|
Тема
|
Електронните карти за градски транспорт?!
|
|
Автор |
royal_flush (щастлива :)) |
Публикувано | 11.05.09 07:47 |
|
Радвам се в последно време, че поне мъничко се приближаваме към цивилизования народ из Европа и най-после се запознахме и с електронните билети и карти. Е.. лошото е, че никoй никаква информация не дава по темата!!!
Пълно безумие!
След 3 опита, най-накрая си направих електронна карта за транспорт. 3!!! Първия път не ми издържаха нервите (чаках около час в бюро Сердика), втория път попълних заявление, чаках около 3 седмици и накрая се оказа, че видиш ли ми загубили снимката и карта няма (Не коментирам, че едва ли не ми се накара една нервна леля във въпросното бюро. Ужас.
). На третия път попаднах на много любезна жена, която ми направи картата веднага. Евала!
Сега обаче ми стана любопитно. Никъде няма информация къде как се ползва картата!!! Конкретно, в метрото как точно се проверява? "Покажете си я на жената зад гишето" - НА КАРТАТА НЕ ПИШЕ НИЩО, мили другари !!! Нито дата нито каквото и да е, по което да се разбере е ли или не е валидна тая карта..
И никoй, нито в бюрото за СКГТ нито в техния сайт не можа да ми каже.
Вие нещо знаете ли по въпроса?..
Не знам и защо толкова се нервирам, та чак да пиша в клуб по темата. Чувствам се тъпо, че не ми е ясно нещо толкова елементарно. И още по-тъпо - не мога да намеря място, където да получа информацията, която ми трябва..
В Германия и Швейцaрия, например, устройствата за електронни билети са на всяка спирка и проблема с "Нямаше от къде да си купя" е напълно забравен. Ще доживеем ли до такова време?..
| |
Тема
|
Ел. карти за градски транспорт-недомислица!
[re: royal_flush]
|
|
Автор |
Kacaндъp (непознат
) |
Публикувано | 11.05.09 13:50 |
|
Послват се само в Трамвай и Тролеи. В рейса не!
В метрото? Има уж поставени Валидатори (в отсечка 2 поне) но не работят трябва да я покажеш на полицая-охранител Той не я проверява дали е заредена или не!
Редактирано от Kacaндъp на 11.05.09 13:50.
| |
Тема
|
Електронните карти за градски транспорт - ташак
[re: royal_flush]
|
|
Автор |
pepi2OO8 (новак) |
Публикувано | 13.05.09 08:36 |
|
Въпрели че и пенсионерите имат такава, вече на няколко пъти ми се случва да се карам с бабички висящи на вратата и прегърнали валидатора. Навсичкото отгоре не могат да се усетят че валидирането става и без да се вади картата а може и да е в протмоне, горен джоб или чанта стига да се допре достатъчно близо до устройството то я чете. Често ми се случва обаче да показва че е незаредена, и онова започва да вие 15 секунди на умряло, и от втория третия опит да даде зелената стрлка. Ето защо препоръчвам все пак да си носите и хартиената бележка която дават за това че зареждаш картата.
| |
|
|
|
|