Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:27 10.07.25 
Градове
   >> София
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема Безочие е това, безочиенови  
Автор vankata_ot_bankata ()
Публикувано20.11.09 11:41

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=284548

Как така ще ми въведат такса за да си паркирам колата пред нас?????? за да не я паркирам на улицата или на тротоара в квартала, като няма изградени паркинги в крайните квартали????? В люлин блоковете са по 15 етажа с по 5 ап. на етаж 75 апартамента 75 семейства 75 коли а отпред паркинг (ако въобще има) е за не повече от 20. Имам един сонователен въпрос. Защо плащам годишен данък на автомобила? Защо можеб и не разбирам много но все си мисля, че мога да си паркирам пред нас. Ами хората по селата да вземат да си плащат и те че си паркират овтомобилите или трактора пред тях?!?!?!?!
Пълна глупост е вече това. Навсякъде да имаш кола е скъпо. къде бе г-да. В сащ си купуваш кола за 500$ можеш да изкараш книжка на 16 и бензина ти е джобни пари. А тук ако може и за мисълта за кола да те обложат с данък най-добре ще им е.

Не съм съгласен да има бели зони, зелени зони, жълти зони и т.н. по кварталите. Когато заплатата ми стане като на европеец тогава може да ми искате пари за да паркирам пред нас.

И от къде взехме тази идея? В коя държава го има това нещо? дайте ми един пример???????????????????????????????????

Тема Re: Безочие е това, безочиенови [re: vankata_ot_bankata]  
Публикувано20.11.09 11:49

И още нещо. Вчера чувам как "умните глави" казват че този данък щял ад е минимален, "за да знаят хората, че паркират на общинска земя". Абе аланкулу. Като е общинска земята защо ни карате ние да ринем снега около блока? Защо ние да го подържаме този терен и тези части? Ако е общинска би трябвало ВИЕ да го подържате не собствениците на апартаменти в дадената кооперация. Или се разбере ако е общинска да се плаща такъв данък и да се подържа от вас. Да се преасфалтира, разграфи паркоместа, почиства, рине сняг от общината или тези прилежащи площи са НА БЛОКА и не се облагат с данък????????????? Защото е малко странно да ми кажеш, че ще ме обложишщ с данък защото имам двор на къщата и си паркирам там колата??????????????????

Автор Aulus Vitellius Celsus (Praefectus N.R.)
Публикувано20.11.09 11:52

Ей така. Съди ги!

Автор !!Фakличka!! (fuego)
Публикувано20.11.09 12:07

ако двора ти е частен имот, няма да ти искат пари
например заведенията ако искаш градина извън имота ти, плащаш по 38 лв на кв....ако искаш...иначе си прав, щом ще плащам пред блока си за паркинг, значи те ще чистят снега, и щом околоблоковите пространства са общински, те ще си чистят....бе....за центъра съм съгласна, щом искаш да влезеш в центъра с кола, ше си плащаш, но това вече за кварталите не знам, бе изобщо цялата система е сбъркана, искат пари като за европейска страна, а получаваме пари като за страна от третия свят
ма е ви на сега ББ да ви оправя

Тема Re: Безочие е това, безочиенови [re: Aulus Vitellius Cels]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано20.11.09 18:28

съграждани от кварталите - гответе се за стачки..направо ще се изкефя ако софиянци се съберат и изведнъж ГЕРБ осъзнаят как седят нещата в действителност, Щото за центъра разбирам ама за кварталите.......ето това вече не е свобода, това е непрестнно репресиране на населението..
А като се замислите че ние в центъра нямаме право да имаме повече от една кола...."другата я продайте" - така казват на Б.Б хората - предстваяте ли си..наглеци!!!

Тема Re: Безочие е това, безочиенови [re: PRlNCEZANDOR]  
Публикувано20.11.09 20:39

Аз си паркиртам автомобила на платен паркинг, че много джамбази нещо са се навъдили.

Тема Re: Безочие е това, безочиенови [re: Aulus Vitellius Cels]  
Автор !!Фakличka!! (fuego)
Публикувано20.11.09 22:11

крадът щот не си заСТРАХОВАН ПРИ МЕН

Тема Re: Безочие е това, безочиенови [re: !!Фakличka!!]  
Публикувано20.11.09 22:26

е драга, фирмата ме е застраховала у ДЗИ. И на мен не ми е гот, щото не ги харесвам, ама това е положението.

Автор ZLATlN (минаващ)
Публикувано23.11.09 14:30

Много нагли селяни сте в София.
Във всеки голям град паркирането е платено насякъде - напр. Амстердам, Бостън, Женева.
Защо хората с апартаменти в центъра плащат, а тези в Люлин - не?
Ти може да си собственик на апартамента, но не и на паркинга пред него или на околните улица. А данъците се плащат за нещо друго.

Тема Re: Безочие е това, безочиенови [re: ZLATlN]  
Публикувано23.11.09 16:15

Абе пич. Я провери къде в краен квартал плащат данък, че си паркират пред вкъщи???? И като съм собственик на апартамента а не на пространството пред блока що като зимата не съм си изчистил пред блока и ти паднеш и си счупиш крака не съдиш общината а ще съдиш живущите в блока?!?!?!?!?
Като не е наше да го подържат и чистят от общината бе. А в момента по закон трябва сами да си го гледаме ЗАЩОТО Е ПРИЛЕЖАЩО КЪМ БЛОКА. А ти като селянин не от София някой да дойде и да ти каже, че ще плащаш затова че си паркираш колата в прилежащия ти имот на къщата?!?!?!?!?!?!?

За центъра съм ок за синята зона. Плащам си я няма проблем но за пред блока ..........

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.