|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Нещо липсва...
|
|
Автор |
apostol (ескуайър) |
Публикувано | 21.12.08 05:28 |
|
4711
Не е за вярване, но е факт- когато Наполеон навлязъл в немска територия, той с почуда открил, че улиците и къщите на немците изобщо не са обозначени и номерирани. В това отношение царял пълен хаос. Затова той набързо им отворил очите и обозначил и номерирал всички улици и сгради в немските градове.
Една къща в немския град Кьолн получила легендарния номер 4711. В нея произвеждали прочутия немски одеколон, известен вече в целия свят под търговското си наименование „4711”...
Струва ми се, че и на нас, софиянците, ни е нужен един нов Наполеон. Та да обозначи и номерира отново софийските улици и сгради. Защото Бойко Б. май хич не го е еня...
И за да не бъда голословен, ще приведа един пример от моята скорошна практика. Тръгнах да търся някаква улица, на име „Иларион Макариополски”. Знаех само, че е пресечка на бул. „Христо Ботев”.
Много, ама много се лутах и въртях, докато намеря тази улица. Защото, както може би повечето софиянци вече са забелязали, уличните табели липсват. Липсват дори и номерата на къщите. Не е трудно да се досетиш, че тези МЕТАЛНИ предмети са задигнати от циганите.
Не е ли обаче време да се измисли нещо, та софиянци да спрат да се лутат из собствения си град? Не може ли липсващите табели и номера да се подновят с нови, ама този път пластмасови?...
Правя тези предложения, като отчитам, че това не ми е работа. Работа е на тези, на които сме ДЕЛЕГИРАЛИ права да ни управляват. Освен това ние им плащаме и заплатите, защото сме примерни данъкоплатци, нали?...
АПОСТОЛ АПОСТОЛОВ
Apostol Apostoloff
www.SuperAstro.net
| |
|
Вместо да пишеш глупости, купи си GPS! Какво, скъпо ли било? Ами това е първата стъпка към намаляване на наплива в София - които не могат да си позволят GPS, се лутат като пиле в кълчища и се връщат на село!
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
| |
|
Може и хартиена карта на София :-)
А това с пластмасовите табели не ми се струва добро като предложение - някак срокът им на годност е по-кратък от този на металните.
| |
Тема
|
Re: Нещо липсва...
[re: Karinka]
|
|
Автор | Boiko Borisov (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.01.09 20:09 |
|
Zdravei,
Az sam Boiko Borisov i nqmam kirilica.
ZNUCHI!
se si namirate da revete za ne6to be..
замисли се люолю!
Ако тръгнем да сменяме улиците какъв ХАОС ще настъпи.
Пича софиянец много добре т го каза - софиянци познават софия. Селяните си вървете в подредените села с 2 къщи!
ЗНЪЧИ!
Онзи бил виновен, този бил виновен А ТИ!
Ти си същия!
Ниса смееей.. ни са смеей.. МАЙМУНКЕ МРЪСНААА!
| |
Тема
|
[re: Boiko Borisov]
|
|
Автор | AAAA (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.01.09 09:02 |
|
Интересно колко ли човека ще останат в София.
| |
Тема
|
[re: Блaryн Kaлчeв]
|
|
Автор | ======== (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.01.09 00:51 |
|
Ами онази част от софиянци, която не е успяла да открадне доволно много пари като тебе и не може да си позволи ГПС...те какво да правят?На кое село да отидат, като си нямат такова?
Не е ли по-лесно вие (крадците с ГПС-те) да отидете някъде(по възможност в космоса-все пак имате ГПС-и и сте супер разтропани и не вярвам да имате проблеми)
басинаглатаикрадливакомунистическаизмет
| |
|
а вие колко сте крали, че да имате бензин, нафта и газ, че да идвате тука бе? един пълен резервоар струва повече от един GPS!
басинаглатаикрадливаселскаизмет
- Как умря той?
- Беше ударен от метеорит.
- Типично за него...
| |
|
Ами ако са софиянци, те си знаят улиците и на тях "не им требе жокер"!
Явно IQ-то ти е недостатъчно, за да имаш елементарно чувство за хумор, то даже и подписа ти като на неграмотен: "=====". То и затова не можеш да отидеш до космоса - не че пари нямаш, ами акъл
Пък и оборудването на колата с GPS не е по-скъпо от оборудването с мигащи лампички или куче, което си клати главата - въпрос на цивилизационен избор!
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал... Редактирано от Блaryн Kaлчeв на 17.01.09 19:48.
| |
|
Абе аз съм от софия и знам улиците. но като трябва да отидеш на точен адрес е кофти без табели.
| |
|
То се знае, че е кофти без табели. Но понеже авторът беше здраво поразкрасил есето си, му отговорих така.
Лучше гор могут быть только горы, на которых еще не бывал...
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|