Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:37 06.07.25 
Градове
   >> София
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Спирките в София  
Автор Бeньokиxaвицaтa (ентусиаст)
Публикувано05.12.07 13:08

Вчера чаках рейс на "Орлов мост" в посока "Младост", когато се изля 10-минутен порой. Всички пътници на спирката се втурнаха към навесите и в този момент се сблъскаха с грозната истина, която в нормален сух ден не им прави впечатление - както всеки ден Божи и 3-те навеса бяха на 80% окупирани от едни и същи сергии - една за гевреци и др. закуски, една за чорапи и сутиени и една за запалки, семки и кибрит. На останалите свободни 20 квадаратни метра около 100 човека се опитваха да се спасят от пороя, съчетан с вятър, срещу който чадър не помагаше. Още едно детайлче от тази безбрежна циганска махала, наречена София.

Тема Re: Спирките в София [re: Бeньokиxaвицaтa]  
Авторguitarist_ (Нерегистриран)
Публикувано05.12.07 16:10

Ми ако 100 човека не могат да се справят с 3 тараби, за к'во си говорим :)

Тема Re: [re: Бeньokиxaвицaтa]  
Авторzo (Нерегистриран)
Публикувано05.12.07 22:19

Спирките в София (за по-новите говора) май май не ги проектират хора, които се возят на градски транспорт иначе щеха да знаят, че зеещи прозрачни или полупрозрачни спирки нито предпазват от студ, нито от ветър, ни пък от пек и слънце.

Тема Re: Спирките в София [re: guitarist_]  
Публикувано06.12.07 18:17

Твоят отговор ми напомня за спора с един пенсиониран полковник от строителни войски на темата кое е по-добро, комунизмът или демокрацията. Като му напомних, че имаше опашки за тоалетна хартия, ме контрираше, че толкова ли не могат да си избършат хората задника с вестник. Като му казах да се сети, че имаше списъци за черно-белите телевизори на завод "Ворошилов", ми казваше, че никога не е чакал, защото управителят на магазина за ширпотреба му бил пръв приятел...И така за всичко...

Прилагането на сила спрямо семкаджиите е заобикаляне на проблема, също както и побоищата по кръстовищата, пукането на гумите на спрели пред гаража ти коли, паркирането върху тротоара с цел спестяване разходите за гараж и други любими занимания на софиянците (или както ги нарича един мой съгражданин от Севлиево: пакистанците).

Тема Re: Спирките в София [re: Бeньokиxaвицaтa]  
Авторguitarist_ (Нерегистриран)
Публикувано06.12.07 18:58

Както казах, при НЕналичие на държава, която да защитава обществото, правилата се променят.

Само да спомена, че след като мой познат мина по един тротоар и с гвоздей маркира всички коли, качени горе, на следващия ден тротоара беше чист. И така вече повече от година.

Тема Re:нови [re: zo]  
Авторtrimimi (Нерегистриран)
Публикувано07.12.07 22:29

Важното е да кипи безмислен труд и затова някой да вземе пари

Тема Сергиите бавно и полека ... [re: Бeньokиxaвицaтa]  
Автор ДъpвeнФилocoф ()
Публикувано08.12.07 17:48

... трябва да си отидат в миналото. Или поне да бъдат събрани в N точки в покрайнините на града. И това не трябва да е само в София, ако се замислите ...

Тема Re: Спирките в Софиянови [re: Бeньokиxaвицaтa]  
Автор Ginger. (глезла)
Публикувано09.12.07 14:16

Охх един по-малко от причнинителите на задръствания

.

Не си взимай кола, моля те.

Когато стане напечено, печените мацки хукват на пазар!

Тема Re: Спирките в Софиянови [re: Ginger.]  
Публикувано11.12.07 09:17

С колегата идвахме с рейс 204 от НДК в посока "Плиска". Като стигнахме стадиона, колегата вика, дай да ми покажел един трик. И знаеш ли какво направихме? Слязохме от автобуса, отидохме пеша до новото кафене на езерото "Ариана", поръчахме си по едно капучино в пластмасови чашки и продължихме пеша до спирката на "Орлов мост" - цялата работа да отне около 20-25 минути. През това време рейсът, от който слязохме, успя да излезне от задръстването и ние пак се качихме в него :-). На времето така дядо ми се е возил на теснолинейката към Рилския манастир - слизали да от вагона, правили са си пикник и после да го догонвали пеша! Което ме кара да мисля, че в момента инфраструктурата на София е на ниво началото на 20 век.

Тема Re: Спирките в Софиянови [re: Ginger.]  
АвторAfektiran (Нерегистриран)
Публикувано11.12.07 22:53

пиши на кирилица

Редактирано от ГAУHC на 12.12.07 08:38.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.