Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 02:18 08.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Help ,не могаааааа, а искаммммммнови  
АвторHaeмниk (Нерегистриран)
Публикувано16.08.05 21:12

Kак да вържа две PC едното е с XP Sp1 другото Xp Sp2 вързани са помеждуси с хъб.Не се виждат.Важното в случая ,че двата компа имат един и същи доставчик на Нет с два различни кабелни модема.Как да ги сработя помежду им без да се влияе на нета.Без рутираме помежду си нета.Въпросът ми малко ламерски.Помагаите с идеи.Благодаря ви предварително.

Тема Re: Help ,не могаааааа, а искаммммммнови [re: Haeмниk]  
Автор lastchild (непознат )
Публикувано17.08.05 09:14

Първо - дай малко повече инфо - модемите УСБ ли са, колко мрежови карти и т.н.!
Второ определено интернет доставчиците не би трябвало да са проблем

Тема Re: Help ,не могаааааа, а искамммммм [re: lastchild]  
Автор admin4e (непознат)
Публикувано17.08.05 10:35

Доколкото аз разбрах, двете pc-та са поне с по една мрежова карта, вързана с хъб-а. В тоя случай модемите не би трябвало да имат нещо общо.
Трябва само да се настроят някакви IP-та на тея мрежови карти и една и съща маска.
Примерно 10.10.0.1 и 10.10.0.2 и маска 255.255.255.0

Автор v45O (безинтересен)
Публикувано17.08.05 17:14

Сложи някои частни IP адреси на мрежовите карти които влизат в суичовете и _НЕ_ им давай геитуей. Когато са в една LAN нещата по маршрутизирането стоят по малко по различен начин.

Тема Re: Help ,не могаааааа, а искаммммммнови [re: admin4e]  
Автор Mopфиyc (матричар)
Публикувано18.08.05 08:45

IP тата се раздават по модемите, ако напише това ще затрие нета.

Welcome to the real world

Автор Eлekтpokap Bиcokoпoвдиraч (много на високо)
Публикувано18.08.05 17:17

NetBEUI protocol

Тема Re: ????нови [re: Haeмниk]  
Автор After_Dark (бироунищожител)
Публикувано20.08.05 11:00

абе тва тука хич не е ясно дет си го писал
кабелните модеми не могат да се видят директно - само през ISP-то ако минават
хъб-а за къф 4еп ти е ?
с един кроснат кабел става работата
или аз не съм разбрал или ти не си обяснил кат хората

Редактирано от After_Dark на 20.08.05 11:01.

Тема Re:Help againнови [re: After_Dark]  
АвторHaeмниk (Нерегистриран)
Публикувано21.08.05 18:48

Да обясна по подробно,какъв е проблема.Имахме нет с един модем през хъб два съседни апартамента.В този вариант двата компа се виждаха и си разменяхме файлове.След време при същият ISP се вързах отделно с отделен модем.В моя комп имам две lAN карти едната ми е на ISP(искаха ми MAk адреса на LAN-а) ,2 рата ми е свободна.Боднах мрежовият кабел ,които е между апартаментите ни на втората LAN и се мъча да ги сработя.В този случай наистина хъба става излишен,обаче буксите на лан кабела не са КОМП-КОМП(прав) а е комп-хъб и затова съм оставил хъба,Не искам да демонтирам лан кабел с дължина 60 м само за да му сменат накраиника за да е комп-комп(прав)
В краен резултат джуркам и не успявам.В един момент се видяха и загубих нета.Върнах всичко както беше и за да тръгне нета забраних втората LAN-ка
Голям куриоз.Виждат се няма нет,не се виждат имат нет.

Тема Re:Help againнови [re: Haeмниk]  
Авторjof4O (Нерегистриран)
Публикувано22.08.05 11:06

Виж сега, първо светят ли картите, после адресите им да са от различни мрежи спрямо картите, на които са закачени модемите (192.168.1.х).
Както казаха по-горе - без gateway на вътрешните карти да не шашка интернета. после ping и tracert и пиши пак к'во става.
Успех

Тема Re:Help againнови [re: Haeмниk]  
АвторDe1win (Нерегистриран)
Публикувано22.08.05 13:31

Хм .. сигурен ли си, че за да вържеш 2 PC-та едно към друго ти трябва точно "прав" кабел?!

Както и да е: предполагам че и втория компютър е с 2 мрежови карти - просто ги свържи през хъба, увери се че са свързани (т.е. да светят портовете на хъба, където са включени, да светят и самите карти, ако имат диоди), дай им на единия IP да речем 10.0.0.1, на втория 10.0.0.2 без гейтуей, после от едната машина пингни другата и виж дали ще има отговор. Не знам доставчика ти какви IP-та раздава, но ако той раздава от 10.х.х.х, тогава пък ти ползвай 192.168.х.х и обратно - така ще си спестиш малко обърквания. Ако пък раздава истински - тогава ползвай или 10.х.х.х. или 192.168.х.х.

Това което е с "виждат се, няма нет, не се вижат има нет" сериозно ми звучи да си им раздал IP-та от същата мрежа на модемите, или пък да си им сложил default gateway един към друг, а не към модемите.

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.