Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 20:34 10.11.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54Gнови  
Авторlskren281 (Нерегистриран)
Публикувано05.10.05 09:27

Ползвам LAN интернет на speedy-net (www.speedy-net.net) и имам лаптоп с вградена wireless карта. Реших да си купя Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54G за да мога да имам безжична връзка с интернет в апартамента си. Проблемът е че въпросния Access Point не може да бъде настроен да работи. Носих го до офиса на интернет доставчика ми speedy-net заедно с лаптопа ми и те не можаха да го настроят. Мрежата им работи по следния начин: сървъра генерира IP адрес на включен към нея компютър автоматично като разпознава компютъра по MAC адреса, който предарително е зададен на сървъра на speedy. По този начин само компютри, чийто MAC адреси са въведени на сървъра могат да се регистрират в мрежата. За да се ползва access pointa от speedy промениха MAC адреса ми като въведоха този на access pointa. По този начин като се върже към мрежата access pointa получи IP и се регистрира в мрежата. Интернет до access pointa има, но преблема е че от тук нататък не става възможно да се прехвърли интернет връзката от access pointa към лаптопа ми. Oт своя страна лаптопа се връзва към access pointa и статуса на network connection връзката с него е connected, но въпреки това access pointa не прехвърля интернета към лаптопа. В менюто за web настройки на access pointa има възможност за всякакви настройки. Администраторите от speedy пробваха какво ли не, но не успяха да го настроят.

Ако някой може да даде идея какво трябва да се направи или да се настрои ще му бъда много благодарен.

Предварително благодаря на всички ))

Тема Re: Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54Gнови [re: lskren281]  
Автор Пишмaн Aдмин ()
Публикувано06.10.05 20:49

Естественно че няма да имаш нет...тва не е рутер а играе ролята на wireless hub м/у теби доставчика ти попросто казано. Според мен проблема е че нещо не са успяли да се оправят тез момчета. Аз имам 2 такива линксиса и с двата нямам проблеми даже единия ми покрива завидно разтояние...У нас и в офиса ...и на 2-те места съм на различни доставчици и на двете единственните настройки дето съм правил са за secure network ... на работа съм на ПППОЕ а у нас на ВПН. Не съм занимавал доставчика..просто кабела на мрежата в линксиса и толкоз...там не пипаш нишо повече. До колкото разбрах ти си получаваш адреса от DHCP така ли е?....нека да въведат МАК адреса на wireless картата ти която е на лаптопа и схте стане надявам се :-)

Тема Re: Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54Gнови [re: lskren281]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано07.10.05 13:22

Кой не мислил овреме купува 2 ри път, сега бягай да си вземеш отделен рутер или замени аксес пойнта за уайрлес такъв - е по скъп е но ще имаш нет.
В момента си имаш един суич за безжична връзка, който без рутиране няма как да ти даде Интернет.

Welcome to the real world

Тема Re: Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54G [re: Mopфиyc]  
Автор Пишмaн Aдмин ()
Публикувано07.10.05 14:14

Не го заблуждавай :-) просто трябва да вкарат мак адреса на wireless-а на лаптопа...не е целта линксиса да взема интернет и да го предава а просто връзка да мине м/у лаптопа и доставчика му....и както казах в предния пост при мен работи без забележки и на работа и у нас тази конфигурация.

Тема Re: Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54Gнови [re: Пишмaн Aдмин]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано07.10.05 16:08

Що ли си мисля, че е по добре устройството да не е в прозрачен режим и без никаква защита...
Но всеки си знае за себе си, аз такива тук си имам 4.

Тема Re: Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54Gнови [re: Mopфиyc]  
Автор amateur ()
Публикувано07.10.05 16:43

Е той преди това си е бил вързал направо лаптопа, човека иска просто да има безжичен нет. Колкото до сигурността, това е вече друг въпрос. Но не му трябва да купува рутер само за да има интернет на един компютър.

Тема Re: Linksys Wireless-G Network Access Point / WAP54Gнови [re: amateur]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано09.10.05 08:43

Всъщност да, може при настройките да нагласи уаирлесс чето да приема само неговия МАС адрес.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.