|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
Тема
|
Снимки на Шумен от 60-те години
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 18:51 |
|
Най накрая успях да сканирам снимките от една книга с фотоси от Шумен която намерих в библиотеката на дядо ми!
Книгата е доста луксозна (за времето си) и със заглавие "SCHUMEN". Фотосите в нея са черно-бели, с не особенно високо качество (какво да се очаква от полиграфията в онези години) и въпреки това ми беше страшно интересно да видя родния си град в годините когато родителите ми са били малко по-млади от колкото аз в момента .
Реших това да ми е "предговора" към темата и в отговори на този пост да пусна снимките тематично. В отговор на всяко едно "разделче" със снимки предлагам да коментирате ако има нещо интересно и за Вас. Една от темите оставям да бъде и "загадка" където има интересни снимки, едната от които дори не можах да разпозная коя е сградата.
Искам да се извиня за качеството на фотосите, опитах колкото ми са силите да ги пооправя. Въпреки това в книгата изглеждат доста по-добри от колкото на екрана на компютъра (странно, но черно-бялата фотография не излиза добре пресканирана и на екран).
Най-накрая искам специално да отбележа, че фотосите са на Марк Маркарян и Тодор Йорданов. Въпреки, че много държа на авторските права, не мога да не ги покажа на всички тук които сте свързани с Шумен.
| |
|
| |
Тема
|
Сградата на сегашния съд
[re: Ramirez]
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 18:58 |
|
| |
Тема
|
Комплекс "Херсон"
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 18:59 |
|
| |
Тема
|
Индустриална зона
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 19:00 |
|
Редактирано от Ramirez на 30.06.05 19:30.
| |
Тема
|
ул. Цар Освободител
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 19:02 |
|
| |
Тема
|
Снимки-загадка :)
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 19:03 |
|
Редактирано от Ramirez на 30.06.05 19:15.
| |
Тема
|
Re: Снимки-загадка :)
|
|
Автор | ;) (Нерегистриран) |
Публикувано | 30.06.05 21:11 |
|
Srednata zagadka e sgradata do Hotel SHUMEN. Ako go poglednesh frontalno , tazi sgrada se namira ot dqsnata strana... Za drugite i az se chudia
| |
Тема
|
[re: ;)]
|
|
Автор |
Ramirez (радиоактивен) |
Публикувано | 30.06.05 21:17 |
|
Имаме участник познал правилния отговор
Точно така, това е блока който е от дясно на хотел Шумен. За тази снимка и аз се досетих.
Най-интересната за мен обаче е първата снимка която не мога да позная от къде е. Предположението ми е, че тази сграда се е намирала там където сега се намира драматичния театър. Ако съдя по градинките, определено това е на центъра.
| |
Тема
|
|
|
Автор |
B-52 () |
Публикувано | 01.07.05 06:44 |
|
Сградата на първата снимка от загадките ми прилича на болница или нещо подобно а третата иди я разбери - строеж някакъв, може да е тракийския, той нали е строен точно по това време??
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | (покажи всички)
|
|
|