|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
Тема
|
«Мы же знаем, как у нас выпивают...
|
|
Автор |
Tyлca () |
Публикувано | 11.04.10 14:48 |
|
Забавно изказване на президента Медведев за връзката между руската питейна...култура и карането на кола "употребил":
"..Напомним, что не так давно в России пьяными водителями стали считаться люди, у которых обнаружено 0,3 промилле на литр крови или 0,15 промилле на один литр выдыхаемого воздуха.
По словам специалистов, это позволяло автолюбителям выпить одну маленькую (!) бутылку светлого (!) пива примерно за один час (!) до поездки.
Однако президент России считает, что «тот, кто выпил, вообще теряет голову». «Мы же знаем, как у нас выпивают. Сначала рюмку, вроде можно теперь.
Еще одну, две, три, а потом поехали.
Я считаю, надо запретить употребление алкоголя за рулем», - заявил Дмитрий Анатольевич.
| |
Тема
|
Re: «Мы же знаем, как у нас выпивают...
[re: Tyлca]
|
|
Автор |
moon_flower (поспаланка) |
Публикувано | 11.04.10 19:33 |
|
Поради нещастен случай в семейството и загинал млад човек едва на 17 години, съм категорично против употребата на алкохол преди шофиране.
Да, не всички шофофьори губят своите рефлекси, но.....тук съм крайна и непреклонна!
В една скандинавска страна ( не си спомням коя точно ), проблемът беше решен много просто и цивилизовано. Барът беше наел шофьори на повикване и съответно клиентите на питейното заведение спокойно могат да се отпуснат и пийнат, а след това да бъдат отвозени в къщи с личната кола, без да се създават предпоставки за злополуки и произшествия.
Нищо не е така, както изглежда на пръв поглед.
| |
|
тук също има такава фирма - Drink and drive.
| |
|
Е, аз съм още по-крайна. Аз съм против употребата на алкохол изобщо. Не си ли виждала пияници, които нанасят не по-малки поражения в пияно състояние, макар и да не са зад волана?
И не е вярно, че не всички губят рефлекси. Алкохолът забавя реакциите. Да твърдиш, че алкохолът има избирателно действие е все едно да твърдиш, че анестезията не хваща всички. И че има риск да легна на операция и да не ме хване упойката.
| |
Тема
|
[re: Бepeзka!]
|
|
Автор |
Публикувано | 12.04.10 14:18 |
|
Березка, не ми се иска да спорим на тема - полза и вреда от алкохола. Всеки сам за себе си определя кое и в какво количество вреди на собственото му здраве и на околните.
Виждала съм хора, които от чашка падат от стола и други, които изпиват и бутилка и се изправят без чужда помощ. За един и същ вид алкохол говоря. Та всеки в дадена ситуация по различен начин поема въздейстието на алкохола.
За упойката - не съм с нужното образование, но по лични преживявания мога да те уверя, че упойка в същото количество и вид при определена хирургическа интервенция "не ме хвана". Причината - просто беше минало доста време до намесата на лекарите.
Доколкото съм запозната - лекарите винаги взимат под внимание доста фактори преди употребата на упойка - тегло, възраст и т.н на пациента.
И не ме е срам да призная, че понякога с удоволствие изпивам по чаша вино или бира.
Не съм шофьор. Предпочитам да рея замечтан поглед през прозореца.
"Всички войни започват от наранена гордост" Габриел Г. Маркес
| |
Тема
|
[re: Бepeзka!]
|
|
Автор |
Mpakorop (крайнодесен) |
Публикувано | 12.04.10 22:18 |
|
Е, чаша вино или две всъщност е даже доста полезна за здравето. Но не трябва да се кара наистина.
Сакар планина - перлата на Тракия
| |
|
Поздравления!
Само в София ли я има тази услуга или и в други големи градове?
За една и съща вериги питейни заведения или са сключени договори между собствениците на различни барове и тази фирма - Drink and drive?
| |
Тема
|
[re: Mpakorop]
|
|
Автор |
Публикувано | 13.04.10 08:17 |
|
Прави ми впечатление, че Д. Медведев открито заговори за този проблем и се опитва по някакъв начин да го ограничи. Което е чест за един държавник.
| |
|
Разбира се, че килограмите имат значение. Дори антибиотик се дава, изчислен на килограм тегло. Но все пак алкохолът действа на всички. Това исках да кажа.
Аз също мога да изпия половин бира. Но никога не сядам след това в колата.
| |
|
То Медведев не е първият. Горбачов също беше въвел ограничения за продажба на алкохол. Пък и други държавници, опитващи се да ограничат алкохолизма преди него е имало.
Финландия и Щатите също са взимали подобни мерки. Резултатът е съмнителен.
| |
|
Страници по тази тема: 1 | 2 | (покажи всички)
|
|
|