Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:48 15.07.25 
Градове
   >> София
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Чудя се.....,нови  
Автор METHOD (логистик)
Публикувано24.01.08 22:48

....защо е така?

Познавам и съм в добри отношения с доста провинциални люде, които живеят тук, в София както намерят за добре.

Многократно съм ги чувал да казват за града ми, че е отвратителен, пренаселен, еди къф си и що си.

И си мисля, защо по дяволите го правят и кой им дава правото да го правят, пред мен, след като аз по никакъв начин се споменавам нищо лошо за техните родни места?

Поне веднъж седмично ми го казват и клатят глави, недоволни от нещо.

Според мен, след като не им харесва никак даже, са свободни да се върнат там от дето са дошли, или след като са от първа лига могат да потърсят пътя си навън, извън страната.

Да, София е под всякаква критика, но си спомням, че не беше такъв преди примерно 15 години. Защо ли?

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Тема Re: Чудя се.....,нови [re: METHOD]  
Авторguitarist_ (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 00:15

Преди 18. И тогава цялата държава "не беше такава". Ама тогава е имало други не по-малки проблеми зад "фацата". Иначе си прав- като не ти изнася на дадено място е доста малоумно да говориш. Ама не се притеснявай, доста твои съграждани са същите когато отидат на моренце :)

Тема Re: Чудя се.....,нови [re: guitarist_]  
АвторMETHOD (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 08:49

Е да, сигурно са такива като дойдат при теб.

Но аз няма как да отговорям и за тях и съжалявам, ао са те обидили нещо.

Лошото е, че тия тука се застояват за повече от едно море.

Тема Предполагам...нови [re: METHOD]  
Авторфapaшa (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 09:42

искат да демонстрират, съзнателно или не, че малко им трябва за да ви освободят от присъствието си. С други думи въпрос на пари е и ако държавата се намеси по подходящ начин, е възможно тези хора да се върнат по родните си места, а част от новите да се откажат да идват в София.

П.П. подобни мрънканици съм чувал и от софиянци. Явно факта си е факт- само за причините и възможните решения се спори. Самия аз мрънках, мрънках и си заминах.

Автор f(x)dx ()
Публикувано25.01.08 10:09

баце, а ти нима ще отречеш, че София е мръсна, с разбити улици, претъпкан градски транспорт и грозни, грозни сиви и олющени сгради?

Автор roum (приятел)
Публикувано25.01.08 11:48

Мисля, че сам налагаш тази тема и в момента предизвикваш останалите да пишат в нея. До скоро беше друга тема "Варна или София" после беше "София и провинцията" , имаше отдъхване по празниците .... ами атакуваните отговарят, ако Вие софианци не повдигате подобни теми - по-малко атаки ще има.
Няма как да изгоните пришълците повярвай ми знам го щото и при нас е така ама ако имате малко повече търпимост ще Ви е по-лек живота, впрегни енергията използвана за омраза за почистване пред блока или улицата си и ще видиш как градът ти ще стане по-хубав в твоите очи. Накарай и другите да направят като теб и малко по малко нещата ще почнат да се нареждат.

Тема Re: Чудя се.....,нови [re: roum]  
АвторMETHOD (Нерегистриран)
Публикувано25.01.08 16:22

Виж, ако се чувстваш атакуван, е вероятно щото има причина.

Аз споделям вижданията си просто, не целя да обиждам никого.

Благодаря за изразеното мнение.

Тема не се чудинови [re: METHOD]  
Автор Cтaниcлaв! (Ачмонек)
Публикувано27.01.08 09:33

това е част от манталитета ни - да плюем.

Но изказването ти е леко нелепо.

Първо, София не е твоя. Не знам защо го приемаш така лично. Сигурен съм, че като те напсуват на майка се засягаш ужасно много.

Второ, всеки има право да изкаже мнението си, без значение къде е, от къде е и т.н. Мисля, че е нормално.

Трето, София преди 15 години и България преди 15 години - те нямат нищо общо. Нещата много се промениха. Идеята с жителството ми се вижда кофти. Такива неща знам, че има в Москва. Но там е по други съображения. По-скоро сигурност!

Тъй че, не го приемай така навътре с тия изказвания. По тая логика аз трябва да съм бесен на всички ония пришълци, които вкарват ужасен диалект в "моята" реч и после слушам подигравки на тема "как говорят в Пловдив". Дреме ми...

Тема Какво му е нелепо на изказването?нови [re: Cтaниcлaв!]  
Автор Wildberry (bitter)
Публикувано27.01.08 17:12

Питам само..
Ти като отидеш в Долни Чифлик почваш ли да плюеш местонахождението му и кравите по уличките..

Който от където е - там да си седи е моето лично мнение.
И наистина е жалко, че премахнаха гражданството.
Щото Софията е пренаселена баш от тия, дето недоволстват.

Тема Re: не се чуди [re: Cтaниcлaв!]  
Автор METHOD (логистик)
Публикувано27.01.08 18:38

Уважаеми Господине Станислав,

Нелепици не обичам да говоря, нито просто да говоря, за да става вятър.

Подскачането като ужилени от провинциалисти, на някоя от моите теми-въпроси ми е твърде познато и ми напомня на ромското население, което винаги при поставяне на даден въпрос подскача с възгласа " - Изкарвате си го на нас, защото сме цигани!"

Твойто перефразирано звучи така:

"- Изкарвате си го на нас (мръсотия, пренеселеност и т.н.), защото сме от провинцията!"

И в частност, мисля, че да се спори конкретно с теб е неградивно и чиста загуба на време, нещо като това да се опиташ да надговориш дедо Пене от Бусманци, каквото и да ти се пише, ти знаеш своето.

Пролетарии всех стран соединяйтесь!

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.