Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:48 13.11.25 
Спорт
   >> Тенис
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
Тема ЗА или ПРОТИВнови  
Автор DiavoloМодератор (невинно дяволче)
Публикувано09.11.12 23:23

едно ново правило, което може да се приеме от следващия сезон?

Засега ще се пробва само в Чаланджър турнирите, през първите три месеца от новия сезон и след това ще се реши.

Правилото касае, когато топката докосне мрежата и тупне в правилното поле да не се бие нов първи сервис.

Аз съм 'ЗА'
Най-малкото ще се намали времето, което се хаби за повтаряне на сервиси, което води до други ритуали, които много тенисисти и тенисистки правят.
Другото което ще изтъкна е, че след като при форхенд, бекхенд, воле и пр. топката докосне мрежата и тупне в другото поле, то разиграването не се повтаря, а се отсъжда точка, защо тогава сервиса да се повтаря...

Тема Re: ЗА или ПРОТИВнови [re: Diavolo]  
Автор Henman (сантиментален)
Публикувано09.11.12 23:38

Естествено, че съм ЗА! Тая глупотевина "лет" се задържа твърде дълго...

Някой чупи рекорда,
някой пада зад борда.

Автор naja_haje ((не)познат)
Публикувано10.11.12 00:12

Ако питаш мен цялото понятие '1ви сервис' трябва да се премахне - не ми е много ясно каква е логиката да имаш право да повториш сгрешен удар? Един сервис като във всеки друг спорт и това е - и време ще се спести и ще е по-интересно.

A man only sees what he wants to see...

Тема Re: ЗА или ПРОТИВнови [re: naja_haje]  
Публикувано10.11.12 00:57

Неее, това мислеха да го правят едно време, но сами стигнаха до извода, че е тъпо. Замисли се колко прецакани ще са всички играчи с мощен първи сервис - виждаш, че повече от 60-70 % успеваемост не могат да постигнат обикновено, което означава всяка трета точка да я губят заради грешка от начален удар.

Остава да го бият като втори, което им неутралиризира предимството.

Иначе в други спортове просто принципът е различен - в тениса на маса не се използва сила и шансът за грешка е минимален, а във волейбола на теория е нормално и много по-често случващо се ретурниращият да спечели точка, а не обратното.

Някой чупи рекорда,
някой пада зад борда.

Тема ЗА [re: Diavolo]  
Автор Heмa 3нaчka (tempus fugit)
Публикувано10.11.12 01:18

И на мен ми е писнало от тоя 'лет'. И без това някой път играчите се оплакват, че не било 'лет' или пък, че не докоснало и т.н.
Да го махат и тва е

Тема Re: ЗА или ПРОТИВнови [re: Henman]  
Публикувано10.11.12 01:18

Не съм съгласен - няма логика сгрешен удар да се повтаря. Ми да повтарят и смачовете тогава - то е почти сервис. Изпуснат смач - преиграване. Тъпо ли ти звучи? Ако да, то е, защото си е тъпо. Така и с пребиването на сервис, но просто си свикнал.

Тема Re: ЗА или ПРОТИВнови [re: naja_haje]  
Публикувано10.11.12 01:52

Има логика, защото сервисът е единственият удар в тениса, при който няма никакво директно влияние от противника и се различава от всички останали. Естествено, че когато вече е станало разиграване, няма как грешката да не води до точка.

Тези хора са прекарали стотици часове на корта, за да могат в 3 от 5 случая да целят линията с 200 - който е хващал ракета, ще ти каже какви усилия се изискват и от техническа, и от физическа гледна точка, за да се постигне това. Ако се махне правилото за два сервиса, все едно е отишъл на вятъра целият този труд.

Някой чупи рекорда,
някой пада зад борда.

Автор A.Agassi (невероятен)
Публикувано10.11.12 02:16

аз съм против. представете си картинката- важен мач на ГШ, тайбрек и в решаващ момент топката след сервис се плъзва по филето и пада неспасяемо за любимият ви тенисист, с което той губи сета. как ще се почувствате? то естествено,че това не е невъзможно и при разиграване, но летс има най-много след сервис все пак. възможен е и друг сценарий разбира се- на по-натегната мрежа (като на УСО да кажем) след силен сервис топката отскача здраво и се наглася като за смач на опонента ви- пак преебавка. изобщо моето мнение е,че факторът случайност трябва да бъде сведен до минимум като цяло (при възможност разбира се). според мен може да се мисли за вариант при закачане на мрежата, сервисът да се води грешка- независимо къде попада топката след това. и все пак тенисът е спорт, който не търпи много експерименти- някой от тях като правилото без АД, останаха при двойковите турнири, пробва се и турнири на непряка елиминация (пак некви групи беха, спомням си,че стана голям скандал с Блейк в Лас Вегас преди 4-5 години) и изобщо повечето експерименти не бяха успешни и самите играчи не ги харесваха. помня как се говореше някъде в ерата на господството на сервисите на Сампрас,Иванишевич,Крайчек, Бекер и т.н, да се въведе правилото за само един сервис, но слава Богу не бе прието, тъй като на мен поне ми звучи несериозно и би обърнало изначалните принципи на този спорт, че играчът, който сервира има голямо предимство. та така... есествено ние само можем да си чешем езиците, а решенията ще ги взимат костюмарите (а и водещите играчи ще имат своята тежка дума мисля), така че да видим какво ще измислят умните им главици, в стремежа да се печелят още повече кинти.

VAMOS!

Автор alessandron ()
Публикувано10.11.12 03:27

Против. Агаси добре го е описал, това е и моето мнение. Против и премахването на двата сервиса, променя се изначален принцип на играта, както Хенман е казал.

Тема Re: ЗА или ПРОТИВнови [re: alessandron]  
Публикувано10.11.12 04:56

И кой е тоя изначален принцип? Че може да мааш с всичка сила на първи сервис? Няма логика да има два сервиса, това е истината. Сега, че така сме свикнали и ни се струва ОК е друг въпрос.

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.