and I guess I just don't know...
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ikew (rock & troll) |
Публикувано | 26.04.05 18:10 |
|
М. Не че имаме нещо против тях. Просто пускането на тема е нали индивидуално занимание - аз не се сещам какво да пусна за тях като тема и не пускам. Но с радост ще отговоря в тема за тях още преди да се превърне в поредната флуудница. :))
Горният постинг любезно е спонсориран от:
АЕЦ Чернобил.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Keмeндил (Скалд) |
Публикувано | 26.04.05 19:42 |
|
Това че се кефим на Стражата, не значи, че не се кефим на Вещиците.
Да, признавам си, конкретно на мен Ваймс ми е може би любимия герой (ъм.. в смисъл че най ме радва като характер и поведение, иначе и на мен всички са ми любими, както каза ти), както и още няколко същества от Стражата, но книгите за вещиците ми харесват не по-малко от останалите.
_____
I've heard the warning
Well curse my name
I'll keep on laughing
No regret
No regret
| |
Тема
|
[re: ikew]
|
|
Автор |
Flight of death (maudit) |
Публикувано | 26.04.05 21:00 |
|
трябва да си бърз :Р
...weil sie unerfüllbar und nicht zu halten ist.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Taлиecин (radiant brow) |
Публикувано | 26.04.05 21:45 |
|
Но някак си спойката ....абе не е.При Сам Ваймс всичко е разхвърляно.
Интересно, аз пък бих могъл да кажа същото за някои от книгите за вещиците. От въпросната серия харесвам много точно две книги - "Посестрими в занаята" и "Господари и господарки". Останалите някак не могат да ме грабнат. А може би Баба и Леля ми идват в повече...
No one remembers the singer. The song remains.
| |
Тема
|
[re: Taлиecин]
|
|
Автор |
nannet (Леля) |
Публикувано | 26.04.05 22:43 |
|
Не е така. Вещиците са символ на домашното огнище.
Е поне в историите на Прачет
В съвсем буквалният му смисъл. И идеята е съвсем ясна - ако огнището изгасне няма топлина и светлина. И целият свят се крепи на този факт. Дори Сам Ваймс се прибира у дома. Случайно да си спомняш "Нощна стража"? Всички се прибираме у дома в края на деня. И искаме да се стоплим.....
А останалите са си отделни проблеми, за които е представил по остроумен начин. И много по-често вмъква разни други истории в съкратен вариант.
Може да ви прозвучи твърде патетично, но по-просто не можах да го измисля.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
ikew (rock & troll) |
Публикувано | 26.04.05 22:48 |
|
Всъщност, Ваймс е е май единствения Главен герой със семейно огнище :)
Вещиците да символизират това... странно е твърдението ти. Ще го обносновеш ли? :)
(да, девица, майка и дъртофелница. Но погледни самите героини. Те определено не влизат в рамките. Всъщност вещиците на пратчет са си самите те почти само когато не са си на мястото.)
Горният постинг любезно е спонсориран от:
АЕЦ Чернобил.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|