|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
Тема
|
Завтра - Высоцкий
|
|
Автор |
russiann_ua (минаващ) |
Публикувано | 07.12.11 13:57 |
|
Завтра снова будем вспоминать Высоцкого. А это хорошо, потому что воспоминания о нем - прекрасны.
| |
|
Седя, подпряла брадичката си, мисля .... за поета Висоцки, за явлението Висоцки, за времената, в които живя и твори, и 20 години по-късно....Къде отиде бунтарският дух, къде са поетите с китара? Ще се роди ли нов Висоцки?
"За да намериш правилния начин,
трябва да знаеш истинската причина." Оптимист
| |
|
Показвах на колегите снимки от Русия. Имаше една до паметника на Окуджава на Стария на Арбат.
Не успях да обясня какво значи бард. Не успях да разясня за явлението поет с китара. Нито на младите, нито дори на тези от по-старото поколение .......
Висоцки, Окуджава............
Казваш, само 20 години по-късно..........явно е прекалено голям срок
Не пытайтесь понять женщину, а то, не дай бог, еще поймете.......
| |
|
Извинявай, ама колегите ти... какви са? Под "колеги" имаш предвид състуденти или? Във всеки случай явно са твърде ограничени хора....
Добър лов на всеки по тези пътеки, Законът сега е със нас!
| |
|
Не, нямам предвид състуденти. Там всичко е наред.
Имам предвид колеги по работа. Не съм съгласна с твоя квалификация на моите колеги
Просто 20 години тотално откъсване от руска култура дава свои резултати. Не смятам, че всеки българин е длъжен да знае какво означава бард и да познава творчество на Висоцки, Визбор, Окуджава и много други..
Но определено смятам, че губят. Особено тези, които харесват и се интересуват от поезия.........поскольку......авторска песен - това е най-вече изпълнение на стихове под китара.
Може наистина да е минало време на бардове. Съвременния свят предлага доста развлечения, а времената на стихове под китара......уже не тревожат души.
Не пытайтесь понять женщину, а то, не дай бог, еще поймете.......
| |
|
Гледах чайниците на Лиди от другата тема и се прехласвах - колко фантазия, колко нестандартно мислене и сравнявах с нас, българите. Защо станахме толкова ограничени? Защо затворихме сетивата си? Защо станахме нетърпими към различното мнение? И още хиляди "Защо"...?
Не зная за твоите познати/ приятели, но при мен също изобщо не се говори за изкуство. Дневният ред се изчерпва с познатият рефрен от онези, трите основни неща....
| |
|
Нека не забравяме някои неща.Руската култура е с много дълбоки корени и е оцеляла въпреки комунистите.
А при нас какво?
500 г.турско робство.Сега му казват "присъствие".Какво можем да научим от турците?Резултатите са налице:
Много турцизми в езика.Унищожени исторически паметници,промито съзнание.Накрая комунистите довършиха всичко.
Избийте баламите и тарикатите сами ще умрат!
| |
|
Аха, на нас все някой/ нещо ни е виновен.
Да, имаме тежко наследство, но то ли ни пречи да вървим напред?
Какви са причините за чалгализацията ни? Само, моля те, не обвинявай комунистите. Защото именно онази епоха роди Висоцки.
И къде е днес "Висоцки"?
| |
|
ама защо толкова песимистично, хора?? Има таланливи хора и в съвременна България - актьори, режисьори, писатели, поети. Не ходите ли на театър? не четете ли поезия?
И не съм съгласна, че Висоцки го роди "онова" време. Висоцки, заедно с Пушкин, Гогол, Толстой, Достоевски, Есенин, Блок, Бродски и много други - уникални таланти, които осмислят с появата си цяла една епоха, придават и очертания, това са единични "бройки", уникати. Редки са като огромни диаманти, но това не значи че са свършили ))
| |
|
Защото и аз предпочитам оптимизъм, но за жалост ме избива на реализъм . Както е казал някой в друг клуб.
Редки са като огромни диаманти, но това не значи че са свършили ))
Точно, редки са като диаманти, които за жалост се губят в настоящото блато на чалгализацията. Говорехме, че в България тези хора са абсолютно непознати на широк кръг от хората. Т.е те само за Просветени.
Поздрав от един приятел.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | 3 | 4 | (покажи всички)
|
|
|