Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 17:28 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема Vypros???нови  
Автор redspecial (непознат)
Публикувано21.12.05 15:15

Zdraveite, imam malyk problem i se nujdaia ot pomosht, koiato mislia shte nameria tuk. Stava vypros za slednoto - imam kabelen internet na edinia kompiutyr v kyshri, iskam da pusna net i do drug komiutyr. Ot kabelnia modem signala go vkarah v hub i ottam go pusnah na 2ta kompiutyra. Problemyt e, che neta trygva samo na edinia. Dokolkoto razbrah, mai triabvalo niakakva programa za razdeliane na neta. Daite syvet, a ako moje i niakakva takava programa.

Predvaritelno blagodaria!

Тема Re: Vypros???нови [re: redspecial]  
Авторdon4i4i (Нерегистриран)
Публикувано22.12.05 23:04

Май въпроса не е зададен много коректно, но и в двата случая - ADSL или някакъв друг кабелен модем съвета ми ще бъде горе долу един и същ - кабелните модеми, ако не са на бизнес тарифа (става въпрос най вече за ADSL) обикновено са настроени да дават на DHCP само един адрес. Тук спасението е втора мрежова карта на компютъра и да направиш ICS...

Ами т'ва е........

Тема TTL=0 [re: don4i4i]  
Авторpassing by (Нерегистриран)
Публикувано23.12.05 14:47

да ама ще трябва и да намери начин да промени TTL нивото щото ще има нет само на първата машина а след нея пакетите ше експирясват и тъй като съм сигурен че няма да успее да напише
iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-set 64
ще е най-лесно да използва wingate

Тема ами в тази връзки...нови [re: passing by]  
АвторHoвoизлюпeн БTK пoтpeбитeл (Нерегистриран)
Публикувано25.12.05 10:10

Ами в тази връзка ако може да питам?
WinGate има ли възможност да се поставят ограничения (например за скорост, трафик и т.н.) по IP за вътрешната мрежа? Става въпрос може ли да се направи нещо като шейпъри, ако не беше под Windows?
И освен това кое proxy е най-подходящо ако имате да разделяте например ADSL 512 Biz от бтк на 15-тина станции? WinGate? WinProxy? FreeProxy? Или нещо друго? Аз май изобщо не мога да намеря начин във FreeProxy да поставям шейпъри за макс. скорост на работните станции...

Тема Re: Vypros???нови [re: redspecial]  
Автор post scriptum (I AM CRAZY77)
Публикувано01.04.15 01:03

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.