Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 12:46 05.07.25 
Компютри и Интернет
   >> Системни администратори
*Кратък преглед

Тема Да се посмеем малко  
Автор Чpeвoyroдниk (яде и пие)
Публикувано08.07.03 20:22

Колеги, вече съм бивш системен администратор (издигнах се до некакъв началник в същата организация ) но понякога ме викат на помощ колегите дето ме наследиха. Та тия дни много сме смяхме всички.

Освен другите сървъри си имаме един ветеран netware 3.12, който работи безотказно вече 9 години. Нещо почна да се сбозва напоследък и тръгнахме да ровим из новелските форуми да видим дали някой колега няма същия проблем. Та случайно попаднахме на долния постинг и отговора към него. Насладете за начина на мислене на неизвестния колега възпитан в духа на Майкрософт .......

Форумът е Discontinued netware versions

И ТАКА - ВЪПРОСЪТ:

Subject: Netware 3.12 all patched server how often is a reboot needed

I have a new hardware set up running netware 3.12 with 100 user license.
My question is, should I be rebooting this machine now and again to ensure
that it doesnt crash during business hours. Can I possibly elude a crash
by doing a reboot during off hours. Is it wise to reboot this kind of
machine now and again?? If so how long can one extend the time between
reboots netware 3.12

Thanks
Ryan

А СЕГА ОТГОВОРЪТ:

Properly configured it shouldn't crash at all. Netware optimizes performance
over time so that running it longer between restarts results in improved
performance.

You should be able to run 3.12 at this juncture for *years* absent hardware
failures.

Please, no email for newsgroup questions.

Barry Schnur
Novell Product Support Forums Sysop

Please post replies ONLY via the Newsgroup

Тема Re: Да се посмеем малконови [re: Чpeвoyroдниk]  
Автор gali (отпускарка)
Публикувано09.07.03 01:11

бе да ти кажа аз не съм имала проблеми със тоя новел. ползваме го за виртуален хард на едни 386, дето си нямат собствен. преди няколко месеца му гръмна захранването, но за 3 г не ми е забивал, а и инсталирането му хич не е трудно. бе стария дос аз много си го уважавам.

Преди да направиш нещо, преброй до 20. усмихвай се по-често от другите

Автормeлoн(pype_6) (Нерегистриран)
Публикувано19.07.03 16:42

Ех, НОВЕЛ, НОВЕЛ ! Четири 486DX40 се въртяха 6 години! Спираха когато спре тока за повече от 20 мин. и издъхнат UPS. С прекрасни SCSI Fuji дискове колкото половинка тухла и с огромния 500 мегабайта капацитет!

АвторБaтko (Нерегистриран)
Публикувано20.07.03 12:19

Novell Netware е една много стабилна система. Искрено съжалявам, че MS напъните да се набута на пазара на сървърни системи и свиха пазарния дял. Имах 3.12 сървър с 4 години uptime и 80-100 юзера. Когато някой ми покаже MS сървър с 2 години uptime тогава ще повярвам, че MS продукт би могъл да бъде сървър ( и може би даже ще опитам да го употребявам за нещо различно от писане на Word)

Автор bass (so deep!)
Публикувано21.07.03 13:21

Аз имам един 3.12 (486DX4/100) с 2x500 Fujitsu (сглобка на ExCo май) - вече 8 година работи без проблем. Както при колегите по-горе, и този е гаснал само при спиране на тока за по-дълго време. Вече не се ползва за работа, но съм го оставил да върти от спортен интерес (към днешна дата Uptime: 372 days, ...)
:-))
Да ми е жив и здрав!

Тема Re: Да се посмеем малконови [re: gali]  
Автор bozho (?!?)
Публикувано24.07.03 14:59

>" бе стария дос аз много си го уважавам. "
да си чувал за дефрагментатор за новел?
Новел си има своя (самоподреждаща се ) файлова система - вярно, че се инсталира върху дос и го използва, ама си е доста сериозна надстройка на дос

Тема Re: Да се посмеем малконови [re: bozho]  
Автормeлoн(pype_6) (Нерегистриран)
Публикувано24.07.03 21:54

Въпреки, че няма Recile bin коректно си пази изтритите фаилове, ако не си направил PURGE, a и Vrepair si raboti mnogo po- dobre ot emrgency repair disk на NT4 напр.

Тема Re: Да се посмеем малконови [re: мeлoн(pype_6)]  
Автор mortiX (seriozen:-))
Публикувано27.07.03 14:01

Интернет доставчик съм. Цялата ми система се базира на Novell Netware 5.5, след няколко месеца минавам на 6.5 версия. Прекрасно изпълнение на Apache Web server, Proxy server, Mail server, Cache server и т.н. 80% Web administrirane po HTTPS. А в новата версия, администрирането е на 100% WEB.
Понеже често съм на път, ако се наложи имам пълен контрол върху системата.

A be.... kupon da ima !?!

Автор photek (mx)
Публикувано31.07.03 03:51

абсолютно професионално изкривяване на закоравял виндовс админ

човека се е сблъскал с нещо по различно от NT , и логично е изникнал този въпрос

*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.