Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:41 06.11.25 
Спорт
   >> Тенис
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Това не е Федерер.нови  
Автор (((((x)^x)^x)^x)^x) (КЗИ)
Публикувано15.09.09 03:33

Личи си, че е просто бледо копие на това, което беше преди години.

Специално в този мач не направи нито един нормален ретур. Нито един впечатляващ форхенд (все аутове бяха), Сервизът му пък не беше и 50% first serve.

Реално и на Ролан Гарос и на Уимбълдън също игра ганкиното... Само че на Уимби направи 50 аса, а сега - нищо. На Ролан Гарос игра с мижитурки. Така че слабата му форма не е от вчера. А според мен няма да стане по-добър. Я спечели една две титли от големия шлем, я не.

С това да не омаловажаваме играта на Дел Потро. Бори се момчето и обърна мача. Въпреки, че при (30-30) 5-4 във втория сет хаук ай сгреши една топка и му даде точка, с която се върна в мача, ама айде... заслужаваше.

Да се надяваме, че Дел Потро няма да е еднодневка и ще печели още титли от Големия шлем.

Наполеон винаги е прав.
Ще работя повече.
Два крака - Зле, четири са добре.

Тема Re: Това не е Федерер.нови [re: (((((x)^x)^x)^x)^x)]  
Автор alessandron ()
Публикувано15.09.09 03:36

Леле колко глупости си натворил. От футбол не разбираш, а недей и от тенис да почваш. Играе четири финала на ГШ, взима два и ти ми говориш колко е слаб? Ни един форхенд не бил вкарал? СЕРВИСЪТ МУ НЕ БЕШЕ НА НИВО КОНСТАНТА ТОЯ МАЧ, а от това другите удари почват да стават нестабилни, но при взети два сета да бълваш идиотизми как не бил вкарал един форхенд - екскюз ми. А да викаш мижитурки на Родик и тоя същия Дел Потро, който би на "Ролан Гарос" в пет сета - дрън-дрън

Автор DiavoloМодератор (невинно дяволче)
Публикувано15.09.09 03:40

Според мен този Федерер е един от най-добрите възможни Федерери. :)
Специално срещу Содата, Ноле и първия сет в тои финал игра уникален тенис, ок?
Проблема е, че новото поколение блъскачи са прекалено мощни вече :)

Тема СЪПОСТАВЯМнови [re: alessandron]  
Публикувано15.09.09 03:43

Федерер с Федерер преди 2-3 години. Просто разликата е огромна.

Припомни си финала на Ю Ес оъпън 2005-та след като Федерер взе тайбрека срещу Агаси. После 4-тия сет го взе нещо 6-1 или 6-2 с брилянтен тенис. БРИЛЯНТЕН ТЕНИС. Невъзможни удари. Кога е играл така напоследък?

Федерер нямаше да вземе Ролан Гарос ако беше срещнал Надал (във форма).

А на Уимбълдън представянето му на финала не беше хич впечатляващо. 1 пробив.

Нищо общо с онзи Федерер преди 2-3 години. Може би конкурентите са станали по-силни. Как мислиш?

Наполеон винаги е прав.
Ще работя повече.

Тема Re: СЪПОСТАВЯМнови [re: (((((x)^x)^x)^x)^x)]  
Автор alessandron ()
Публикувано15.09.09 03:46

Ми хем са по-силни, хем той вече остарява, хем и спечели де що можеше - пак е похвално да играе още, аз лично да се бях отказъл 1000 пъти досега - има си всичко, има си и две деца вече - за чий му е да блъска и все да е във форма, всички да са вторачени в него и да искат да бие непрекъснато?

Тема Re: Това не е Федерер.нови [re: Diavolo]  
Публикувано15.09.09 03:47

Може и наистина конкуренцията вече да го настига. Не знам. На мен обаче ми се струва, че прави много повече непредизвикани грешки.

Дел Потро има невероятен форхенд ( ебаси swing-a ) и нелош сервиз. Нещо като Федерер. Само трябва да се научи да играе до мрежата .

Наполеон винаги е прав.
Ще работя повече.

Тема Re: СЪПОСТАВЯМнови [re: (((((x)^x)^x)^x)^x)]  
Автор Murray (king of tennis)
Публикувано15.09.09 03:50

Имаш право. Но и дяволчето и сандро имат право. Някъде по средата. Не знам струва ми се, че Федерер не е така свеж и малко губи от скоростта си в петите сетове. Видя се и срещу Родик на Уимби, когато американеца пръв стигна до възможности за пробив. Малко по-бавен Фед (но пък е много по-опитен и хитър) и засилена конкренция. Виж кои са зад него:
Надал (ноу комент), Мъри (отрицателен баланс), Ноле (ГШ победител, бил го на ГШ и имащ цели 3 победи на хард корт над него) и новото чудо на мощта ХМДП.

Тема Re: СЪПОСТАВЯМнови [re: Murray]  
Автор alessandron ()
Публикувано15.09.09 03:55

Ми нормално е вече Федерер да върви надолу. Ненормалното е, че все още седи на върха и тази година пак стигна четири финала в ГШ, като взе двата най-престижни - единият "вечната му мечта", вторият - "вечната му любов". Време е точно тези, които си изброил, особено след Надал, който все пак също спечели много, да почват да печелят, че е срамота

Автор DiavoloМодератор (невинно дяволче)
Публикувано15.09.09 04:04

Федерер подходи притеснено в този мач конкретно. Спечели много лесно първия сет в който показа целия си репертоар. И след това какво каза не знам, мистерия? Може би е почувствал още на Ролан Гарос, че трудно ще се надиграва с тази брутална сила от другата страна на мрежата.
Но на лицето му беше онази кисела физиономия която съм виждал в редица мачове срещу Надал както и срещу Сафин в онзи паметен 1/2 финал когато видимо беше притеснен и го коментирахме тук.

Тема Re: Това не е Федерер.нови [re: Diavolo]  
Автор vogelfrei (тежък ник)
Публикувано15.09.09 04:07

Напротив, Фед подходи отпуснато след първия сет и го разбирам - при такъв ХТХ, с формата му на тоя турнир и леснотата, с която се добра до преднина от сет и пробив, най-нормалното беше да тръгне да се пести, но на ГШ финал срещу такава машина това е непростимо. Разликата с "предишния" Фед, който не е много предишен, но както и да е, е, че този беше предаден от сервиса, за което можем да виним редица фактори, но това не е от значение...

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.