|
Тема
|
Нов етап от проекта на Мерцедес в Сливен
|
|
Автор |
Hoвинap (BoomBoom) |
Публикувано | 24.05.06 21:45 |
|
Уникална кола, сглобена от наши студенти, се пази под ключ в сливенския филиал на Техническия университет. Автомобилът е с двигател на "Мерцедес Смарт" и ще бъде показан за първи път в петък. Гардове бдят денонощно над машината, за да не бъде снимана до момента на презентацията.
Идейният проект "Автомобил, произведен в България" стартира преди повече от година с подкрепата на "Даймлер-Крайслер" и фирма "Брабус". Към спонсорите на проекта се включиха италианският концерт "Миролио", "Динамо", "Самсунг електроник" и местни фирми.
Миналата година студентите от специалността инженерен дизайн създадоха три умалени модела на автомобил. За първи път обаче в Сливен ще бъде представена кола в мащаб 1:1. Тя е на колела, но все още не е пригодена за управление, разкриха студентите. За да успеят за петък, те ще работят дори по празниците. До края на годината автомобилът, произведен в Сливен, ще тръгне, увериха бъдещите инженери.
Още миналата година в Сливен дойде Бодо Бушман, едноличен собственик на фирма "Брабус". Тогава той обяви, че градът е избран за този проект, защото кметът Лечков е направил всичко възможно да покани инвеститорите. От няколко месеца в града работи активно и проф. Харалд Лешке от "Мерцедес Бенц".
| |
Тема
|
Re: Нов етап от проекта на Мерцедес в Сливен
[re: Hoвинap]
|
|
Автор |
Cтaниcлaв! (SAGITTARIUS) |
Публикувано | 09.06.06 16:29 |
|
и кфо от тфа?
Те хората си казаха, че серийно производство никога няма да има, т.е. почти е сигурно, че няма да има.
Проектът е бил единствено и само, за да могат студентите да усетят по какъв начин се работи в дизайнерските фирми.
Просто вдигаш много шум за нищо.
| |
Тема
|
[re: Cтaниcлaв!]
|
|
Автор |
togava (непознат
) |
Публикувано | 09.06.06 21:54 |
|
Много ясно, че тая кола няма да се произвежда ама той и проекта не е с тази цел. Хората се интересуват от чисто дизайнерските умения на студентите и е много хубаво това. Може само да се гордеете, че подобно нещо става в Сливен и изобщо в България!
| |
|
Новината няма никаква връзка с града на обгъзените, и не виждам защо там трябва да поскачате като ощипани госпожици за ставащото по други места в страната!
| |
Тема
|
[re: togava]
|
|
Автор |
Hoвинap (BoomBoom) |
Публикувано | 10.06.06 12:19 |
|
Не, точно там е работата - те не могат да се гордеят за хубавите неща в другите български градове.
| |
Тема
|
Re: "Защо злобееш?"
|
|
Автор |
togava (непознат
) |
Публикувано | 10.06.06 13:07 |
|
Не знам Новинар на мен ли казваш "защо злобееш" но ако да явно се бъркаш!
Първо не съм от "града на обгазените"(предполагам визираш Стара Загора) и второ аз лично се радвам на станалото в сливенския ТУ!
| |
|
На оня другия го писах това, ти си ок
| |
Тема
|
Re: Споко...
|
|
Автор | HBK (Нерегистриран) |
Публикувано | 10.06.06 18:02 |
|
Ами той и "другият" не е от СЗ
| |
|
Моя милост не е от града на обгЪзените, а от съвсем друго местенце.. Има-няма, на 170 км съм от Вас
Иначе не злобея. Но новината, която представяш звучи много двусмислено. Човек като те чете и туко виж решил, че Мерцедес ще произвежда в Сливен.
Иначе събитието наистина е уникално. Поздравявам талантите от града на 100-те войводи
| |
|
|
|
|