|
Тема
|
Vypros???
|
|
Автор |
redspecial (непознат) |
Публикувано | 21.12.05 15:15 |
|
Zdraveite, imam malyk problem i se nujdaia ot pomosht, koiato mislia shte nameria tuk. Stava vypros za slednoto - imam kabelen internet na edinia kompiutyr v kyshri, iskam da pusna net i do drug komiutyr. Ot kabelnia modem signala go vkarah v hub i ottam go pusnah na 2ta kompiutyra. Problemyt e, che neta trygva samo na edinia. Dokolkoto razbrah, mai triabvalo niakakva programa za razdeliane na neta. Daite syvet, a ako moje i niakakva takava programa.
Predvaritelno blagodaria!
| |
Тема
|
Re: Vypros???
[re: redspecial]
|
|
Автор | don4i4i (Нерегистриран) |
Публикувано | 22.12.05 23:04 |
|
Май въпроса не е зададен много коректно, но и в двата случая - ADSL или някакъв друг кабелен модем съвета ми ще бъде горе долу един и същ - кабелните модеми, ако не са на бизнес тарифа (става въпрос най вече за ADSL) обикновено са настроени да дават на DHCP само един адрес. Тук спасението е втора мрежова карта на компютъра и да направиш ICS...
Ами т'ва е........
| |
Тема
|
TTL=0
[re: don4i4i]
|
|
Автор | passing by (Нерегистриран) |
Публикувано | 23.12.05 14:47 |
|
да ама ще трябва и да намери начин да промени TTL нивото щото ще има нет само на първата машина а след нея пакетите ше експирясват и тъй като съм сигурен че няма да успее да напише
iptables -t mangle -A PREROUTING -i eth0 -j TTL --ttl-set 64
ще е най-лесно да използва wingate
| |
Тема
|
ами в тази връзки...
[re: passing by]
|
|
Автор | Hoвoизлюпeн БTK пoтpeбитeл (Нерегистриран) |
Публикувано | 25.12.05 10:10 |
|
Ами в тази връзка ако може да питам?
WinGate има ли възможност да се поставят ограничения (например за скорост, трафик и т.н.) по IP за вътрешната мрежа? Става въпрос може ли да се направи нещо като шейпъри, ако не беше под Windows?
И освен това кое proxy е най-подходящо ако имате да разделяте например ADSL 512 Biz от бтк на 15-тина станции? WinGate? WinProxy? FreeProxy? Или нещо друго? Аз май изобщо не мога да намеря начин във FreeProxy да поставям шейпъри за макс. скорост на работните станции...
| |
|
| |
|
|
|
|