|
|
|
Тема
|
Live ATP/WTA Race Rankings
|
|
| Автор |
Diavolo (невинно дяволче) |
| Публикувано | 11.09.12 08:29 |
|
|
1. Кой ще завърши номер 1 при мъжете
2. Коя ще завърши номер 1 при жените
3. Кои господа ще пътуват за Острова
4. Кои дами ще пътуват за Босфора
точките аз си ги смятам по традиция, тъй че възможни са грешки, но едва ли...
след УСО' 12
ATP
1. Ноле - 9910 точки
2. Фед - 8905
3. Рафа - 6840
4. Мъри - 6730
тези четиримата вече са се класирали за финалния Мастърс в О2 Арина в Лондон
-
5. Пикс - 4735
6. Дел По - 3750
7. Бърдман - 3580
8. Али - 2745
9. Типси - 2720
10. Нико - 2375
-
11. Джони - 2250
12. Гаске - 2110
12. Пико - 2110
14. Раонич - 2030
15. Чилич - 1970
= = =
WTA
1. Вика - 8686 точки
2. Ма$а - 8190
3. Серинка - 7900
4. Ага - 6296
първите четири вече са се класирали за Истанбул
-
5. Квити ГОАТ - 5310
6. Кербер - 5080
7. Сара - 4820
8. Ли На - 4152
9. Сами - 3571
10. Бартоли - 3345
-
11. Карото - 2876 - хохох, ще пътува ще пътува с Тюркиш Еърлайнс ама не за Тюрки, а за София
Редактирано от Diavolo на 11.09.12 14:26.
| |
|
|
|
Джокович беше най-добрия играч на хард, на клей беше втория най-добър през годината, а на тревата и двата пъти беше много подготвен и игра близки мачове с бъдещите шампиони. Преди това в турнира блестеше най-много... Няма по-заслужил номер едно, но след вчера не съм сигурен какво ще стане... След толкова много малшанс през годината е нормално да се бъгне малко, но той е Новак Джокович и аз вярвам, че ще намери мотивация да продължи да се бори.
Толокова много куцуз тази година, просто не е истина.
Аз го описах много точно в моята тема. След поредица от 5-6 супер малшанс неща, които му се слуичиха той продължава да е най-добрия, да е фаворит номер едно на букитата за всеки един турнир/мач и т.н. Отдайте му заслуженото!
| |
|
Тема
|
Re: Live ATP/WTA Race Rankings
[re: Diavolo]
|
|
| Автор |
lchWill (вечен песимист) |
| Публикувано | 12.09.12 21:14 |
|
|
1. То е ясно, че ще е някой измежду Роджър и Новак, но е пълна мистерия кой от двамата. Швейцарецът е номер 1 в момента, но се вижда, че е колеблив, има да защитава титла в Лондон, но пък сърбинът бавно набира скорост и доколкото ми е известно има да брани само титлата в Пекин, по мои спомени на ТМЦ-то отпадна в групите още. И все пак ще рискувам - Ноле.
2. Тук бих заложила по-смело. Вика Азаренка е най-постоянна до момента и според мен тя ще завърши като номер 1 при жените.
3. Освен бетонната четворка, Ферер, Дел Потро и Бърдман са сигурни за финалния мастърс. За последния обаче се колебая между Али и Типси. Бих заложила на втория, но ще е прекалено рисковано.*
4. Понеже не следя женски тенис, ще взема да се изложа - освен четирите, залагам на Квитова, Кербер, Сара и Саманта.*
Това "*" на трета и четвърта точка го сложих, защото е напълно възможно някой/я да се откаже в последния момент заради травма или болест.
| |
|
|
|
1. Джокера. Това го прогнозирах още в анкетата за тази година, която беше пусната около Нова година. Федерер си имаше цел - Уимби/Олимпиада и там си се беше фокусирал. Отделно миналата година направи убийствен сезон след У СО, спечели всеки турнир, в който игра в този период - не вярвам пак да може да го стори, а дори да го направи, на Джокера сигурно ще му е достатъчно да стигне да речем три финала и го настига - особено при ТМЦ, където отпадна в групите.
