Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:19 12.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема филтриране на уеб сайтовенови  
Автор Xoxi (усмихнат)
Публикувано03.09.07 18:33

Колеги, дайте идея какъв софтуер или евтин вариант на свич да се използва за ограничване на достъпа до определен тип сайтове. Net Nanny, Cyberpatrol и т.н. или рутери Баракуда, които струват от порядъка на $4000 на година ...но разбира се по-евтино иначе се обясмисля инвестицията.
Работата е такава че тези софуери си обновяват базата от данни със сайтове по категории и това е хубавото..защото като се лази по цели дни по разни запознанства, чатове и т.н. се пречи на работата а и трупа трафик който се плаща. Понеже не съм в България та се допитвам до Вас!
ще се равам ако някой има опит и сподели!
бъдете здрави!

Тема Re: филтриране на уеб сайтовенови [re: Xoxi]  
Авторbsb_2 (Нерегистриран)
Публикувано03.09.07 18:46

Повечето проксита би трябвало да могат да го правят. Разбира се, без частта за автоматичното обновяване на бази данни - по-скоро филтриране по съдържание.
Но според мен това е тъпа идея. Някой трябва да обясни на ръководството, че когато хората не искат да работят, няма да работят. Ако ще да им се махнат компютрите и да им се даде по една пишеща машина, няма да вършат повече работа.

Автор MopфиycМодератор (Матричар)
Публикувано03.09.07 21:55

Прокси.
Ама файда никаква, ще си намерят други занимания... я колко пасианса има в Уйндоуса

Мотивацията за работа не става със забрани на Интернет съдържание... но това нашите работодатели няма да го стоплят скоро.

Welcome to the real world!

Тема Re: филтриране на уеб сайтовенови [re: Mopфиyc]  
Автор Goose ()
Публикувано05.09.07 09:57

... освен ако забраната не е наложена заради security ... това го попропускате ...

Автор onzi (непознат )
Публикувано06.09.07 10:01

можеш да го правиш директно от броусера филтрирането - на лисиче с адблок примерно като му сложиш правило *дир.бг* и няма да види нищо от дирчето

Тема Re: филтриране на уеб сайтовенови [re: onzi]  
Автор Xoxi (усмихнат)
Публикувано07.09.07 17:38

Здрасти на всички!!!
аз с вас съм абсолютно съгласен относно мотивацията и ръководството!!!!винаги съм мислил по този начин..но тук нещата опират до друго и то не касае работата или безопастността,а цената на интернета!!!
Разбира се аз съм му намерил цаката..слагам на всяко PC Net Limiter Monitor и той си казва кой колко е използвал инетернет, кога е свалял отделно за всяка програма или сървиз и по часово дава пълна информация, пък да си плащат хората.
Но все пак искаше ми се да го направя по-централизирано..щото програмата може да се сдуха или да я деинсталират..
Иначе това го видях в компанията Halliburton( бях малко на стаж , искаше ми се да започна там работа но се отказах в последствие) , та там всичко се филтрира..от и до!!
но там се прави заради защита от изтичане на иформаиция!
благодаря ви че се отзовахте!

Авторbsb_2 (Нерегистриран)
Публикувано08.09.07 12:53

Да не си случайно в Русия? Че нещо не се сещам къде има ограничение по трафик при наземна връзка към Интернет (за разлика от GPRS и други подобни безжични технологии например).
Щом толкова ти е скъп трафикът, сложи си някакво прокси с голям кеш - хем ще намалиш трафика, хем ще можеш да ограничаваш достъпа.
А ако компютрите ти са добре заключени, потребителите няма да могат да правят (почти) нищо нерегламентирано, камо ли да деинсталират програми.
Иначе мерките против изтичане на информация, които цитираш, са малко странни. Интересно ми е дали забраняват на служителите си да си носят мобилни телефони с фотоапарати (има организации и с такива мерки). И още повече ми е интересно как ще забранят на служителите да запомнят документите, с които работят.

Тема Re: филтриране на уеб сайтовенови [re: bsb_2]  
Автор Xoxi (усмихнат)
Публикувано09.09.07 10:37

Абе не съм в Русия, а в една от страните на абсурдите Казахстан.
тук все още е масов достуъпа до интернет с модеми и предплатени картички като цената му не се е изменила за последните 7 години, верно е че за домашни абонати има преференциални цени, но за корпоративни, цените са убийствени.
А по въпроса за сигурността, аз не мога да го коментирам наистина, има неща което са ограничени, но работата е там, че когда започваш да работиш за такава компания и получаваш наистина много добри пари ( един българин работи тук и заплатата му е около 15 000 щ.д.,а един хърватин с който се заопзнах тук когато той дойде на вахта - това е дежурство на нефтената сонда, той получава 1000 щ.д. всеки ден когато е на работа + самолетни билети да дойде и да се прибере вкъщи след дежурвото което прави около 200 000 щ.д. на година) та...подписваш договор и ако ти по някакъв начин си изнесъл информация...то рано или късно ще се разбере, освен това кой ще ти плати толькова пари да им снесеш ненужна информация..то истината е в централите по разработките на новите технологии на компанията Халлибъртън, но там заплатите са други и отговорността също. Като ми казаха ела да работиш при нас..оказа се че сондирането на нефт и газ става с помощта на много компютри, технологии вкл. жироскопични системи които се ползват само при самолетите и ракетите, това не е дълбането надолу като че копаеш кладенец, много по сложно е и има опастност от взривяване на газови находища и докато бях в един от офисите им тук ми показаха снимки на гръмнала сондажна база на поляците , грешка на геолога и за малко да загинат сума ти народ, нищо не беше останало от сондата им..като след 11 септември беше на тия снимки..
та така...
но въпросът беше с интернета да:)
бъдете здрави!

Тема Re: филтриране на уеб сайтове [re: Xoxi]  
Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано09.09.07 11:40

от колко време си там, приятелю, та на развален български пишеш?
иначе заплатите, които цитираш наистина ме впечатлиха.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.