|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
Durakoustoichivo PC na virusi i useri
|
|
Автор | Flex (Нерегистриран) |
Публикувано | 14.07.04 10:07 |
|
Zdraveite,
ami prdpolagam na vseki ot vas se nalaga da chisti razni viruscheta, koncheta, .... che niakoi pat za da e po siguren da zatrie i installne Windows-a. Vikam - da obmenim nikoia ideia da si napravim jivota po lesen. Ide rech - s minimalen na broi instalirani programi i nastrojki da se predotvratiat vmeshatelstvata ot virusi i useri varhu PC (t.e da ni narushat spokoinata rabota). Ta az polzvam slednoto (govoria za stenalone PC s modem - a ne v corp. mreja):
- WinXP s oriazani prava na userite - da instalvat programi, da pishat po directoriite na WINNT.
- Polzvam vgradenia firewall na XP ili Kasperski Antihacker
- Antivirus - Norton 2004
- za maila - edna polezna programka - MailDefense (spira vbs, java scriptove, i file filer)
- i za vseki sluchai edin Ghost - ako PC stane trudno za opraviane i ne mi se zanimava - aktualen image na PC
Govorim za PC s modem (t.e skorosta e malka, updatite ne e sigurno che vinagi idvat za AV ili za XP, ...)
Ta ako imate nikakvi drugi predlojenia shte se radvam da gi chuia.
| |
Тема
|
Re: Durakoustoichivo PC na virusi i useri
[re: Flex]
|
|
Автор | hmm... (Нерегистриран) |
Публикувано | 16.07.04 20:14 |
|
Тъй... що е това PC и ОС...
и защо, не ми е ясно, си решил/а, че компютър = РС (в случая визирам че освен РС има и други компютри, дето не са РС съвместими) или че Винбоза = ОС?
Ако не ти се занимава да чистиш вируси и да преинсталираш ОС, си слагаш ОС, дето няма подобни проблеми!
Моля и двата поста да се махнат. 
| |
Тема
|
[re: hmm...]
|
|
Автор |
tany@ (dust in the win) |
Публикувано | 16.07.04 22:42 |
|
утрепах та
само да ми паднесш
не ма карай да ти разпечатам и да ти връча с фанфари всички неща, които са ми попадали за "дупки " в "други ОС"- и двамата знаем за коя ОС говориш
както и всички останали знаят, че в крайна сметка всичко се свежда до зад/пред- мониторното устрйство.... (включая и админа в това число )
а има много изобретателни такива ... въпрос на амбиция...
to Flex
1. пиши на кирилица- ако уважаваш пишещите тука
2. е те такова животно нема... сори... всеки ден ме изненадват с нещо, дето съм си мислела, че не го могат...
лично мнение...
Guns don't kill peaple, lie kills people.. Редактирано от tany@ на 16.07.04 22:46.
| |
Тема
|
[re: tany@]
|
|
Автор |
zlmage (digger) |
Публикувано | 17.07.04 09:40 |
|
А пък знаеш ли 99% от вирусите и червеите, които ми бълбукат по комуникационните канали през вградените браузър и мейл клиент на коя OS проникват? 
| |
Тема
|
|
|
Автор |
vmlinuz (непознат) |
Публикувано | 18.07.04 07:35 |
|
make it idiot proof and someone make better idiot 
None Of Us Is As Dumb As All Of Us.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bozho (?!?) |
Публикувано | 20.07.04 20:18 |
|
>"не ма карай да ти разпечатам и да ти връча с фанфари всички неща, които са ми попадали за "дупки " в "други ОС"- и двамата знаем за коя ОС говориш"
даа - много юнаци цитират с удоволствие такива списъци, без изобщо да погледнат за какво става въпрос - дали за локален експлоит, дали за "дупка" в някое приложение - ами ако изобщо не го ползваш въпросното приложение?
>"както и всички останали знаят, че в крайна сметка всичко се свежда до зад/пред- мониторното устрйство.... (включая и админа в това число"
да - но е добре и самата ОС да не предразположена към , към какво, ако почна да изреждам...
А не като някои ОС, дето първата работа е да се сложи антивирус, нещо против спайуер и т.н. ...
Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.
| |
Тема
|
[re: bozho]
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 20.07.04 23:14 |
|
Стига сте флеймили бре, има различни ОС за всички!
Welcome to the real world
| |
Тема
|
|
|
Автор |
Mopфиyc (матричар) |
Публикувано | 20.07.04 23:18 |
|
Разкарай нортън 2004, ако държиш да е пак тяхно вземи клиента на корпоративната версия, много по добре се държи. Иначе аз бих препоръчал - тренд микро например - PCCillin.
като режеш права, режи и върху програм файлс и руут а на С:
Welcome to the real world
| |
Тема
|
[re: bozho]
|
|
Автор |
tany@ (dust in the win) |
Публикувано | 20.07.04 23:49 |
|
или не ми е ден, или търпимостта ми днес никаква я няма
каквото и да е - ефекта е един и същ...
извинявам се за което
та...
1. благодаря че не е анонимно!!!
2. оставям ти лична бележка - ако отговоря, ще стане флейм, а смятам за некоректно да флеймя форума
3. НЯМА ЛОША ОС! ИМА ЛОШО КОНФИГУРИРАНЕ
blah... замотах се нещо....Морфиус пропуснала съм постинга ти , в обши линии се дублираме
Guns don't kill peоple, lie kills people.. Редактирано от tany@ на 21.07.04 00:03.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
bozho (?!?) |
Публикувано | 21.07.04 13:18 |
|
това, което казах е, че при м$ е невъзможно, без антивирусна програма и някои други допълнителни нещица, независимо, колко добро е конфигурирането. Защо е тая реакция - не разбирам.
За конфигурирането -да - вярно, ама за наистина добро конфигуриране си трябва (да - при виндоз) работа в конзола (cmd ) - не става със щрак, щрак - и къде отиде "основното предимство" - юзер френдлито - ми по-добре да си работим с ОС , дето работата в конзола е улеснена максимално.
А да -малко офф - за сваляне на напрежението - току що закачих за 1 вин 2000 принтер през мрежата, на който трябва да печата досовско приложение(ама юзера не знае че е досовско) и единствения начин, който на мене ми е известен (може да съм прост и да има по-щракащ начин) е с cmd - net use LPT.... и т.н. -това не е "висш пилотаж" - съвсем елементарно е - не става въпрос за сериозни настройки, но юзера беше потресен - да види "ДОС" и "ДОСОВСКА" команда на2000. Е пробвах да го успокоя, че това не е дос, ама май здраво му разтърсих мирогледа .
Когато боговете говорят, ония с фактите никакви ги няма.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|