Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:36 09.11.25 
Фен клубове
   >> Тери Пратчет
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема любителски разкази от света на диска?!нови  
Автор thief_of_time (always late)
Публикувано12.03.05 17:30

наскоро за първи път попаднах на любителски разказ от света на диска. не се бях замисляла дали изобщто същтествуват подобни творения. попадали ли сте досега на нещто такова? познатите ни ве4е герои, в разкази от познатия ни ве4е свят, но не от познатия ни ве4е автор. е, какво ще кажете? в интерес на истината след първона4алния шок и категори4ния ми отказ да про4ета подобно нещо, аз с престраших. и в интерес на същата истина трябва да призная 4е се оказа не толкова страшно и разказа като 4е ли по4ти ми хареса. та сега събирам мнения отвсякъде. вие какво мислите? хей а може би някои пише или познава пишещ? слушам.

ako si struva da go napravi6, zna4i si struva i da prekali6.

Тема Re: любителски разкази от света на диска?!нови [re: thief_of_time]  
Автор Diletanta (наблюдател)
Публикувано12.03.05 19:16

Струва ли си? Разбирам да беше някоя сладникаво-посредствена фентъзи сага като DARKOVER на Марион Зимър Брадли, към която куцо, кьораво и сакато прикачаше графоманските си "допълнения" и авторката ликуваше... Май нито Тери Прачет, нито четящите книгите му хора имат нужда от подобно скудоумно "обогатяване" на Диска. Оставете на мира човека бе!

Тема Re: любителски разкази от света на диска?!нови [re: Diletanta]  
Публикувано12.03.05 19:35

доста то4ен израз на това което и аз си мисля

Тема Re: любителски разкази от света на диска?!нови [re: thief_of_time]  
Автор ikew (6+45+13)
Публикувано12.03.05 23:00

хмм... то тва се наричат най-често фен фикшъни :)
има една заклепена на 3то място тема, където могат да се слагат такива. (и да се четат стари)

но маи скоро ще я пусна да потъва, времето й мина лонг аго.

според мен наистина пратчет не е подходящ за подобни обогатявания :)
мина обаче време, докато реших тъй.

Живял някога един човек щастливо...
(виц)

Тема Re: любителски разкази от света на диска?!нови [re: Diletanta]  
Автор ikew (6+45+13)
Публикувано12.03.05 23:01

Хм. Дарковър владее :)
едно от любимите ми фетъзита, предимно заради своята дълбичина. (отива доста отвъд мечовете и магията.)

та? :))

Живял някога един човек щастливо...
(виц)

Тема Аре по тангоффтатанови [re: ikew]  
Автор kalein (човек)
Публикувано12.03.05 23:12

Що сега се прайш на добър?

Направо с алебардата, к'во "та?"...

* Аз обичам... * Аз Обичам!!! *

Тема Колега, Хапльо ли се опитваш да обидиш?нови [re: thief_of_time]  
Автор kalein (човек)
Публикувано12.03.05 23:18

Понеже аз съм чел неговия фен фикшън разказ и определено не ме подразни. Помоли го да ти го прати, сам ще се убедиш, че някои от нас след 30+ Пратчета се просмукват достатъчно да пропишат по пратчетовски... мда, то ако си останеш само на ниво четене, все едно нищо не си чел.

(Аз не пиша фен фикшън. Темите, които ме вълнуват - или по-скоро подходите към тях - са малко далеч от почти всички автори, които обичам, така че просто няма на кого да подражавам.)

* Аз обичам... * Аз Обичам!!! *

Тема Re: любителски разкази от света на диска?!нови [re: ikew]  
Автор Diletanta (наблюдател)
Публикувано13.03.05 04:26

И в какво е дълбочината на DARKOVER освен разпалената проповед на нетрадиционни (ще ги нарека така от пУлитическа кУректност) сексуални отношения? Навремето под принудата на обстоятелствата изчетох цялата поредица заедно с "приложенията", така че съм познавач по неволя. За щастие други се излъгаха да пуснат нещичко в България. Впрочем с пълна липса на зарибяване сред читателите. Има и с какво да сравнявам. Например заради липса на правдоподобие и заради пресилен патос тази поредица не може да стъпи на малкия пръст на "Мъглите на Авалон" от същата авторка. Ама хайде стига, че за покойници уж не се говорело лошо, пък и темата е съвсем друга.

Тема Re: Колега, Хапльо ли се опитваш да обидиш?нови [re: kalein]  
Публикувано13.03.05 16:05

da, mislq 4e i az 4etoh negoviq. naistina mi haresa. mnoo e dobur

Тема Re: любителски разкази от света на диска?! [re: ikew]  
Автор Cмъpт (жътвар)
Публикувано13.03.05 19:30

А ГЛЕДАХТЕ ЛИ ЛЮБИТЕЛСКАТА РЕКЛАМА НА ЕЪРУЕЙВС, С МОЕ УЧАСТИЕ?

НЕ СЪЩЕСТВУВА СПРАВЕДЛИВОСТ. СЪЩЕСТВУВАМ САМО АЗ.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.