Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 19:22 27.02.26 
Градове
   >> София
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Edno izrechenie za Sofiq i Bulagriqнови  
Автор ChristianVieri (1.CSKA)
Публикувано02.11.03 12:22

Eto kak spisanieto s naj-golqm tiraj w Germaniq- Frankfurter Allgemeiner Zeitung, opiswa euforiqta okolo abiturientskite balowe w Bulgariq: " Stotici momcheta i momicheta, oblecheni skromno, no s wkus, se podawat ot skupi limuzini, wzeti ot tehnite roditeli pod naem, zashtoto ne mogat da si pozwolqt da imat sobstweni takiwa, i kreshtqt neistowo po ulicite na stolicata na edna ot naj-bednite ewropejski durjawi". Statiqat e ozaglawena :" Samo neudachnicite ostawat w Bulagriq". Towa e jalkata istina.
Bez komentar

Тема Извода енови [re: ChristianVieri]  
Автор Jassen (член)
Публикувано02.11.03 13:53

"Всяка лична Лимузина - пирон в ковчега на бедността"

... и след дълъг път аз пак видях
изгрева след гаснещия ден...

Тема А удачниците...нови [re: ChristianVieri]  
Автор abettorМодератор (Ковалски)
Публикувано02.11.03 16:32

...отиват да подобрят генетичната маса в Щатите. По-малките удачници отиват в Германия.
Да им го *** на такива изводи!

Вече имам една сбъдната мечта...

Тема Re: Edno izrechenie za Sofiq i Bulagriqнови [re: ChristianVieri]  
Автор Aлeдap (демон)
Публикувано02.11.03 16:58

Защото в Германия всички абитуриенти разполагат с лични лимузини... Ех, когъ шъ мъ прийемът в ЕС, да имъм и аз лимусина.

Aledar~

Тема ChristianVieri , imigrante...нови [re: Aлeдap]  
Автор ByteSize (SpiderMan RuleZ)
Публикувано03.11.03 05:08

... kakvo iska6 da kaje6 s tozi citat??? parvo ot nikoq EU darjava ne o4akvam da napravi dobar komentar za nas ili za koqto i da e prisaedinqva6ta se darajva.. 6toto nemcite ba4kat i posle sipvat v BG!!! .... edin li4en vapros oba4e... ose6tam nqkakva gordost 4e si dale4e ot BG... i nqkakva strast da SI ISKARAVA6 KIRLIVITE RIZI !!!! (edna 4erta koqt MRAZQ v bulgarite!!!) ta iska mi se da te popitam... za6to si gord (ako ne si pro6tavai pls) ili po to4no gord li si s tova 4e si imigrant ??? drazni li te kogato vidi6 dori i malak problqsak za nqkakav prosperitet v BG??? i kogato vidi6 takav vednaga li tarsi6 lo6ata mu strana??? imam ... blizka rodnina (mama mi) koqto strada ot takav sindrom ... hem e imigrantaka i nqkak i se 6te da e tipi4na imigrantka i da se pretopi... oba4e v sa6toto vreme vijda 4e e .... meko kazano TAPO i PLASTAMASOVO da si kato "tqh" i se 4ustva nostalgi4na... ta taka kakto postoqno namira edinstveno lo6tie 4erti v BG i tova kolko bila obre4ena BG taka tq postoqno prez dva meseca si hodi ot Toronto do Sofia...
ima i drug variant na tozi imigrantski sindrom oba4e... toi e sindroma hi4 ne mi puka !!! keoto predstavlqva takvia koito sa si zaminali ot BG zabravili sa za neq totalno !!! ne sa se vra6tali v BG ot pove4e ot 3 godini koeto 6te re4e 4e vsi4ko koeto te znaqt za BG sa ve4e otjivelici... naprimer .. zapoznah se s edin imigrant ot Montreal kotio samo kofti govore6e za BG... i az postoqnno go oprevergavah!!! po prostata pri4ina 4e toi 4oveka misle6e 4e metroto na Sofia e DVE spirki, ne be6e 4uval za suma hipermarket verigi, misle6e 4e srednata zaplata e 150lv 200lv, edva li ne 4e Sofia i BG si e sa6tata kakvato si e bila predi 3 godini... emi men me nqma6e za 9 meseca minalat godina i 4esno vi kazvam kogato si doidoh namerih Sofia mnogo promenena.. ne akzvam 4e ne iskam o6te mnogo promqna no tova moi priqteli NE E stati4en rastej ako moje taka da se nare4e... az li4no ne iskam da jiveq nikade drugade osven v Sofia ili pone BG (a ot Sofia kade e po dobre?! ;) ) mislq 4e imam bade6te tam i nqma drugo mqsto na sveta kato neq!!! kolkoto i pari da imat vsi4ki zapadni ob6testva sa ismukali the fun out of life i sa se prevarnali v rutnni plasmasovi ... ne6ta (ne hora)... seki den edno i sa6to !!! ... sa6nost... .. interesno mi e v BG horata (tezi koito me4etqt za usa i laskaviq zapad) kak si predstavqt jivota tam????

skapi oda4niko vzemi si pomisli malko...

