Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:42 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Безжичен рутер като рипитер.нови  
Автор NikiT. (непознат )
Публикувано28.12.07 10:50

Здравейте,
имам нужда от малко помощ и се надявам да има тука спецове които да ми помогнат.
Имам рутер (Линксис wrt54g) с които искам по безжичен път да взимам интернет и да го препредавам на 2 компа пак по безжичен път. Желателно е да работи като рутер, ама в крайна сметка и като АП или рипитер ще ми свърши работа (доставчика ще ми даде повече от 1 IP адрес ако се наложи).
Да не се чудите за какво ми е - от едната страна на апартамента си имам обхват от доставчика, ама от другата нямам, а ми трябва и от 2те. Идеята ми е да сложа рутера където има обхват и да прехвърля в целия апартамент.

Помооооощ

Тема Re: Безжичен рутер като рипитер. [re: NikiT.]  
Авторniki (Нерегистриран)
Публикувано28.12.07 12:48

това става само с 2 радиа или с дуал-банд рутер. избираш си общо-взето по-евтиния ваиант.

Тема Re: Безжичен рутер като рипитер.нови [re: NikiT.]  
АвторИвaн (Нерегистриран)
Публикувано28.12.07 14:07

Всичко е много хубаво но проблема е че безжичните рутери не работят като клиентско АП.
Ако има вариант доставчика ти да ти докара кабел които да "пъхнеш" във WAN порта на рутера ще е най-добре. От там насетне просто си ползваш ако искаш на два или двадесет компа в апартамента си.
Друг вариант (с допълнителни разходи) е да си вземеш някакво АП което да се свързва към доставчика ти а с кабел че от АП-то до рутера пак във WAN.

АвторLubo (Нерегистриран)
Публикувано28.12.07 15:21

Ne sam pravil takava mreja, no sam tarsil info po vaprosa, zatova shte ti dam linkova kade da tarsish informaciq.
www.funkfeuer.at tova e MESH mreja raboteshta v Vienna, kadeto signala se predava samo ot Wireless ustroistva koito izpolzvat OLSR protokol. Линксис wrt54g e opomenat tam, i variantite na firmware koito moje da izpolzvash mislq 4e e OpenWRT, nadqvam se da imash predstava ot nemski zashtoto 4ast ot site e na Nemski. Mojebi DD-WRT sahto moje da tisvarshi rabota, no zatova se porovi po navatre v nego, eto ti wiki za nego http://www.dd-wrt.com/wiki/index.php?title=DD-WRT_Docu_(EN) . http://www.dd-wrt.com a tova mu e osnovnata stranica
Nadqvam se da sam ti ot polza
Uspeh

Автор mdk_bg (Mandriva user)
Публикувано28.12.07 20:47

There are a million ways to ask the same question, and a million ways to answer it.

Тема Re: Безжичен рутер като рипитер.нови [re: Lubo]  
Автор NikiT. (непознат )
Публикувано28.12.07 23:41

И на мен едно приятелче което се занимава с подобни неща ми каза че това е най-добрия и популярен вариант. Мерси за съдействието. Ще гледам след като пробвам, да оставя резултата.
МЕрси и на MDK_BG !!!

Тема Re: Безжичен рутер като рипитер.нови [re: mdk_bg]  
АвторNikiT. (Нерегистриран)
Публикувано31.12.07 22:15

Хм, направих всичко описано (или така си мисля), ама не става :( 2рия рутер показва че се е вързал към 1вия, ама много често се разкача. По-странното е, че когато аз се опитам да се вържа към 2рия, той изчезва и се появява пак след няколко секунди. Пак пробвам да се конектна и пак същото. Има го, ама след като се опитам да се конект-на - изчезва.
Ползвам Linksys WRT54GL с DD-WRT v24 RC-6 std.
1вия рутер е куча марка (АirLAN), ама си бачка перфектно.
Някой може ли да помогне ?

Мерси !

Авторglutton (Нерегистриран)
Публикувано03.01.08 10:54

Със същите устройства, направих това дето искаш по метода описан тук

. Работи безотказно при мен. Само дето не помня точно кой рилийз на фирмуера за Линксиса сложих. Но мога да проверя при необходимост.

Успех!

Тема Re: Безжичен рутер като рипитер.нови [re: glutton]  
АвторNikiT. (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 01:46

Здрасти приятел,
мисля че ти си правил нещо подобно на моето, но не същото. Гледам че в твоя случай е рупитер, а в моя - рипитер-бридж. Аз не знам кое от 2те ми върши работа, и дори каква тояно е разликата в случая м/у рипитери бридж. Едното препредава, а другото прави мост и препредава ?!? Но ми трябва нещо подобно като на схемата.
http://www.dd-wrt.com/wiki/images/9/9b/Repeater_Bridge.jpg
Разликата е само, че 1вия рутер го ползвам като АП, а не като рутер. WAN порта не го ползвам на нито един от 2та рутера.
Опиши по-подробно какво си направил ти.
Мерси !

Авторglutton (Нерегистриран)
Публикувано04.01.08 14:10

Действително при мен е само рипитър. Ситуацията е такава: имам настолен компютър с безжична мрежова карта. Вземам сигнал от едно АП AirLive. Разстоянието до АП е около 1 км така че ползвах външна антена. Сдобих се с мобилен компютър и реших че е нужно да имам сигнал не само на настолния компютър, обаче мобилния няма как да върне сигнал на такова разстояние. Затова изрових стария WRT54g сложих му dd-wrt версия 24 и по посочения в горния ми пост документ го настроих като рипитър (едната вътрешна антена откачих и вързах на нейно място външната). Така настолния компютър е вързан жично за суича на WRT54g а лаптопа се връзва безжично към него, той от своя страна се представя като клиент пред AirLive-a. WAN порта и аз не го ползвам.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.