Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 18:13 06.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема OpenSuse with Openvpnнови  
Авторlsdlsd (Нерегистриран)
Публикувано11.05.08 15:35

Ще полудея направо цяла сутрин се мъча с тази боза.Не че не харесвам линукса не го и обичам абе все ми е тая за него ползвам това което ми кажат ;).
Та въпроса ми е от този сайт чета http://www.komaii.com/linux/openvpn-on-SuSE10.0/index.html

стигнах до тук
./build-req externpc1 на местото на externlpc1 пиша там квото се иска компютър нейм обаче не става нищо нито връща съобщение за грешка нито прави нещо в директорията кадето трябва о още повече че пише че има няколко въпроса на които да се отговори за да се генерира сертификата. дори и да напиша само ./build-req пак нищо не казва мамка му и прасе.

от тази дир правя всичко
/usr/local/src/openvpn-2.0.9/easy-rsa #

Моля ви дайте идея защо така ??

Тема Re: OpenSuse with Openvpnнови [re: lsdlsd]  
Публикувано11.05.08 16:50

Ei hora kagete neshto che shte poludeia ???

Автор MopфиycМодератор (Матричар)
Публикувано11.05.08 21:33

Защо не питаш в клуб Линукс?

Welcome to the real world!

Автор ../ ()
Публикувано12.05.08 01:19

АМи кажи целта на упражнението , особено пък защо си избрал линукс за основа. Линукса може много, ама е трудничко за конфигурация.

Ако искаш да направиш ВПН , ти препоръчвам микротик. Прави се за минути конфигурацията и то само с цъкане с мишката (както обичат повечето хора)

Тема Re: OpenSuse with Openvpnнови [re: ../]  
Публикувано12.05.08 09:08

1. опенвпн е на 7 ниво.
2.така съм го заварил нали се сещаш че е невъзможно да преиндсталирам 150 рутера ;)
3.писах в линукс там ни вопъл ни стон не знам що така.
И сега на въпроса ами просто не знам защо нищо не става след тази команда а трябва да се генерира некъв кей по това дето пише.След доста четене по други статий май не се прави така не знам що го е дал човека с тези команди.
И още нещо все пак форума е за системни администратори а за виндоус.Такива хора които да се занимават само с виндоус и да са админи в бг не знам да има ;).Далече сме от тези неща.
Ще съм благодарен ако намеря човек дето да го е конфигурирал това чудо с сертификат ;)

Авторhett (Нерегистриран)
Публикувано12.05.08 21:15

Какво значи "опенвпн е на 7 ниво"?

Автор onzi (онзи)
Публикувано13.05.08 08:32

оплел си се като пате в кълчища. нема такава дивотия просто

подред:

1. последната версия на опенвпн е 2.09. поне на опенвпн.нет така са написали. на какво викаш "седмо ниво" за мен е тайна

2. след като имаш 150 рутера с работещ опенвпн, то какъв ти е ши..ния проблем да тропосаш същото нещо и на 151-ия??

3. да си беше направил труда да попрочетеш малко, преди да сереш тука. след като имаш работещо решение, то тогава имаш генерирани всички необходими неща и трябва само да си ги изкопираш от някой от 150-те работещи рутери. само недей сега да почваш да питаш как се копира от линукс на дискета

последно - не те знам къде и какво си чел, но виждам какво си разбрал - нищо и половина. така и не разбрах няколко неща:

1. какъв ти е точно проблема - искаш да инсталираш сървер или 151-ия рутер
2. ако е 151-ия - защо не вземеш имидж от 51-ия или 120-ия или 89-ия рутер примерно
3. ако е сървер - защо не викнеш този, който го е ъп-нал преди теб

Тема Re: OpenSuse with Openvpnнови [re: onzi]  
Публикувано13.05.08 09:22

Нов съм в тази фирма и не съм се занимавал с опенвпн.
Исках сам да го направя за да разбера иначе е най лесно да ги копирам от другите машини.
Извинявам се за манджата дето съм написал просто това инфо дето го чета не е актуално ;).Всичко си стана от howto ан сайта на опенвпн ;).
Но мога да кажа че освен да се правите на велики можете и малко други неща но май най важното е да хванете некой пост който е написан технически неразбираемо и да се направите на велики ;)
лек ден

Тема Re: OpenSuse with Openvpn [re: lsdlsd]  
Авторhett (Нерегистриран)
Публикувано13.05.08 14:49

Поредния дебил ...

Автор onzi (онзи)
Публикувано17.05.08 09:48

пиле,

моето време е ценно за мен. ако ти не си цениш времето и обичаш да се правиш на ванга - твоя си работа.

първоначалната идея на този форум беше да е от сисадмини за сисадмини. въпроси като твоя не се вписват тук - ти не си сисадмин. може би ще станеш. някой ден.

иначе поздравления - все пак си се справил

което пък означава, че от този форум има полза - нали ти подхвърлих верния сайт

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.