|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
ДСК-ГР.ЛЯСКОВЕЦ-измамници
|
|
Автор |
daniela67 (непознат
) |
Публикувано | 08.01.09 15:04 |
|
КЛОН НА ДСК ЛЯСКОВЕЦ ИЗМАМНИЦИ-ПРЕДИ ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА РЕШИХ ДА СИ ПОГАСЯ ЗАЕМА КАТО ДРУГА БАНКА МИ ПОКРИЕ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА КЪМ ТОЗИ МОМЕНТ ДО СТОТИНКА И ДА НЕ СЕ ЗАНИМАВАМ С ДСК,НОВАТА МИ БАНКА ПРЕВЕДЕ ТОЧНАТА СУМА ОТ РАЗПЕЧАТКАТА КОЯТО СЛУЖИТЕЛКАТА МИ ДАДЕ В ЛЯСКОВЕЦ И ЗА МЕН ВЗЕМАНЕ ДАВАНЕТО ПРИКЛЮЧИ НО ПРЕДИ КОЛЕДА ПОЛУЧАВАМ ПИСМО, ЧЕ СУМАТА ПО РАЗПЛАЩАТЕЛНАТА МИ СМЕТКА-АЗ НЯМАМ ТАКАВА В ДСК Е ИЗЧЕРПАНА И ДЪЛЖА НЯКАКВИ СИ 550 ЛВ И КАКВО СЕ ОКАЗА ПЪРВО ПО ТЕЛЕФОНА С ЦЕНТРАЛАТА ИМ ГОВОРИХ МНОГО ПРИЯТНА ГОСПОЖИЦА МИ ОБЯСНИ , ЧЕ МОЯ СЛУЧАЙ БИЛ ПРЕЦЕДЕНТ-ОТИВАЙКИ В ДСК ЛЯСКОВЕЦ МИ ОБЯСНИХА, ЧЕ ПРЕВОДА КОЙТО Е НАПРОВИЛА НОВАТА МИ БАНКА ЗА НЕГО СА МИ ОТКРИЛИ РАЗПЛАЩАТЕЛНА СМЕТКА И И ГОДИНА И ОСЕМ МЕСЕЦА СА СИ ТЕГЛИЛИ ВНОСКИТЕ ПО КРЕДИТА МИ БЕЗ, АЗ ДА ПОДОЗИРАМ ОКОЗА СЕ ЧЕ ТРЯБВАЛО В ДЕНЯ НА ПРЕВОДА ДА ИМИ НАПИША РЪЧНА МОЛБА С КОЯТО ДА ГИ ОВЕДОМЯ ЗА ПРЕКРАТЯВАТЕНО НА ОТНОШЕНИЯТА С ТЯХ И СЕГА СЪМ ДЛЪЖНИК ВСе ОЩЕ НА -ДСК-ЛЯСКОВЕЦ
ИМАМ ЛИ ОСНОВАНИЕ ДА СЕ СЪДИМ АКО НЯКОЙ МОЖЕ ДА МИ ПОДСКАЖЕ
| |
|
Най-вероятно някоя "съвестна" служителка пак не си е свършила работата. Не им се занимава да обясняват, а няма как да знаем всичко.
Според мен се посъветвай с адвокат, напиши писмо на управителя на банката. Струва ми се загубена кауза, но 550 лева не са ти излишни нали.
Пожелавам успех.
| |
|
Не че другите банки са по-добри ...
Трябва много добре да се внимава при сключването на договор с банка за кредит. Освен това по всяко време банката си променя правилата и винаги в нейна полза. Ако лихвата пада - казват - вашия договор е сключен при тази лихва, ако лихвите се вдигат - решението на банката е да вдига на всички. Нима това не е нарушаване на договор ?
Съвсем наскоро получих писмо в което ме уведомяват че банка ДСК вдига лихвения процент по кредита ми с 1,5 %. Сметнах си разликите и оставащия период и си казах 4-5 лв. не са проблем, ще ги плащам още 5 месеца и сбогом.
Какво се оказа обаче - разликата 30 лв. на всяка месечна вноска!
Питам защо ? От банката ми отговарят - вижте , не са ви били удържани годишните такси (с изключение на една от тях) и сега при смяна на системата( не е ясно коя - счетоводна, информационна или каква) ви взимаме тези годишни такси , като ги разхвърляме пропорционално върху всички оставащи вноски, за да не ви утежнява това. Питах - а лихви слагате ли върху таксите - не.
Колко е годишната такса ? - за първата година към 40 лв. (предполагам че тя е платената), за останалите по 30 (приблизително) . Нещо пак не се връзва, защото кредита ми е за 4 г. а излиза че за 3 годишни вноски ми взимат към 115 лв. вместо около 90.
ПИТАМ СЕ - а тези които са си погасили преди 2-3 месеца кредитите , как им удържаха годишните такси ???
Друг случай с ДСК - преди много години пак така отивам да искам кредит, оформиха всички документи , накрая ми казаха процент, който е с 1,5 по-голям от договорения, понеже съм бил нелоялен клиент ... ???!!!
Питам как така - имал съм 3 кредита преди това, всички съм си погасявал навреме, овърдрафт също. Оказа се пак че при някаква смяна на системите им, имало остатък от 9 лв. непогасени по най-стария ми потребителски кредит, които веднага заплатих ... вече бяха 25 лв.
Защо никой не ме е уведомил, при условие че няколко пъти след това съм сключвал още 2-3 договора за кредити и овърдрафт... Както и да е , на другия ден , на друго гише ... вече бях лоялен :)
Хора пазете си документите и проверявайте всички банки с които сте имали взаимоотношения , че току виж някоя банка реши да си промени условията и ви начисли нещо допълнително, за което няма да ви уведоми и ще ви обръсне един ден както си иска.
| |
|
Ето това винаги ме е смущавало. Как така едностранно ще променят договор? Голяма е каша и честно казано всичко е така сложно, за да може да объркат хората и да си правят каквото си искат с техните договори, лихви и т.н.!
| |
|
Няма защита за потребителите.
Не е нормално да идват на крака и да те зарибяват с изгодни лихвени проценти, а след това да си ги сменят както си искат.
Проблемът е в това, че винаги става дума за дребни суми до 100-200 лв, за които не си заслужава да се водят дела.
| |
|
Абсолютно!
Обаче тези дребни суми не ги прибират нито от един или двама, нито от десет души, ами от стотици. Порочна схема и нищо повече!
Защита на потребителите ли? Не съм видяла да действа за съжаление. И не съм чувала някой да си търси правата, всеки приема подобни неща, като факт от ежедневието и за съжаление, като нещо нормално за Бълария.
| |
|
от къде на къде пък в Лясковец ще си слагаш парите. Колкото е по-забутан клона, толкова по-прости хор работят там. мислете малко...
makedonijo , makedonijo so kje praime so tebe
| |
|
Сигурно там и е най-близо. Няма значение клона, тя банката е една и съща.
| |
|
Може би жената живее там.
Редактирано от kremenskata на 12.01.09 10:42.
| |
|
e hubavo de neka si zivee tam, ama moze da si fane 14 i da dojde do turnovo i pri njakoj sluzitel, kojto znae pone imeto na bankata v kojato raboti. v takiva novoizljupili se klonove, kadeto idvat 5-15 choveka na den i shefa na klona chisti poda, shtoto nema shtat za chistachka, NE SE HODI. naemat absoljutni nekadurnici i se narezdat po 3-4 "bankeri" zad kompjutara, dokato ti svarshat rabotata.
makedonijo , makedonijo so kje praime so tebe
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|