Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 01:20 04.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема WinXP Sharing Забавяненови  
Автор Gaiver (Dark Hero)
Публикувано15.04.04 08:25

Абе имам следния проблем значи една мрежа от компютри всичките с ХР три от който са с реални ИПта и съответно фалшиви (в смисъл имат две ИПта на една мрежова карта реално и фалшиво) за три различни мрежи и на тея трите ПЦта са инсталирани всички патчове който ги има на Windows Update и тея ПЦта съм шарнал по някоя друга папка и като щракна да отворя ПЦто става почти моментално... до тук добре само че ако на някое от тея трите ПЦта с реалните ИПта се опитам да отворя друго ПЦ което вече което си е пак в неговата ама фалшивата мрежа и мисли по една камара време докато го отвори ;( и обратното е същото ако от някое ПЦ с фалшиво ИП се опитам да отворя това с реалното и пак мисли мисли понякога и по някоя друга минутка докато го отвори и немога да разбера къде е проблема дали някой патч оправя тая работа ама кой от всичките... или нещо друго се збъгясват то забавянето е само първия път като го отваря иначе ако веднъж го отвори после не се бави. Къде е проблема щото почна много да ме нерви тогава докато чакам да ми отвори шарнатата папка на някое ПЦ

Тема Re: минови [re: Gaiver]  
АвторTT (Нерегистриран)
Публикувано15.04.04 15:54

това ми мяза на проблем с name resolution - решението е DNS и/или WINS (Lmhost)

Тема Re: минови [re: TT]  
Автор Gaiver (Dark Hero)
Публикувано16.04.04 00:17

Не мисля че е точно това... защото става и следното отварям PCto дава ми какво е шарнато щракам на някоя шарната папка и.... следва няколко минутно мислене след което се отваря. и между другото това не го прави винаги някой път се отваря бързо... но повечето случайи все се бави

Автор Frog (Oxliuv)
Публикувано16.04.04 13:15

И аз имах подобен проблем, но тъй като съм мързелив реших проблема по друг начин - няколкото папки дето ги отварях по-често им направих шорткъти на дескстопа. През шорнткътите всичко се отваряше мигновено.

Знам че това не е решение на проблема, но не задълбах повече

АвторTT (Нерегистриран)
Публикувано16.04.04 17:05

естествено че е така, ти как искаш да бъде? като не ти харесва си мапни драйв...

Тема Re: ми [re: TT]  
Автор Gaiver (Dark Hero)
Публикувано20.04.04 15:47

Maпнал съм, ама знаеш ли какво става ако няма връзка с другото ПЦ.... неможеш си отвори и експлорера... няколко минутно мислене а да не ти казвам ако е зле връзката с това ПЦ а тогава напарво ужас...

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.