Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:33 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
Тема едновременно VPN и локална мрежа?нови  
Авторпитaнчo (Нерегистриран)
Публикувано04.06.08 13:07

Здравейте!
Стои ми следният въпрос: възможно ли е без рутер да имам едновременно VPN връзка и локална мрежа?
Подробности: потребителите досега се свързваха чрез VPN със съответен сървър. Обаче нещата се разрастнаха и решихме да сложим терминален сървър, а те да работят на него. Сървърът е Win2003 Server с 2 мрежови карти. Идеята е той да направи VPN конекцията. Обаче щом се пусне VPN-a въобще се губи ping до него от друга машина. Има ли възможност да се настрои така, че по едната карта, която ще е с реален IP да прави VPN, а по другата потребителите от вътрешната мрежа да го достъпват и да работят в терминален режим?
Благодаря предварително!

Тема Re: едновременно VPN и локална мрежа?нови [re: питaнчo]  
Автор MopфиycМодератор (Матричар)
Публикувано04.06.08 15:10

Случайно да знаеш как се справя Уиндоус с 2 гейтуея?
Ако не... иди учи не пипай сървъри!

Welcome to the real world!

Тема Re: едновременно VPN и локална мрежа?нови [re: Mopфиyc]  
Публикувано04.06.08 19:27

Случайно знам.
Извинявай, не искам да се заяждам.
Кажи къде мога на намеря информация, само не www.microsoft.coм.
Всъщност, ти ми даде идея. Утре ще пробвам, пък ще видим.

Между другото, преди доста години започнах със сървъри на Novell, минах на NT 4.0, така че имам някаво понятие от сървъри.
Ученето е ясно, никой не се е родил научен, ама винаги е имал учители.

Авторms (Нерегистриран)
Публикувано04.06.08 23:45

всъщност на microsoft.com ще намериш много неща, включително how-to.

Автор onzi (онзи)
Публикувано05.06.08 08:45

да, възможно е. впн-а се третира от ос-а като отделна лан карта, а знаем, че уин се оправя задоволително с 2-3 ланки.

погледни какво се случва с рутинг таблицата след вдигането на впн-а. също и стената (нат-овете)

Автор wqw (АзСъмЖив)
Публикувано05.06.08 18:09

Естествено.
1. Провери дали машините от вътрешната мрежа не са в същия subnet като на remote site-а към който вдигаш VPN-а -- направи ги различни.
2. В настройките на dial-up-а виж в Advanced на TCP/IP properties в Networking tab-а дали е включено Use default gateway on remote network -- махни го.

cheers,
</wqw>

Тема Re: едновременно VPN и локална мрежа?нови [re: wqw]  
Публикувано05.06.08 20:51

Благодарско!
Утре ще пробвам.
Морфиус, аз ще продължавам да си чета книжките, но друго е, като ти кажат какво да търсиш за решение на конкретния проблем.
Още веднъж благодаря, поне за конкретния отговор!

Автормc (Нерегистриран)
Публикувано05.06.08 22:09

глей кфо намериф

http://search.microsoft.com/results.aspx?form=MSHOME&setlang=en-us&q=how+to+vpn&mkt=en-us

Тема Проблемът е решен, но изникна друг? [re: wqw]  
Публикувано06.06.08 17:36

Проблемът е решен, wqw много ми помогна.
Възниква обаче друг проблем:
Както казах, идеята е всички users да работят на терминален сървър. Мрежите са две, едната е бизнес мрежа 10.х.х.х, а другата е офисна 192.168 х.х. Офисната е с домейн-контролер, през софтуерен рутер мрежа 10.х.х.х има достъп до офисната. В мрежа 10.х.х.х машините не са членове на домейна, някои от тях могат да работят с терминален сървър от мрежа 192.168.х.х, където има и лицензен сървър.
Инсталирам терминален сървър в мрежа 10.х.х.х, който прави през втората мрежова карта VPN към сървър на клиента.
Дотук ОК!
Когато се опитам да се свържа от компютър от мрежа 10.х.х.х с новия сървър от същата мрежа, излиза съобщение: The remote session was disconnected because there are no Terminal Server License server available to provide a license

По идея би трябвало да работи поне 120 дни без лицензен сървър. В мрежа 192.168.х.х не искам да пускам клиента поради съображения за сигурност.
Някакви идеи?

Предварително искам да кажа, че проблемът се изясни преди малко и тези дни ще чета, но ако някой се е сблъсквал с такъв проблем, нека поне даде насоки!

Благодаря предварително!

Тема Re: Проблемът е решен, но изникна друг? [re: питaнчo]  
Авторaca (Нерегистриран)
Публикувано06.06.08 17:56

Я започнете да рисувате картинки като не можете да си артикулирате мислите. Баси малоумията - бизнес мрежа 10.х.х.х и офис мрежа 192.х.х.х!

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.