Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:21 13.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Windows TS не трие принтернови  
Автор bsb_2 ()
Публикувано30.05.07 12:03

Има един Windows 2003 server standard SP1 извън София, който играе ролята и на Terminal server поради липса на по-добро решение. Използва се вграденият сървър в Administration mode, с ограничението от 2 сесии. В София пък има клиент, Windows XP Pro SP2, който се свързва по RDP към този сървър, за да работи с една програма на него (водене на склад). Клиентът печата на принтер, който е при него, в София - HP 1020. Човекът, който работи на клиентския компютър, се свързва към терминална сесия и се разкача при всяка складова операция, което може да е по много пъти на ден.
Е да, ама днес не можеше да печата. Първото, което ми направи впечатление на сървъра, беше, че имаше останал принтер от терминалната сесия, въпреки че самата сесия беше прекъсната. В Event log имаше доста warnings, че принтерът е purged и после, че е pending for deletion. Нямаше известия, че е deleted, включително и от предишни дни, и аз реших, че това е нормално. За всеки случай рестартирах Print spooler. За моя изненада след рестарта в Event log се появиха около 30 събития за изтриване на принтери - всичките въпросните HP 1020 от отдалечение сесии. Явно след pending for deletion все пак трябва да има deleted. И след това вече може да се печата.
Въпросът ми е - как да направя така, че принтерите да се изтриват? Срещнах едно мнение в една нюзгрупа, че трябвало драйверите на принтера да бъдат TS-aware и че едва ли не такива били драйверите, които си вървели с Windows. Първото вероятно е така, за второто силно се съмнявам. При всички случаи драйвери за този принтер в Windows няма. Естествено, ще сложа най-новите драйвери на клиентската машина (не съм сигурен коя версия са драйверите в момента, най-вероятно са от диска към принтера, които не знам дали са най-новите), но няма никаква гаранция, че това ще реши проблема. Друго решение е всяка нощ да си рестартирам Print Spooler, за да си трие принтерите. Но пък това хич не ми харесва.
Ако някой знае за решение на този проблем, ще съм благодарен, ако го сподели.

Тема Re: Windows TS не трие принтернови [re: bsb_2]  
Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано31.05.07 00:16

ми да, продължавайте да купувате от HP - великата фирма

Тема Re: Windows TS не трие принтернови [re: Boлkoдaв]  
Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано31.05.07 01:15

че големите им принтери са железни, принтват като бесни по 100000 страници и отгоре на година и само тонер слагаш. за разлика от разни лексмарк и подобни дето единственото което правят е да седят развалени. та кво им е хп?

/

Автор4i4ko (Нерегистриран)
Публикувано31.05.07 10:57

Здравей бсб
според мен погледни в тези 2 насоки:
1. Когато клиента излиза от RDC вместо да дава logout просто да затваря сесията- тя остава активна и следващия път когато се логне влиза пак на нея.
2. Отиваш на въпросния 2003 отваряш груповите политики и там има една камара настройки за принтерите - през колко време да се purge , таймаути и т.н. не съм ровил скоро по тях иначе бих бил по -подробен.
Мда и дет вика бат кимон - ко не им харесвате на големите модели HP

Тема Re: Windows TS не трие принтернови [re: KимoнГeoprиeв]  
Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано31.05.07 11:45

просто са лайняна фирма, нищо друго.
досега не е било да нямам проблем с нещо произведено от HP. факт.
досега не съм видял HP принтер да печата като бесен и да се задоволява само със слагане на тонер. напротив, купувайки си принтер HP се абонираш за проблеми.
това не се отнася за принтерите HP, произведени преди 10 години, а за съвременната им продукция. Същото се отнася за всякакви машини на HP, не само за принтери.

Тема Re: Windows TS не трие принтернови [re: 4i4ko]  
Авторbsb_2 (Нерегистриран)
Публикувано31.05.07 19:26

Благодаря.
За първото веднага се сетих. Понеже са сменили човека, който работи на този компютър, не е ясно как работи новият служител. На предишния му е било казано да отваря сесията (не с тези думи, разбира се) сутринта и да я затваря вечерта. Понеже при отваряне на сесията автоматично се пуска складовата програма, всъщност не може да се даде log off, сесията се прекратява при затварянето на програмата. Но имам подозрения, че сегашният склададжия по-често го прави, макар и да не съм гледал по логовете. Разбира се, това не решава проблема, само го отдалечава във времето. Надявам се да е достатъчно, защото компютърът тъй и тъй трябва да се рестартира от време на време след някой ъпдейт.
За второто - няма полезни групови политики, току-що ги погледнах. Чисто за Printers са свързани са най-вече с Active Directory, а пък в Terminal services няма нещо, което да ми върши работа.

Тема Re: Windows TS не трие принтернови [re: Boлkoдaв]  
Автор KимoнГeoprиeв ()
Публикувано31.05.07 19:54

аз говоря за сериите 8000 и 4000, page count-а на големите стига 300.000 за 3 години и само тонер през това време...

/

Автор Styx ()
Публикувано01.06.07 07:51

A има ли възможност да пробваш с друг принтер как се държи терминалния сървър?! При мен има подобни постановки само дето принтерите ми са по стари модели ХП и епсън. Не съм наблюдавал подобен ефект.

Само от една станция ли се изгражда терминалната сесия или има варианти и от други станции потребителя да изгражда отново връзка.

Да не би за конкретния принтер да има разлика в драйверите между XP и 2003

Една малка водка е полезна във всякакви количества!

Тема Re: ...нови [re: Boлkoдaв]  
Автор Styx ()
Публикувано01.06.07 07:54

Това какво общо има с питането на човека?!?!

Една малка водка е полезна във всякакви количества!

Тема Re: ...нови [re: Styx]  
Автор Boлkoдaв (опасен)
Публикувано01.06.07 09:42

ако помислиш малко и сам можеш да си отговориш - бъгави драйвери например.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.