Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:50 09.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема решение за RAID Controllerнови  
Авторunikat (Нерегистриран)
Публикувано27.03.06 18:02

Дайте мнения за RAID Controller.
Мисля за: Raid controller на 3ware в конфигурация 5 (с 3 диска x 250 GB sata 2).
Компютъра е оригинално HP dc5100 MT, P4 на 3 GHz + 1 GB RAM.
Проблема е че тези RAID Controller'и работят на PCI 64 бита на 66 MHz.,
а мойте 2 PCI слота са 32 битови на 33 MHz.
Ако става вапрос има и PCI-X но работи на 1x, а моделите RAID controllers които предлагат 3ware са на 8x

Изобщо дайте някакви насоки. Става въпрос за нещо марково все пак за да не твари процесора, т.е да е със собствена памет и процесор контролера.

Тема Re: решение за RAID Controllerнови [re: unikat]  
Публикувано28.03.06 18:01

След преглед на пазара си харесах Broadcom RaidCore SATA Controller, който обаче изисква PCI-X 64битов слот на 133MHz. Потърсих дъно което да поддържа тази конфигурация но се оказа че има само дъна с двупроцесорни Xeon-i. На сайта на ASUS има и дъна с еднопроцесорни Pentium4, но тези дъна са от порядъка на 600 Евро и още ги няма в българия. От всичкото това се отказах да взимам контроллер на PCI-X шина и вместо това потарсих на PCI Express. Добър ли е избора ми на непознатата за мен марка Areca ARC-1210.
Тази платка се слага на слот PCI Express - 8, но предполагам че ще тръгне и на 16. Какви ви са мненията.

Автор Goose ()
Публикувано28.03.06 18:59

Ако искаш читав RAID забрави за SATA, хората ползват SCSI за тази цел. Да не говорим, че там производителя е един, ADAPTEC

Тема Re: решение за RAID Controller [re: Goose]  
Публикувано28.03.06 21:20

Не мисля така. SCSI беше преди да излезе SATA II.
За информация: http://www.tomshardware.com/2005/10/31/sata_spells_trouble_for_scsi_raid/index.html както и: http://www.tomshardware.com/2003/11/14/raidcore_unleashes_sata_to_take_out_scsi/

Тема Re: Дрън... дрън... SATAнови [re: unikat]  
Автор Styx ()
Публикувано28.03.06 22:44

Сори за грубия израз.
след като си с ХП и искаш марково - обърни се към ХП. в противен случай има голяма вероятност да си навлечеш доста главоболия.

Най-малкото хората са си изтествали кое с кое работи и ще ти кажат.
Ако гониш висока производителност се прави RAID1.

Тема Хахахнови [re: unikat]  
Автор Styx ()
Публикувано28.03.06 23:17

баси хумора било:-))))))))))

Сега ги загледах какви са DX5100Mt.

И къде ще ги сложиш тези работи дето ги искаш в таз малка кутийка на това ПЦ с това малко захранване.:-)))

Отварял ли си му капака да го загледаш как ще набуташ 3 диска:-)))))

За Райд 5 освен това е препоръчително отделен от райд масива диск или oще един раид 1 за операционната система и swap.

Автор Goose ()
Публикувано28.03.06 23:17

Е, ти си чети, аз ще продължа да си ползвам работещи решения, които съм тествал лично ;-)
P.S. Да си обръщал внимание, че никой от големите в бранша не предлага от върховите си сървъри нещо със сата? ;-)

АвторSatory (Нерегистриран)
Публикувано29.03.06 10:57

Не мисля така. SCSI беше преди да излезе SATA II.
За информация: http://www.tomshardware.com/2005/10/31/sata_spells_trouble_for_scsi_raid/index.html както и: http://www.tomshardware.com/2003/11/14/raidcore_unleashes_sata_to_take_out_scsi/

Пич, това е НАЙ-ТЪПОТО нещо което съм чувал!!! АТА дисковете са ненадеждни и мудни, дори и когато са от по-новият сериен тип (предполагам знаесх, че SATA значи серийна АТА).
Няма сървъри от високо ниво, които да ползват тази технология, която е бавна и ненадеждна. Всичко ползва SCSI, да си чул за истински сървърен масив за данни който не е на SCSI

Тема Re: Дрън... дрън... SATAнови [re: Styx]  
Публикувано29.03.06 17:33

Ами аз и за HP си мислех ама не ми се дават още 1000 евро само за машина (например някои ProLiant - без дисковете и raid контролера) която има порта който ми е необходим. И ми трябва както надеждност така и производителност и за това съм избрал RAID 5

Тема Re: решение за RAID Controllerнови [re: Goose]  
Публикувано29.03.06 17:34

Ама ти нещо бъркаш. Аз не искам да ползвам "върхово решение", нито ще се меря с някой от "големите в бранша"

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.