Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:17 13.07.25 
Градове
   >> София
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Защо така пропаднахме?нови  
Авторзлoтaн (Нерегистриран)
Публикувано12.09.08 04:01

Летните месеци ми се наложи да пообиколя България по работа и ... установих мещо много тревожно.
Хора! Софиянци!
Нашият град е най - грозен и мръсен в цялата страна! (Е, освен Първомай, който бие всички рекорди).
Защо става така? Защо софиянци са най - намусените хора? Защо никога не си изхвърляме боклуците където трябва? Защо мислим, че всички са ни длъжници?
Моля ви, дайте обективно мнение. Политиката е без значение. И при предните кметове беше същото. Селяните също не са оправдание - всички столици нарастват, а нашата съвсем не води класацията по прираст на Балканите, да не говорим за Европа.

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: злoтaн]  
Автор Лaнc Линk - тaйният areнт (маймун)
Публикувано12.09.08 10:03

Селяните са свикнали да си пазят чисто, защото живеят по-близо до природата - гражданите са проблема.

----------------------------------------
Здрав дух, в здрава бутилка!

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: Лaнc Линk - тaйният ]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано12.09.08 12:10

Айде да ме извините ама тъпите спорове селяни-софиянци, градски и момчета село вАжат за едно време.
Не мога да си обясня как може още да има такива хора който да мислят по едновремешно. Какво имам предвид - вече сме в условия на пазарно стопанство бе, не е въпроса кой къде живее, а въпроса е този който чисти как чисти. А кой чисти в днешно време - специализирани фирми избрани с конкурс.
Като с еима предвид че таксата смет на 100кв жилище по провинцията е на 50% от софииската, а пък в центъра на софия таксата смет е +50% от цената на останалата част от софия, отговора е прост.
Много пари се дават за чистота и много от тях се крадат.
Ние да не сме някакви баламурница сега че като плащаме баснословни суми за смет да излизаме и сами да си чистим улиците ли.
Въпроса е иконимически, не е социален, илиетнически или там от сорта на "кой от къде е"
Па елате да поживеете в София по да видите бре.....................еииииии, омраза

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: Лaнc Линk - тaйният ]  
Автор Zo (Troglodyt)
Публикувано17.09.08 11:29

Напротив напротив, точно от селяндурщината идва проблемът, защото селчото е свикнал да се изхожда в природата, а тя да поглъща и смила всичко, но във века на несмилаеми отпадъци, които произвеждаме в огромни количества нещата сега са различни. Аз винаги съм живял в София, но никога не ми е било "удобно" да се нарека "софиянец", защото за мене софиянецът е супер гнусно нещо, с което не обичам да се идентифицирам.

В отговор на:

(...) не е въпроса кой къде живее, а въпроса е този който чисти как чисти.

Ах, ма разбира се! Как не сме се сетили досега, че проблемът е в чистенето!?!? Я дайте да впрегнеме целия китайски народ да чисти Софето, за да може средностатистическият софийски помияр да си сере на воля колкото и където иска.

Редактирано от Zo на 17.09.08 11:32.

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: NoSaint]  
АвторMo (Нерегистриран)
Публикувано17.09.08 15:13

Аз пък съм 100% съгласен със ZO

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: NoSaint]  
Автор Zo (Troglodyt)
Публикувано17.09.08 15:46

Е аз от свое име говора, не съм ничий говорител :)

tettares zy8oi kwmis8entwn

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: Zo]  
Автор PRlNCEZANDOR (vodoun)
Публикувано17.09.08 18:07

Не разбрах точно кой на какво мнение е и дали подкрепя моето или на някой друг мнение, но едно последно нещо ще кажа.
Чиста балъщина си е да се чувстваш виновен персонално, като софиянец, като се има предвид че годишно плащаш за боклук прекомерна сума.

Само ако сметнете колко пари аджеба реално се изискват да се изхвърли една кофа и да се позачистят улиците и да се опесъчат през зимата за 10тина дена, а след това си напаравите сметка че във вашия ареал има 10 блока който сумарно плащат таква такса смет че ако тези пари не отиват в общината можеше навсякъде да блести от чистота.
Сумата за чустота в София за един квартал е подобна на целия бюджет на град като Ботевград например, така че айде мерси........

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: PRlNCEZANDOR]  
Автор Tony Stewart (smoke)
Публикувано17.09.08 19:21

годишно плащаш за боклук прекомерна сума

е нали затова шефът на волф и дитц има един куп безумно скъпи трошки, като бугати вейрон да речем

Can you keep a secret?
Oh, indeed. Indeed!
So can I.

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: PRlNCEZANDOR]  
Автор Zo (Troglodyt)
Публикувано17.09.08 20:11

Не се чувствам лично виновен за това, че София е кочина, откъде го измисли това? Както и да е, съвсем не твърдя, че въпросните фирми си вършат прекрасно работата, но това, което виждам повече е как се цапа и "културата" на съгражданите ми. Също така помня от колко време оня мутрафон кметува и какви лъжи изнапоприказва на суходолци, а и на всички останали за това колко бързо се правели заводи за преработка и какво ли не, а като виде, че не може нищо да направи му станаха виновни Станишев и целата държава.

tettares zy8oi kwmis8entwn

Тема Re: Защо така пропаднахме?нови [re: злoтaн]  
Авторвaчo (Нерегистриран)
Публикувано18.09.08 13:54

щото в софия е струпана цялата сган от бг

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.