Клубове Дир.бг
powered by diri.bg
търси в Клубове diri.bg Разширено търсене

Вход
Име
Парола

Клубове
Dir.bg
Взаимопомощ
Горещи теми
Компютри и Интернет
Контакти
Култура и изкуство
Политика, Свят
Спорт
Техника
Градове
Религия и мистика
Фен клубове
Хоби, Развлечения
Общества
Я, архивите са живи
Клубове Дирене Регистрация Кой е тук Въпроси Списък Купувам / Продавам 05:32 09.07.25 
Градове
   >> Шумен
*Кратък преглед

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема Каменица vs. Загорка vs. Шуменсконови  
Автор f(x)dx ()
Публикувано01.07.04 11:30

Ето ви една тема в унисон с летните жеги. Дайте своя глас за предпочитаната марка. Всякакви мнения, препоръки и анализ са добре дошли стига да са в духа на феърплея (една много хубава българска дума)
И накрая моля, призовавам, апелирам: пийте мноооооооого бира
з лично давам своя глас за Каменица Екстра

ПП - Авторът ще пусне темата в клубовете на по-големите градове от чиста проба интерес. Той няма за цел предизвикване на спорове, конфликти и бирени войни.

Тема Re: Каменица vs. Загорка vs. Шуменсконови [re: f(x)dx]  
Автор Martu (спори за всичко)
Публикувано01.07.04 17:05

Виж сега f(x)dx. Аз съм работил 5 години за една от тези марки. Да не казвам за коя, ама за най-добрата. През петгодишната ми практика научих едно нещо и го твърдя с пълна сила - 99% от големите пиячи на бира вобще не отбират какво пият. Вобще не могат да различат марките т.е. при тях липсва привързаност към марката. Много малко ценители на пивото при проведена дегустация успяват да уцелят "тяхната" марка. Което на практика е признак че пиячите са доста субективни в определянето на най-добрата бира. По тази логика най-добрата е която се продава най-добре - т.е. рекламата и работи най-добре.
Който не ми вярва да хване някой приятел, да купи Загорка, Каменица Екстра и Шуменско специално и да пробва със завързани очи от еднакви чаши дали ще познае кое какво е . Успех в дегустацията.
И се пробва по малко-шанса да познаеш е обртнопропорцинален на изпитото количество бира, ама ти тия неща с функциите ги разбираш по добре от мен
Иначе мога да кажа със ръка на сърцето, че най-модерната пивоварна засега е в Стара Загора. Естествено обаче, като готвиш тенджерата не е най-важна. Понякога на жар и на шиш става по-вкусно.

Тема Re: Каменица vs. Загорка vs. Шуменсконови [re: Martu]  
Автор f(x)dx ()
Публикувано01.07.04 17:34

Ский ся, аз например каменицата и шуменското ги различавам
за другите бири не претендирам щото не ги пия
пък ако искаш ще поставя въпроса така - каква бира си купувате

АвторlTK (Нерегистриран)
Публикувано02.07.04 07:28

От тия трите най-доброто е ШУМЕНСКОТО (не съм от Шумен, да не кажете че съм пристрастен). Предпочитам светлите бири....така че ШУМЕНСКО и ПИРИНСКО са ми любимите светли БГ бири...

Авторmousse (Нерегистриран)
Публикувано20.07.04 23:32

Shumenskata bira v momenta e nai-dobrata ot poso4enite ! Predi mi haresvashe Zagorkata nai-mnogo no i neiia ia razvaliha ve4e, a Shumenskata ia biaha razvalili , no v momenta sa ia opravili i e super.

Тема Re: Каменица vs. Загорка vs. Шуменсконови [re: mousse]  
Публикувано21.07.04 10:07

Абе, Мишок. Би ли ми обяснил кое точно са и развалили на Загорката и кое е подобрено при Шуменското?
Аман от разбирачи. Мислят си, че като изпиват по една каса бира на вечеря и много познават. Ако ти сипя в три миши халбички Загорка, Шуменско и Каменица се хващам на бас, че изобщо няма да ги познаеш.

