Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 00:08 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема VPN през ADSL  
АвторNucx (Нерегистриран)
Публикувано27.09.05 11:10

Ще задам доста ламерски въпрос може би, за сефте ще правя (или поне ще опитам) VPN през ADSL, та имам няколко въпроса.

както предполагам се сещате - схемата е следната: modem -> router -> LAN
RAS serv (win 2k3) ми е зад рутера, т.е някъде по лана, та за да се добера до
него от вън трябва да forward портовете от модема към рутера, а от там съответно към RAS. Та въпроса ми е кои портове трябва да заявя за FWD в БТК, освен стандартния PPTP - 1723....? И има ли още някоя тънка особеност, която ми е неизвестна и заради която няма да се вдигне тунела ?
Сещам се единствено за един малък фикс на winregistry при клиентските машини, когато RAS e зад NAT, но нищо повече...

10x на всеки който хвърли малко светлина в...тунела :)
Мерси! :)

Тема Re: VPN през ADSLнови [re: Nucx]  
Авторooo (Нерегистриран)
Публикувано27.09.05 13:42

питай в БТК ,те трябва да ти кажат,сигурно имат специалисти.

АвторVB_N (Нерегистриран)
Публикувано27.09.05 23:00

Казвам ти го от опит:

1. Обаждаш се в БТК и искаш Forward на следните портове към вътрешното IP (на което ти е свързан рутера):

- TCP port 1723
- Protocol 47 (GRE)

След това от рутера си правиш Forward (може там да се казва вместо Protocol 47 PPTP) към RAS-а и готово. Никакви фиксове не са ти нужни.

Тема Re: VPN през ADSLнови [re: VB_N]  
АвторFlex (Нерегистриран)
Публикувано28.09.05 00:56

Пич, в момента имам същата работеща постановка - доста ядове браха хелпдеска с мене ама стана. Споделям опита:

1. Ако пренасочиш 1723 порт - няма никакъв изглед да стане. Протокол 47 - такова нещо рутера 831/832 - непознава - говорили сме надълго и широко с системния им инженер.
2. Тормозиш хелпдеска - квото и да ти казват искай да те сваржат със инжинерите от подръжката . За съжаление не всички са наясно как става - но с добър тон - при мене успяха да го пуснат кто ми тригернаха портовете от 1700-1900 и също форвардинг на 1723 - едва тогава зацепи. Вразката е супер стабилна - държи с дни.

Аиде влачете - тва е от мене

Тема Re: VPN през ADSLнови [re: Flex]  
АвторVB_N (Нерегистриран)
Публикувано30.09.05 01:05

Сигурно ползваш още нещо освен PPTP? Иначе другите портове едва ли ти трябват.

АвторDark Master (Нерегистриран)
Публикувано01.10.05 16:37

Сега за началп помоли тези от БТК да ти форварднат всички портове (правят го не се притеснявай). После си сложи openvpn супер е да ти кажа. Кто си готов с това можеш да се свържеш с мене на ICQ 101394542. Ще ти помогна колкото мога. Правил съм го ама преди два месеца. Дано да се сетя как точно беше.
Късмет в начинанието

Автор amateur ()
Публикувано07.10.05 09:06

А какъв ти е рутера?
С него също можеш да имаш проблеми ако не е в състояние да рутира протокол 47 (GRE).
Успех и сподели какво е станало.

Тема Re: VPN през ADSLнови [re: Flex]  
Автор amateur ()
Публикувано07.10.05 09:09

Това с тригеринг на портове 1700-1900 не ми е ясно защо е било нужно.

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.