|  | | 

| 

| 

| Тема |  Wireless устройства |  |  | Автор | Lena (Нерегистриран) |  | Публикувано | 12.05.04 18:32 |  |  | 

Можете ли да ми обясните на прост език каква е разликата между:
 Wireless Access Point
 Wireless Client Bridge
 Wireless Station Adapter
 и може ли едно устройство да работи едновременно и в трите режима.
 Предварителни благодарности!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Lena] |  |  | Автор | Grun (Нерегистриран) |  | Публикувано | 14.05.04 15:54 |  |  | 

По всичко личи, че тук е бъкано с хора, които са наясно с Wireless технологиите.

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Lena] |  |  | Автор | Defekta (непознат
) |  | Публикувано | 16.05.04 12:02 |  |  | 

AP -Tochka za dostup ili baza kakto iska6 taka go razbirai
 Bridge client e ako ima6 izgradena mreja ot Bridj mode koqto moje da bude point to point ili kazano na bul to4ka to4ka ili point to multipoint mnogo bridgove vmreja
 Client adpter e 4isto klientsko ust-vo koeto za kraen potrebitel
 ili shemata e slednta AP ====> Client adper           ima i o6te dosta sistemi kato AD-hoc ,  Wlan , Interbuilding , WDS i drugi . Prosto trqbva da si organizitra6 mrejata i da znae6 kakvo iska6. Ina4e vsi4kite rejimi nemoje nqma kak .

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Defekta] |  |  | Автор | Lena (Нерегистриран) |  | Публикувано | 16.05.04 15:02 |  |  | 

Тогава, ако искам да приемам сигнал с насочена антена, за да захранвам антена, която да разпръсква, ще ми трябват какви устройства:
 Client Bridge устройство за насочената антена
 и
 AP устройство за разпръскващата омни антена,
 или?...
 Ако може малко по-подробно да ми обясните този случай!

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Lena] |  |  | Автор | grant (Нерегистриран) |  | Публикувано | 17.05.04 22:54 |  |  | 

Variantite sa:
 1) link s nasochenite anteni v bridge mode, Access Point (za kratkost AP) za omnito
 2) AP -> AP client (client adapter) za nasochenite anteni, AP za omnito

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Lena] |  |  | Автор | grant (Нерегистриран) |  | Публикувано | 17.05.04 22:59 |  |  | 

a da...
 dopylnenie (variant 3):
 na tochka A ima AP client (client adapter) s nasochena antena, a na tochka B: AP s omni

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Lena] |  |  | Автор | Lena (Нерегистриран) |  | Публикувано | 20.05.04 11:09 |  |  | 

Мерси за обясненията.
 А какви устройства бихте ми препоръчали като марка и модели за омнито (13 децибелово) и за насочената антена (калифорния).

|  |  |  
             | 

| Тема |  Re: Wireless устройства  [re: Lena] |  |  | Автор | bbwolf (blah blah) |  | Публикувано | 21.05.04 14:35 |  |  | 

ако парите имат значение длинк или линксис
 примерно линксис уап54г с малка модификация на фърмуеъра изкарва 84мв мощност
 освен това струва около 80$, като можеш да го пуснеш и като аксес поинт и като бридж и като аксес поинт клиент, можеш да му пуснеш телнет сървър и да си го ръчкаш, работи със всичко дето има мрежова карта.
 недостатъци са че се влияе от кофти метеорологични условия и от време на време умира ама за тия пари си е направо прекрасно:)
 друго куцо нещо е че от 54мбит примерно реално ще получиш 10-20 мбита
 ама уотевър
 има и скъпи лайна дето са скъпи и бачкат

Who controls the past now controls the future,who controls the present now controls the past.

|  |  |  |  

|   | 
 |