Cheers !!! <P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ByteSize на 03.11.03 05:10.</EM></FONT></P><P ID="edit"><FONT class="small"><EM>Редактирано от ByteSize на 03.11.03 05:11.</EM></FONT></P>

Редактирано от ByteSize на 03.11.03 05:12.

Автор Bvlgari (bvlgari)
Публикувано03.11.03 05:50

Ами стой си в Германия и си чети списанията. Обърни внимание на фразата: облечени с вкус, нещо, което трудно може да се каже за средния бюргер в Германията. Е ти къде ще ходиш? Пак ще кацнеш на нашенския, 'щото който е закърмен в България, то си е за цял живот. Аман от префърцуняци

Esse quam videri ignotum per ignotius in aeternum.
Bvlgari

Тема abe zaebi...нови [re: Bvlgari]  
Автор ByteSize (SpiderMan RuleZ)
Публикувано03.11.03 15:37

... go toq!!! ne vijda6 li 4e kato e zaminal i togava e bilo o6te moderno da si imigrant i sega vliza na lqvo i na dqsno po bulgarski forumi... za da pokaje kolko e moderen!!! .. ve4e si demode oba4e pi4 !!!

Cheers !!!

АвторMR_MlNlSTER (Нерегистриран)
Публикувано19.03.05 14:15

Iskash edno izrechenie za Bilgaria&Sofia?
Bulgaria- Nai- gotinat durjava
Sofia- Stolica na nai-gotinata durjava i nai-gotinia grad.

Germancite sa studeni i ne mogat da razberat kak se veseliat bulgarite.
Bulgaria bila edna ot nai bednite durjavi v Evropa.
I kakvo ot tova, che se edno i te ne sa bili bedna durjava.
Na Bulgaria te purva i predstoi da se izdiga a poviarvaite tova shte stane.

Тема за чуждото мнение [re: MR_MlNlSTER]  
АвторCтaниcлaв (Нерегистриран)
Публикувано19.03.05 17:18

За чуждото мнение си го премятам от единия крачол в другия........

Преди два месеца се върнах от САЩ. Бях на гости на моята сестра.
Работата ми е добра, свързана е с много пътуване. Самият аз съм живял с родители си известно време зад граница. И мога да кажа само едно нещо:

Отидем ли някъде вън ни лъсва задника и блести толкова ярко, че не може да се гледа. Всички лоши черти изпъкват там.. Да Ви разкажа какво видях в САЩ.

Всяка събота и неделя се събирхме на Uptown Park в Хюстън. Едно от двете заведения, което що годе приличаше на бълграските - масички, чадърчета, седнал вън на въздух... Българите, които идваха добре се познаваха един друг.
Много често се водеха дебати кой кога ще се връща и защо. Странното беше едно: точно тоя който вадеше най-малко пари, най-много плюеше България. Човечецът поддържа един комплекс - отпушва кенефи, мие басейни, връзва водопроводни тръби.. поддръжка с две думи. Взима по 12 долара на час и чат-пат двойно в събота и неделя нещо ако му се отвори. Човекът до него, работещ като CISCO специалист в огромна хюстънска болница, взимащ 100 000 долара годишна заплата спори с него по темата и казва как след 5 години, когато дъщеря му ще завъши училище ще се върнат....

Така че, дами и господа, кучетата си лаят, керванът си върви. Въпросния господин от Германия, ако беше стока, и тук щеше да успее. Кой знае какъв кенеф чисти в германско, но евалла, че поне се е научил да чете по немски.

Хайде, със здраве!

Тема Re: за чуждото мнение [re: Cтaниcлaв]  
Авторkk (Нерегистриран)
Публикувано19.03.05 18:24

И аз прекарах една година в една силно митична страна. Две неща ми направиха впечатление:

Повечето българи там никога не си бяха дали труда да научат местния език и да си създадат контакти с местните хора. Вместо това прекарваха времето си в компании от българи, сърби, руснаци, украинци и др, при което комуникацията и взаимоотношенията си бяха като в БГ, че и по-зле.

Основното нещо, което им носеше радост беше да се събират на тумби и да плюят по БГ, за това колко зле било, когато те били там, и за това колко зле било сега и все по-зле ставало. Жалка картинка.

Мисля че биха могли да запазят самоуважение, заявявайки открито от къде идват, какво харесват и не харесват там, да се интергрират в новата среда и да се развиват в подходяща за тях посока.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2026 Dir.bg Всички права запазени.