Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 10:31 14.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема Skapah NTFS dial na HDD-toнови  
Автор Щиpлиц (разузнавач)
Публикувано25.07.03 17:36

Parvo se izviniavam za kirilicata, kompa mi ne raboti, a tuka ne moga da tyrsia bukvite na BDS.

Pri resize na HDD-to se povredi NTFS diala s Windows-a. Tam mi e i informaciata, koiato mi triabva. Resize opitah da pravia s PQMAGIC 7.0, kato 40GB dial iskah da go napravia na 35, i v kraia na diska da ostanat 5GB za vtori dial. V kraia na operaciata "Clearing truncated partition" zabi, i sega s nishto ne moje da se otvori partitition-a. Samia PQmagic kazva "error 46 seek error", i tolkoz.

Niakoi niakakvi idei???

----------------------------------
помислих, хареса ми, помислих пак...

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-toнови [re: Щиpлиц]  
Автор 4l (влюбен)
Публикувано25.07.03 18:04

за спасяване на информацията пробвай с norton ghost - правиш снимка на дяла след което я браузваш с ghost explorer. Като спасиш всичко замазваш диска и инсталираш наново.
опс забравих да кажа че трябва да анмериш малко място за сторидж. ако пуснеш минимална компресия снимката ще ти заеме място колкото заетото от информацията на скапания диск. Само не си спомням дали компресиран имидж може да се браузва.
Успехи и ако има нещо пиши
Надеждата умира последна...
Но все пак умира

Редактирано от 4l на 25.07.03 18:06.

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-toнови [re: 4l]  
Публикувано25.07.03 18:28

Mda, syshto taka zabravi da kajesh i kade da napravia taia "snimka"... 40GB e celia HDD, i saotvetno diala e tolkova. Mashinata e Notebook, diska e 2.5", ne podleji na izvajdane i zakachvane na drug kompiutar (garancionen e)...

Авторkитaeцa (Нерегистриран)
Публикувано25.07.03 23:05

Добре, а изобщо тръгва ли ти компа? Ако да - какво казва скандиска? Ако не - защо не пуснеш отгоре една инсталация, за да ти оправи индексите или каквото там е скапало? Доколкото схващам поне единият дял е достъпен?

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-toнови [re: kитaeцa]  
Публикувано26.07.03 00:17

Niama drug dial, samo edin si e. 40GB na edin pust NTFS, i koi li me bi po glavata da go ostavia na NTFS, a ne si go konvertirah kato bial chovek na dobria star FAT32, ta da moje da si pipam sega na raka kakto me kefi.

Kompa trygva, i oshte v nachalno zarejdane 2-3 sekundi sled kato se poiavi znaka na Microsoft sys pentichkata pod nego, deto se dviji otliavo-nadiasno ... se restartira.

Puskah instalaciata - iska da formatira diska predi da instalira.

Namerih programcheta za popravka na NTFS partition. Maaaalko se opraviha neshtata. Sega partitiona kato cialo e zdrav, no vsichki programi za diagnostika go namirat che e palen dogore. A ima oshte 16GB svobodni (imashe). V kraina smetka sega se ostana failovata struktura che e narushena. Problema stana sas PQ Magic 7.0 - pri opit za Resize na partitiona, taka che da napravia oshte edin 5GB dial nakraia na diska. Zabi tochno pri "Clearing trunkated partition". T.e. pri operaciata, kogato triaa da mesti failovete ot miastoto, kadeto shte sazdava novia dial.

Zaredih Knoppix, namira diska, otvaria go, stiga i do failovete, moje da gi razglejdam, i nai-veroiatno shte teglia vsichko prez mrejovata karta, za da moga da formatiram, ama za taia cel shte triaa da pitam v "Linux" kak se podkarva mreja pod Knoppix deba.. ;o)

Авторhoopla (Нерегистриран)
Публикувано26.07.03 00:44

> Zaredih Knoppix, namira diska, otvaria go, stiga i do failovete, moje da gi razglejdam, i nai-veroiatno shte teglia vsichko prez mrejovata karta, za da moga da formatiram, ama za taia cel shte triaa da pitam v "Linux" kak se podkarva mreja pod Knoppix deba.. ;o)

За resize на FAT32 предпочитам QtParted на Knoppix, но не знам как се справя с NTFS. Така и така си освободил място, качи си Knoppix-а на празното място и той ще те пита за настройките на мрежата. Понеже на мен първата ми работа след resize-а е да го кача, така и не съм гледал как се пуска мрежата от CD-то. Инсталацията отнема 20-тина минути. Пускаш root конзола и в нея пишеш knx-hdinstall. После той ще те пита за всичко.

Не видях дали си го споменал, ама направи ли дефрагментиране, преди resize-а. Може от това да се е забозил. Място много, ама не пречи файловете да са били пръснати и накрая.

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-toнови [re: hoopla]  
Публикувано26.07.03 01:05

E miasto oshte ne sym osvobodil na harda. Kakto pisah - PQMagic zabi v kraia na "Clearing truncated partition".

Zashto ne sym pozlval Linux za resize na diska - zashtoto ne razbiram nishto ot Linux.

Ei sega se gabarkam s Knoppix, opitvam se da podkaram pone ednata ot pisachkite, za da ne pravia mreja, ama tc... i zashto tolkova stranno zabiva prozoreca, kato se opitam da otvoria cd-rom, v koito niama CD... ;o(((

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-to [re: Щиpлиц]  
Автор Rincewind (Wizzard)
Публикувано26.07.03 19:10

Ne slushai glupostite na Linux-djii.
Za vsqko neshto si ima nachin.
Pyrvo NTFS-a po-princip dosta po-lesno se restore-va ot FAT32.
Vtoro Partition Magic Suxxxx!!!
Az sym si skapval partition dori i bez da mi e zabival.

Vzemash si GetDataBack for NTFS i gledash kakvo ima na diska.
Kopirash si samo nai-vajnoto, to sys sigurnost e pod 5GB.
Taka ili inache nikoq programa ne moje da ti vyzstanovi 100% ot HDD-to taka che shte trqbva preinstalaciq na Windows.

Mi tova e. Prosto i qsno.
Dosta pyti sym vyzstanovqval informaciq taka.

Go on, prove me wrong. Destroy the fabric of the universe. See if I care.

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-toнови [re: Rincewind]  
Авторhehe (Нерегистриран)
Публикувано28.07.03 12:36

ти си бил мноо умен бре :) и как мислиш че ше го зареди този GetDataBack ? през дискетка ? :)))
ти прочете ли кво са писали другите ? и най-вече Щирлиц ? ОС-а не боотва, така че твоят GetDataBack нищо не може да направи в случая. Човека мого добре се е насочил към Knoppix - не виждам какво не ти харесва ? Най вероятно и ти си от онези closed-source фанатици, които като чуят Linux и бягат надалече :)

Тема Re: Skapah NTFS dial na HDD-toнови [re: hehe]  
Автор beasty boy (cod123)
Публикувано28.07.03 13:18

ako ima6 cd/rw gost 2003 poddurja cd-rw ama baq diskove 6e trqbvat ili drugiqt variant prez usb ama pak vreme 6e otneme,az bih svalil diska i na edno nastolno pc se svur6va rabotata

kompresiram 4alga v techno format

Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.