|
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
Тема
|
Можем да гледаме Мъри в България!!!
|
|
| Автор |
Diavolo (невинно дяволче) |
| Публикувано | 20.09.09 02:15 |
|
|
но за купа Дейвис в II група на зона Европа/Африка през 2010 г.
сигурно съм поразочаровал нетърпелитковците, които са отворили тази тема. :)
Родината на тениса стремително се е запътила към уникално, безпрецедентно и срамно постижение в своята история, като след първите два дена родоначалниците на нашата любима игра падат и то като домакин от състава на дружина Польска с 1-2
Днес въпреки участието на Анди Мъри островитяните загубиха двойките с 1-3 сета и утре ще е денят X.
А още по-лошото е, че Анди Мъри е споделил пред BBC, че ако играе утре рискува остатъка от сезона, защото имал нетърпими болки в китката.
Ей сега я втасахме. Големия вой който се надигна в Англия накара криво-ляво Мъри да играе и той наистина спечели сингъла в петък, но какво от това като англичаните просто НЯМАТ ИГРАЧИ!!!
Хенмане какво правиме? :О Ти като фен на английския тенис и английския спорт изобщо и традициите им в него какво мислиш по въпроса? А другите клубари имат ли мнение?
Интересно как страна с такива традиции и с такива капацитети и разбирачи на този спорт (да не изброявам толкова много кадърни коментатори, бивши спортисти, треньори и т.н.) стигна този хал.
Ами аз викам да падат от поляците. Това може да е рубикона, да ги събуди от летаргията, да накара хората да погледнат сериозно и да видят къде бъркат толкова много години и да започнат да работят наистина здраво. Веднага някой ще скочи и ще каже, че англичаните не били тенис нация. Глупости, там този спорт се радва на голяма поулярност, но любителски. Гледа се - рейтинга е висок, но самите хора не подхождат сериозно, няма и добра програма за развитие, просто не мога да повярвам. Гледах им студията на Би Би Си по време на тазгодишния Уимбълдън. Невероятен интерес, истерия на моменти, големи и по-малки капацитети говориха как се работило как ще излезнат от сянката, говореше се за програма 2020 г. когато щяло да има бум ама да не си останат пак само с приказките...
| |
|
Тема
|
Re: Можем да гледаме Мъри в България!!!
[re: Diavolo]
|
|
| Автор | us open6 (Нерегистриран) |
| Публикувано | 20.09.09 11:08 |
|
|
abe kato vuv futbola sa,nai silnoto purvenstvo,no na nacionalno nivo drujki
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
Henman (nobody) |
| Публикувано | 20.09.09 16:33 |
|
|
Това е много сложна тема и може да бъде разисквана много дълго. Според мен основната причина англичаните да са на тоя хал е, че във Великобритания тенисът се смята (все още) за аристократичен спорт и с него се занимават главно деца на богаташи, което прави шансът да се появи стойностен играч много малък. Няма някакви силни и популярни школи, в които децата да тренират свободно, както е в нормалните тенис държави. Единственият тенисист, който е успял да произлезе от тази "система", е Хенман (Мъри си е тренирал в Испания, а Руседски е канадец), само че той е едно изключение, което просто потвърждава правилото. Много хора обвиняваха Тайгър Тим, че няма това желание и хъс за победа, които имаха Сампрас и Агаси, но истината е, че Хенман също се отличаваше с невероятна спортна злоба и борбеност и мисля, че това го отличава от всички останали британски тенисисти и му е помогнало в тази хаотична среда. Отишъл да гледа Борг на Уимбълдън, решил, че на всяка цена ще стане тенисист, не се отказал до край, идвал да тренира първи и си тръгвал последен, опитвайки се да копира техниката на идола си Стефан Едберг, и знаеш, че когато искаш нещо наистина много силно и не се отказваш въпреки всички пречки и трудности, шансът да го постигнеш става много голям. Разбира се, има разлика и от гледна точка на талант, достатъчно е да погледаш Хенман в един мач (най-вече играта му в близост до мрежата), за да разбереш, че в него има нещо по-специално, по-особено, което го има в малко тенисисти изобщо. Но, пак казвам, ако хора като Богданович и Бари Коуан имаха характера на Хенман, щяха да са поне в топ 100, тук за топ 10 и сериозни успехи на ГШ не говорим. Иначе не си много прав, интерес има, но той е главно около Уимбълдън - спомням си, че по времето на Хенман обвиняваха многократно британската публика и журналисти, че се интересуват от тенис две седмици годишно и създават прекалено голямо напрежение и истерия, все едно Уимбълдън е единственият турнир на света. Та с две думи – липса на добри условия за развитие, липса на масова популярност и липса на характер в тези, които все пак успяват да стигнат до професионален статут – това за мен са главните причини за трагичното състояние на британския тенис.
