|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Да спасим Иракли
|
|
Автор |
Puzzle (вода) |
Публикувано | 06.06.06 12:06 |
|
В живописната местност Иракли, разположена до курортно селище Свети Влас, ще бъде изградено ваканционно селище “Ривъсайд вилидж” (Riverside Village). Както се предполага десетки дървета ще бъдат изсечени и заменени с бетонни основи, ще се наруши цялата околна среда и Иракли ще стане едно от поредните девствени кътчета по българското черноморие, което ще бъде безвъзвратно унищожено.
Затова апелирам към всички:
1. Вижте какво имаме
2. Вижте какво ще остане
Може да изтеглите инфо за кампанията, както и екземпляри от апелите на този адрес!!!
| |
Тема
|
Re: Да спасим Иракли
[re: Puzzle]
|
|
Автор | мock (Нерегистриран) |
Публикувано | 06.06.06 14:16 |
|
Аз не виждам как можем да спасим това китно местенце...За съжаление сме избрали политици,които бързат да натрупат пари за един мандат(че едва ли ще има втори за тях) и продават държавата ни.
| |
Тема
|
[re: мock]
|
|
Автор |
Puzzle (вода) |
Публикувано | 06.06.06 16:14 |
|
Днес като помолих един мой познат да се подпише под апела, той ме попита: Какво ще направя с моя подпис?
Не са ни виновни политиците, защото ние си ги избираме. Ако гражданското общество е по-активно и показва, че го има с различни инициативи то тогава наистина има шанс да се промени нещо.
Кампанията да спасим Иракли, е само част. Дали ще се получи или не, зависи само от нас, защото ако хората са достатъчно, много и убедителни то надявам се да се спре това унищожаване на българската природа.
Ако не стане......
| |
|
Проекта изглежда добре .....не е хубаво да се руши, но за жалост това го чака нашето море
Релакс, юл бин да рейн!
| |
Тема
|
|
|
Автор | az (Нерегистриран) |
Публикувано | 09.06.06 18:40 |
|
kvo da mu spasiavame na irakli snimkite mnogo lajat v momenta tam e pu6tinak, grozna kartinka .... a i ne mislia 4e slivnalii 6te se trognat po-dobre se obarnete kam varnalii
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Hoвинap (BoomBoom) |
Публикувано | 10.06.06 12:25 |
|
Жалка история. Една моя позната от Сливен е в екипа от ентусиазираните еколози, които подеха инициативата за защита на местността. Даваха ги в репортаж на БНТ, а като гледам снимките от сайта, районът ми се струва прелестно красив.
Редактирано от Hoвинap на 10.06.06 12:30.
| |
Тема
|
[re: Hoвинap]
|
|
Автор |
Puzzle (вода) |
Публикувано | 12.06.06 11:09 |
|
такъв е.....
| |
|
Нормално е желанието на хората да искат да печелят пари.
Нормално е и да искаш да запазиш една гора или плаж непокътнати.
За да се промени нещо трябва да има здраво общество. Общество, което гледа да му е чисто у тях, а на вън да става каквото ще - за нищо не става...
Така че нищо не очаквай, не и чудеса.
Пък и трябва да се направи най-сетне закон, с който ясно да се регламентира къде, как и колко да се строи, защото скоро хотелите ще станат като бройка повече от летовниците
| |
|
Желанието ми се уповава на надеждата, не на здравия разум...
| |
|
Здравият разум не възлага надежди на такова общество.
Сега ни е виновен комунизмът.
А преди това турското робство.
А преди него кой ни е виновен? Пък и мисля, че трудно е да се каже какви сме били преди 600 г. например.
Така че от такова освирепяло общество нищо не очаквай.. Ще легнат двама-трима пред багерите и набързо ще ги разкарат.
И пак ти казвам - трябва ясен закон и още по-ясно изпълнение.
С добри намерения нищо не се прави. Трябва да си го разбрала
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|