Автор Wood Elf (Rookie)
Публикувано22.07.04 09:48

Аз като един праволинеен патриот (градолюбец) си купувам Шуменско. Прав е този дето казва, че лаиците не правят особена разлика между различните марки бира - не че са съвсем еднакви, но са все хубави :-). По тази причина си вземам Шуменско - щом е все тая, поне да е от нашето.
В подкрепа на размислите ми за лаиците и спецовете мога да кажа, че съм се наслушал и аз на компетентни мнения как са развалили Шуменската бира, или по някое време са я оправили. Не мога да се сетя как би станало това, след като бирата се прави все по една и съща рецепта и все в едни и същи баки... Но, аз не съм от спецовете - може и да греша.
Сигурно някой сега ще каже - ама има нови собственици, направиха нови линии, смениха майстора и т.н. Да, ама бирата не се прави "на око" от някакъв безценен майстор, който ако реши да си смени фабриката - след него потоп. Май все пак всичко е до рекламата...

ПС - f(x)dx, вземи по някое време да обявиш мненията от другите клубове, да не търчим всички да ги търсим, че може да изпуснем нещо

Тема е много ясно шуменскотонови [re: Wood Elf]  
Авторзлe (Нерегистриран)
Публикувано23.07.04 17:01

Ми на мен най-много ми харесва загорка, ама пия шуменско щото също е доста приятна пък и съм от там ;)
Каменицата ще ме извинява ама е доста зле ;) няква кисела ми се струва и пия каменица само ако няма друга.

Не мога да разбера този марту кви ги говори - ок пич тука в БГ се пие много бира и хората е естествено да си имат предпочитана марка по една или друга причина, и защо си мислиш, че тези дето пият бира не разбират от бира и не могат да и оценят качествата, а ти щото си работил там и много ги знайш работите?
Аз също мога да потвърдя, че шуменското беше супер кофти преди - като вода - не знам ква е причината за това, дали майстора се е бил напил или рецептата е била друга, но е истина че от няколко месеца бирата е чудна.

Въпроса не е само до рекламата, защото и преди имаше реклама ама като не е читава бирата няма как да се пие дори и в шумен, обаче виж са ко става, шуменското е третата продавана бира в бг ( гледах някаква статистика в някой вестник ), аз в момента съм в софия и виждам, че във всеки магазин се продава шуменско, в заведенията има шуменско - абе пие се, а преди не беше така. И това ако не е показател, че качеството на бирата се е подобрило ей ма на ;)
Айде със здраве и удри една бира - и стига мисли.

Автор farmer (същия:))
Публикувано25.07.04 09:08

Хмм интересно , аз например обичам загорка-специално, и загорка наливно/ама да е прясна/. Шуменското наливно не ми харесва.
А колкото до спора мисля си , че не можем го реши защото не сме дегустатори.Те не се влияят от това че Иван обичалда му нагарча а Мариика искала по нежен вкус

Доматите не се ядат с коловете,на тиквите не се ядат листата-личен опит

Тема Re: е много ясно шуменското [re: злe]  
Публикувано27.07.04 14:07

Тоз Марту, 5 години се е разправял с разбирачи. И през цялото време е имало хора, дето твърдят, че Шуменското е най-великата бира. А както сам казваш до преди 1 година Шуменското не ставаше и цветята да поливаш. Ей това ми беше мисълта. Че всеки дето се налива с бира се пише разбирач.
Я ми кажи, как тъй преди Карлсберг да излеят 5-6 милиона за реклама, бирата беше гадна, пък като почнаха да бичат ТВ спотове през 10 минути, качеството скокна изведнъж.
Между дугото и Леденика по едно време беше най продаваната бира - по времето като раздаваха Мерцедеси и апартаменти. Дали е била най-качествената бира, а?

Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
*Кратък преглед
Клуб :  

Clubs.dir.bg е форум за дискусии. Dir.bg не носи отговорност за съдържанието и достоверността на публикуваните в дискусиите материали.

Никаква част от съдържанието на тази страница не може да бъде репродуцирана, записвана или предавана под каквато и да е форма или по какъвто и да е повод без писменото съгласие на Dir.bg
За Забележки, коментари и предложения ползвайте формата за Обратна връзка | Мобилна версия | Потребителско споразумение
© 2006-2025 Dir.bg Всички права запазени.