|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Festivalul Antic Tomis /17,18,19 August/
|
|
| Автор |
Aulus Vitellius Celsus (semper spamens) |
| Публикувано | 21.08.12 13:54 |
|
|
За първи път в Констанца се проведе античен фестивал и както си му редът, IV Скитски легион беше поканен да участва, заради високото ниво на риенактмънт, което демонстрира. Домакините бяха осигурили идеални условия за участниците. Ние бяхме настанени в Eфурия Норд - известен курорт до Констанца, храната беше перфектна, а отношението, оказано от румънска страна - повече от сърдечно. Те също бяха впечатлени от качеството на нашата реконструкция и ни поканиха отново догодина.
Ще изложа сбито събитията от трите дена:
Първо - малко снимки от лагера, където домакините от Terra Dacica демонстрираха антична кухня и занаяти:
Нашият легион демонстрира штандартите си и направи кратка презентация пред една румънска телевизия:
аз пък се възползвах да им покажа римските хирургични инструменти:
Естествено както си му е реда имаше помпозно откриване, където бяха подредени риенакторите, след ритуал беше пуснато цяло стадо бели гълъби:
Разбира се нещата не минаха без бой. Даките нападнаха нашия лагер и след кратка съпротива ни изклаха:
На мен бе отредена печалната участ да съм техен заложник и да умра след тежки мъчения от иначе нежните ръце на дакийските жени:
Накрая дойдоха домакините от Legio XIV Gemina и честта на римското оръжие беше възстановена:
Някои варвари бяха изклани:
Други - разпънати на кръст:
имаше и продадени в робство:
По случай победата императорът извърши благодарствено жертвоприношение:
и бе приветстван от войската:
Накрая преди закриването всички риенактори участваха в парад:
И фестивалът завърши с връчването на грамоти на участниците:
Vale bene!
| |
|
|
|
Според мен, който се е навил да играе роб, определено има нужда от психиатър !
Инак похвално древни дюде, ти се неспре цяло лято :)
“Robin was desperate to come to Manchester United” says Sir Alex
| |
|
|
|
абе да ти кажа - много буйстваха тея роби, за малко да направят въстание. Е - и много бой изядоха. Айде едно клипче за фестивала /който от румънски разбира - тук се спира:
| |
|
|
|
ето и кратко филмче за битката:
| |
|
|
|
от 29-ти до 31-ви август за трета поредна година в Констанца /Румъния/ ще се проведе традиционния античен фестивал, където Legio IIII Scythica ще вземе участие:
| |
|
|
|
Дамата ноо пищна и готина бееее...
Окапаха ни плюнките....
пс: намеквам, че тогава сутиени не са се носели и си е балоу мамъта как са им се люлеели.... кхм....телесните форми....
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
|
|
абе имали са нещо подобно на сутиен - строфий се е казвало приспособлението.;)
| |
|
|
|
Аку дадеш и една схема на римския сутиен да знаеме алтернативите....ше ръкоплескаме...
Робът се бори за свобода. Свободният - за съвършенство.
| |
|
|
|
Виж темата за римските дрехи. Просто парче плат.
| |
|
|
|
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|