2. Азаренка
3. Въпросителната е Цонга или Янко според мен. Аз мисля Типси, Цонга нещо е в тенис депресия. Но ако Надал не участва, може и двамата да си влязат.
4. Не ме интересува особено.
| |
|
|
|
Хубаво е да има такива бъгове - един вид, за повече бъдеща мотивация, иначе се получава едно типично балканско самозабравяне, което е доста вредно в дългосрочен план. Тъй че споко, Джоката е дългогодишния номер едно и е въпрос само на време да бие постиженията на Рафата и да се доближи максимално до рекордите на Федко. АЙМОООООО!!!
| |
|
Тема
|
[re: Meйджъp]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 13.09.12 01:04 |
|
|
Блажени са вярващите
| |
|
Тема
|
[re: Diavolo]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 13.09.12 01:21 |
|
|
1. Кой ще завърши номер 1 при мъжете
Доста е сложно... От една страна на Джокович му дойде твърде много тенис тази година, а и точно това е най-силния отрязък за Федерер през последните години. От друга страна все пак имаме един стабилен аванс от 1000 точки и един Федерер, който все пак е на 31 г. а и той доста се поизхаби през сезона и със сигурност няма да ги има тия победни рейдове по турнирите в зала.
Много трудно ми е да преценя, но все пак залагам на Джокович. Всъщност мисля, че най-добрия помощник за изпълнението на тази кауза ще е Мъри, от който очаквам по-силно представяне на турнирите след УСО в сравнение с Фед и Ноле и по този начин автоматично няма да даде възможност на Роджър да заработи повече важни точки.
2. Коя ще завърши номер 1 при жените
Тук е още по-сложно, а тук имаме и истински трибой, докато при мъжете е само двубой. Разликата в точките е малка, така че всичко е възможно.
Според мен всичко зависи от това дали Серина Уилямс си е поставила за цел да завърши сезона като номер 1, т.е. дали ще се пусне на топ турнирите в Токио и Пекин (или поне на единия от двата) или ще си даде голяма почивка и ще я видим чак в Истанбул. Ако нещата зависят от това Серина да спечели Пекин и Истанбул, то аз вярвам, че ще успее. Азаренка и Шарапова са с равни шансове според мен за номер 1 в края на годината. Предимството на Вика е в психологията, тя определено е влезнала под кожата на Шарапова и ако се стига до мачове между тях двете, то Азаренка е с предимство. Шарапова не е в перфектната възможна кондиция, това се видя и на Уимби и на УСО-то, така че в крайна сметка:
1. Серина (ако играе редовно до Истанбул, поне колкото конкурентките си)
2. Вика
3. Мария
3. Кои господа ще пътуват за Острова
Топ 4 е ясен (ама Надал е под въпрос и за Лондон) + Пикс, Дел По, Бердих и Цонга. Ами то ранглистата се е подредила перфектно викам аз :) А и всичките изброение са силни в зала на бърз хард корт, като цяло са във форма и ще е изненада ако не успеят да се класират. Типсаревич също има повече от реален шанс и ако успее да се класира ще е за сметката на Цонга според мен. Джон Изнър също има не лош шанс, но някак си не го виждам на топ турнирите в Азия и Европа.
4. Кои дами ще пътуват за Босфора
Топ 4 + Квитова, Кербер, Ли На и Стоусър.
Т.е. не вярвам, че Сара Ерани ще задържи това ниво и в края на сезона, твърде много тенис изигра, а и турнирите в Азия и в зала в Европа определено трудничко ще е и дойдат предвид крехката физика и другото е, че хард кортът във всичките тези предстоящи турнири е такъв, че топката отскача ниско и топспинът и няма да дава такъв резултат.
| |
|
|
|
|