|
Тема
|
ccna
|
|
Автор | batman (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.07 15:19 |
|
Започнах курс на cisco-ccna- 4семестъра. Искам да попитам заслужава ли си изкарването на този курс.Този международен сертификат от каде го издават и ще помогне ли той за по-добра работа.Благодаря!!!
| |
|
Здравей batman,
можеш да получиш повече информация за CCNA сертификата.
По принцип пари инвестирани в знания никога не са хвърлени на вятъра - стига все пак знанията да са реални, да са придружени от опит, а понякога и от малко късмет.
Дали сертификата ще ти помогне за по-добра работа - CCNA сам по себе си не ти гарантира по-добра работа, но увеличава вероятността да те поканят на интервю, където ако се представиш добре, ако имаш качествата търсени от работодателя - ще получиш и добра работа.
Така че действай с курса, правилно си решил, успех и късмет!
| |
Тема
|
Re: ccna
[re: batman]
|
|
Автор | az (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.02.07 19:18 |
|
мнения много и най различни . според мен не си заслужава парите .
ама аз съм върл противник на цицко
| |
Тема
|
|
|
Автор | бин-po (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.02.07 00:03 |
|
Мнения всякакви. Ама по добре със сертификат, отколкото с нищо. И без това вече сме в бюрократизирания ЕС - понякога може да изпуснеш хубава позиция заради липса на някаква хартийка. Е, ако си признат спец и ти идват на крака - вървиш и без хартишки.
И още нещо - никога не бъди върл противник на марка или технология - всяко нещо си има оптимално приложение - стига да го намериш.
Със здраве,
| |
Тема
|
Нека да ти кажа нещо.
|
|
Автор | . (Нерегистриран) |
Публикувано | 15.02.07 09:20 |
|
CCNA е начален курс в който ще научиш доста неща за мрежите като цяло. Но пък от негативната страна на подобни курсове е, че са свързани с хардуер от определен доставчик. Например началния сертификационен курс на Джунипър обхваща същия материал, но за техните устройства.
бтв: Сертифицирах се по CCNA само за да мога да започна обучение за CCNP...т.е. не научих нищо ново, но хартийката ми беше нужна....
| |
Тема
|
|
|
Автор | Didko (Нерегистриран) |
Публикувано | 17.12.07 01:13 |
|
И според мен изпита за CCNA е лесен и не си струва инвестициите в обучение. Просто трябва да се наблегне на четене из нета и упражнения на теорията. Бих ти препоръчал www.ciscotests.org като за начало - там има целия материал като статии, както и безплатни тестове!
| |
|
|
|
|