Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 23:05 03.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема VPN през БТК ADSL?нови  
Авторнeзнaйko (Нерегистриран)
Публикувано29.05.06 11:22

Здравейте!
Интересува ме дали някой е пускал VPN през ADSL и къде мога да прочета нещо. Питам, защото не знам как са конфигурирани модемите им, а да се разправяш с хелпдеска е цяло приключение!

Тема Re: VPN през БТК ADSL?нови [re: нeзнaйko]  
Автор нoчнoй дoзop ()
Публикувано29.05.06 14:50

конкретизирай си въпроса - клиент или сървър ще стои зад модема? какъв е vpn-а? може и да ти се наложи да се разправяш с бтк :)

Автор Styx ()
Публикувано30.05.06 08:56

Стандартно всички АДСЛ-и ги пускат с НАТ
Първо трябва да си изясниш какво и как точно искаш да пускаш.
Не бързай с АДСЛ-а докато не ти стане ясна концепцията и реализацията и.
Когато вече стигнеш до реализацията и си наясно дали ще ти свърши работа само НАТ транслация или бриджинг, тогава чак се бори с БТК.
и двата режима се поддържат от АДСЛ. Въпроса е че БТК ги пускат само при БИЗ услугите. Само за БИЗ услугите се предлага и статичен ИП адрес.

За домашни потребители не съм сигурен ... може евентуално само нат транслация да ти пуснат с много тръшкане, ако услугата е продадена през акаунт мениджъра отговарящ за фирмата ви.

Най-лесно и бързо ще стане като се свържеш с акаунт мениджъра за фирмата ви.

Тема Re: VPN през БТК ADSL? [re: нeзнaйko]  
Автор npomekmop ()
Публикувано01.06.06 11:20

Аз имам такъв случай.
Проблема е прекарването на IPsec през NAT.
За мен перфектното решение в този случай е OpenVPN.
Всичко заспива и не те интересува коя точка към какъв/кой доставчик е вързана /кеф ти АДСЛ кеф ти друго/.
Разбира се ще ти трябват само статични реални IP.
Успех!

Тема Re: VPN през БТК ADSL?нови [re: Styx]  
Автор нoчнoйдoзop ()
Публикувано02.06.06 01:38

не му трябва непременно статично IP.
особено ако целта му е да се свърже към някой vpn сървър, но дори да приема връзки, инициирани отвън, пак не е задължително статичното IP.
останалото го казахме, но човека явно не счита за нужно да отговори

Тема Re: VPN през БТК ADSL?нови [re: npomekmop]  
АвторTheReaper (Нерегистриран)
Публикувано19.06.06 23:40

Hamachi... и нищо не те интересува. :)

АвторTheReaper (Нерегистриран)
Публикувано19.06.06 23:47

Та за Hamachi, аз го използвам за връзка с мрежа, която е зад два NAT-а, без абсолютно никакви проблеми и прибавяйки към това, че програма вършеща такова нещо има нужда от 2-3 клик-а, за да го осъществи. Радоти под *NIX и win.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.