| |
|
Тема
|
вече е факт
|
|
| Автор |
Murray (king of tennis) |
| Публикувано | 20.09.09 19:39 |
|
|
най-голямото падение на английския тенис официално е факт. Не че ми пука особено, но все пак Мъри макар и с контузия даде всичко от себе си и за него ме е яд. Ако го махнем него то британския тенис в момента не знам дали ще има стигне да запазят мястото си и в 2 евро/африканса зона.
Дани Еванс не можа да надскочи себе си. Но оправдание няма. Виновеник е и то голям. Как може да загубиш и двата си сингъла, а решаващия без да вземеш сет.
СРАМ!
| |
|
Тема
|
[re: Henman]
|
|
| Автор |
Murray (king of tennis) |
| Публикувано | 20.09.09 19:43 |
|
|
И двамата сте прави. Истината е там някъде.
Аз съм ходил няколко пъти в Англия, но все сред тенис среди и ако кажа, че тенисът там се радва на голяма популярност може и да е подвеждащо.
Определено хората се интересуват от тенис, но не им е приоритет.
А самите тенисисти не влагат всичко от себе си. Освен това се води за скъп спорт практикуван от аристокрацията. Бедните момчета ритат топката. Напоследък се влагат много пари в колоезденето.
Ами както каза и дявола по-добре беше този шамар да стане факт за да преосмислят цялата си програма и да започнат един напълно нов и различен цикъл.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
naja_haje ((не)познат) |
| Публикувано | 20.09.09 22:01 |
|
|
Заблуждаваш се и то много - интерес няма и то никакъв. Като дойде Уимбълдън и всички полудяват - изведнъж светът е тенис, всички много го разбират. Питай ги обаче кой е спечелил ролан Гарос преди няма и две седмици и най-вероятно е да получиш контра-въпрос като "какво е Ролан Гарос"... Та такъв им е "интересът".
A man only sees what he wants to see...
| |
|
Тема
|
[re: naja_haje]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 20.09.09 23:46 |
|
|
Не е точно така :)
А и това не е оправдание за родината на тениса, страна с такива традиции. Проблема е друг както каза особено Хенман и донякъде аз и Мъри.
Защото в Германия да не мислиш, че тениса се радва на супер популярност? Популярен беше само в ерата Бекер, Граф, ама винаги ще имат здрав отбор в каквато и криза да се намират. И много други примери може да се дадат.
Традиционни европейски школи са си испанската, френската и шведската.
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
naja_haje ((не)познат) |
| Публикувано | 21.09.09 23:43 |
|
|
Хммм, не разбрах кое точно не е точно така, ама нейсе
| |
|
Тема
|
|
|
| Автор |
naja_haje ((не)познат) |
| Публикувано | 22.09.09 00:23 |
|
|
| |
|
Тема
|
[re: naja_haje]
|
|
| Автор |
| Публикувано | 23.09.09 11:44 |
|
|
Ми това, че причината не е в това, че даден спорт не е достатъчно популярен. ;) Специално за тениса има страни в които този спорт е доста по-непопулярен, но имат играчи и отбор, докато англичаните нямат нищо и точно в това е голямата трагедия. :о Все пак този спорт там се е зародил, грехота е да играеш в '2 зона' и то ако Мъри не играе много трудно ще си запазят мястото и там. Причината е по-скоро в начина на работа, някъде нишката се къса...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|